"Με τα μάτια της ψυχής μου": Η Μαργαρίτα Τελιανίδου εκφράζεται με μεταμοντέρνες εικόνες της φύσης

Φύση και πραγματικότητα αποδίδονται εικαστικά δημιουργώντας μαγευτικά τοπία στη νέα έκθεση που φιλοξενείται στον χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου.

Μαργαρίτα Τελιανίδου, Μπλε νύχτα @Μαργαρίτα Τελιανίδου, Μπλε νύχτα

Από τις 16 έως τις 21 Μαΐου διαρκεί η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Με τα μάτια της ψυχής μου" της εικαστικού Μαργαρίτας Τελιανίδου, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στην καρδιά της Αθήνας.

Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει στο κείμενο του: "Με απόλυτη συνέπεια στις επιλογές των μεταμοντέρνων εκφράσεων της δημιουργού Μαργαρίτας Τελιανίδου κυριαρχούν μαγευτικές εικόνες από την φύση και την πραγματικότητα. Προχωρημένα τοπία του ορίζοντα συνυπάρχουν στην εικαστική δόμησή της παράλληλα με τον χρόνο και τον χώρο της περιδιάβασης σε πρωτότυπους συνδυασμούς απόδοσης και απεικόνισης".

Μαργαρίτα Τελιανίδου, Το πρώτο χιόνι
Μαργαρίτα Τελιανίδου, Το πρώτο χιόνι

Τα επιτεύγματά της καλλιτέχνιδος επικοινωνούν απόλυτα με μια αδιόρατη ένωση που αφορά την οπτική νεωτεριστική διάσταση. Πλάθουν περιγραφές και αναγνώσεις της μνήμης με σχετικές εμβαθύνσεις σε συγκινησιακά φορτισμένα σύμβολα που είναι τοποθετημένα με πλαστικότητα και αναγνωρίσιμη, αντικειμενική ανασύνθεση από ισχυρές αντανακλάσεις της φορμαρισμένης υφής.

Μαργαρίτα Τελιανίδου, Πρώτη Ομίχλη
Μαργαρίτα Τελιανίδου, Πρώτη Ομίχλη

Στα εκθέματα της, η ηρεμία της γνώσης και η ευαισθησία διαδέχεται την υπόνοια της φθοράς, η υλική υπόσταση το ψυχικό μεγαλείο, τα πάθη την αδιαλλαξία της ανάγκης. Η αναζήτηση της ακρίβειας με τους συγκεκριμένους όρους σηματοδοτήσει πρωταρχικά τις μεταθέσεις των ορίων. Η ταυτότητά της μέσα από κραδασμούς τροφοδοτείται εικονολογικά με εννοιολογικά και συμβολικά οράματα που εμπεριέχουν την φυσική ευγένεια και συνδιαλέγονται με το κοινό.

Εγκαίνια: 16/5 και ώρα 5μ.μ.

Info: Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος | 16-21/5 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 5-9 μ.μ, Σαβ.: 12-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

"Remains": Η εικαστικός Μαρία Ζιάκα δίνει νέα ζωή σε παλιά έργα της

Τα "απομεινάρια" επεξεργάζονται εκ νέου, ενώ οι εικόνες που προκύπτουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία-πρακτική καλύπτονται με μεγάλες λευκές, τις περισσότερες φορές, επιφάνειες.

Το ερευνητικό πρότζεκτ "[α] border of dying" επικεντρώνεται στις εικαστικές τέχνες

Το έργο αποτελείται από μια διπλή περφόρμανς, μια εικαστική εγκατάσταση και ένα εργαστήριο ανοιχτό στο κοινό.

Αφιέρωμα στο εικαστικό έργο του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Νίκου Βέλμου

Είναι η πρώτη φορά που, εδώ και 93 χρόνια από τον θάνατο του Βέλμου, εκτίθενται τα έργα του στο κοινό.

"Η Τέχνη του Αλγόριθμου": Κατανοώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης με τον ίδιο αλγόριθμο.