Παρουσίαση του καλλιτεχνικού βιβλίου για τον "Αμάζονιο" του Δημήτρη Τσουμπλέκα

Η πολυμορφική εγκατάσταση του καλλιτέχνη στο παλιό εργαστήρι του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού αποκτά μία συνοδευτική έκδοση που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της έκθεσης.

Αμαζόνιος Δημήτρης Τσουμπλέκας

Την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. παρουσιάζεται ο εκθεσιακός τόμος του Δημήτρη Τσουμπλέκα για την έκθεσή του "Αμαζόνιος", στο παλιό εργαστήρι του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού, στο Νέο Μαρούσι.

Μεταξύ καλλιτεχνικού βιβλίου/artist book και καταλόγου της έκθεσης, μεταξύ φωτογραφικού δοκιμίου και διαπροσωπικού ημερολογίου, ο τόμος "Αμαζόνιος" του Δημήτρη Τσουμπλέκα από τις εκδόσεις του ΕΜΣΤ είναι συγχρόνως αναπόσπαστο μέρος της ομώνυμης έκθεσης και τεκμήριό της. Όπως ο "Αμαζόνιος" του Τσουμπλέκα εκτυλίσσεται στο παλιό εργαστήριο της Χρύσας Ρωμανού και του Νίκου Κεσσανλή, ενσωματώνοντας  στοιχεία του χώρου και αντικείμενα από τους παλαιούς, επιφανείς καλλιτέχνες, για να τα μεταπλάσει σε ένα έργο εξομολογητικό και στοχαστικό, έτσι και το βιβλίο διαχειρίζεται κείμενα, ιστορικά τεκμήρια και φωτογραφίες για να δημιουργήσει μια καινούργια συμπληρωματική αφήγηση γύρω από το "ταξίδι στην καρδιά του Αμαζονίου".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και σύντροφος του Δημήτρη Τσουμπλέκα, Αμάντα Μιχαλοπούλου, ο Νίκος Λαμνίδης και ο καθηγητής του 12ου εργαστηρίου της ΑΣΚΤ και μαθητής του Νίκου Κεσσανλή, Poka-Yio. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θεόφιλος Τραμπούλης, Σύμβουλος εκδόσεων ΕΜΣΤ.

Πληροφορίες Έκδοσης
Επιμέλεια: Δημήτρης Τσουμπλέκας
Συντονισμός: Άννυ Μάλαμα, Επιμελήτρια εκδόσεων ΕΜΣΤ, Θεόφιλος Τραμπούλης, Σύμβουλος εκδόσεων ΕΜΣΤ
Κείμενα: Κατερίνα Γρέγου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΕΜΣΤ), Νίκος Λαμνίδης (ψυχαναλυτής), Αμάντα Μιχαλοπούλου (συγγραφέας), Δημήτρης Τσουμπλέκας
Μεταφράσεις: Karen Emmerich, Freya Evenson, Πελαγία Μαρκέτου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσουμπλέκας
Σχεδιασμός: Μιχάλης Παπαρούνης - Εκδόσεις Futura
Παραγωγή: Γ.Κωστόπουλος Γραφικές Τέχνες Α.Ε.
 
Η έκδοση διατίθεται στο Πωλητήριο του ΕΜΣΤ. Τιμή: 12 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες

Αμαζόνιος

  • Εικαστικά

Στο ρέμα Πολυδρόσου εντοπίζει κανείς το πολυδιάστατο έργο του Δημήτρη Τσουμπλέκα, στο παλιό εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου. Φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους, απρόσμενες γλυπτικές κατασκευές, μία εγκατάσταση στον χώρο και δύο επιτόπιες προβολές βίντεο αποτελούν τα καλλιτεχνικά εγχειρήματα του «Αμαζόνιου». Ένα ταξίδι στη μνήμη του καλλιτέχνη που παράλληλα προκαλεί μια «ρωγμή» στο αστικό περιβάλλον και υπάρχει ως ένα κρυφό καταφύγιο στην πόλη, αναπτύσσει έναν διάλογο του Τσουμπλέκα με σπουδαίους προγόνους του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.