Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στα Χανιά φέρνει κοντά 480 καλλιτέχνες

Μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ.

© Apostolos Kaloudis # Greece © Apostolos Kaloudis # Greece

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Chania International Photo Festival, που συνδιοργανώνεται από τη Blank Wall Gallery, το Δήμο Χανίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και τις 12 Ιουλίου. Το γεγονός ότι το Φεστιβάλ έχει καταφέρει να δείξει τη δυναμική του σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλεται εν μέρει στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους φωτογράφους παγκοσμίως. Η συμμετοχή των φωτογράφων αυτή τη χρονιά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και θα παρουσιαστεί δουλειά 480 καλλιτεχνών.

Μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ανέλαβε και επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που υποβλήθηκαν και οι οποίες θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ. Επίσης, φέτος εκτός από το Lens Culture και το GuruShots που υποστηρίζουν το Φεστιβάλ και έχουν αναφορές σε αυτό, το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό της Leica, LFI magazine θα έχει αφιέρωμα στο Φεστιβάλ τόσο στην έντυπη έκδοση όσο και στην ψηφιακή.

© Naven Kumar Kupendran # Malaysia
© Naven Kumar Kupendran # Malaysia

Οι καλλιτέχνες που υπέβαλαν τις φωτογραφίες τους για το Φεστιβάλ προέρχονται από 72 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ερυθραία το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα Μπαρμπέιντος και άλλες. Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου 2022 στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων και στις 7 Ιουλίου θα γίνει μία παρουσίαση της δουλειάς της Gerda Taro στο Χαμάμ της οδού Κατρέ.

© Maalik Rahim # USA
© Maalik Rahim # USA
© Maalik Rahim # USA

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες και δράσεις καθώς και ο καθιερωμένος πιά 5ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος στην πόλη των Χανίων που σκοπό έχει την ανάδειξη της πόλης και μέσα από τα μάτια των φωτογράφων που συμμετέχουν. Μία επιτροπή θα κρίνει τις φωτογραφίες και οι καλύτερες δουλειές θα βραβευθούν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα βιβλία του ΠΣΚ: "Εδώ είναι Βαλκάνια"

Βιβλία από τη... "γειτονιά" μας θα βρείτε στις τρεις προτάσεις μας που θα περιλαμβάνονται εντός και θα κάνουν το ΠΣΚ σου καλύτερο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/07/2025

Ο φιλέλληνας Robert McCabe φωτογραφίζει την "Ελλάδα μετά τον πόλεμο"

Το αφιέρωμα "Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο. Τα χρόνια της ελπίδας" θα βρίσκεται στο μουσείο έως τον Οκτώβριο.

"The End": Ένα νέο graphic novel και έπος επιστημονικής φαντασίας

Το βιβλίο του εικαστικού και DJ Δημήτρη Ρόκου κυκλοφόρησε πρόσφατα και θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο Μπερλίν.

"Recovering a Talisman": Τα αόρατα νήματα που κρύβει το textile art

Η έκθεση του Paul Beumer στην CAN συνεχίζεται και τον Αύγουστο.

Ένα υβριδικό espresso bar μόλις άνοιξε στην Κυψέλη

Τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα καφέ-καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Στο Κέντρο Τεχνών Πλάκα, η γνώση γίνεται παιχνίδι

Πέντε δεκαετίες μετά, ο καλλιτεχνικός θεσμός συνεχίζει να προσφέρει τη μέγιστη σπουδαστική εμπειρία.

Cycladic Nexus: H έκθεση της Ίου που σε ταξιδεύει στον ελληνικό χωροχρόνο

Η σύγχρονη τέχνη έρχεται σε επαφή με την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί.