Η NFT πλατφόρμα Spania.io παρουσιάζει έργα Ελλήνων εικαστικών

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που ασχολείται με τα NFTs.

Ευθυβουλίδης

Η πρώτη πλατφόρμα NFT στην Ελλάδα "Spania.io" δημοσιεύει τα πρώτα έργα από Έλληνες εικαστικούς, με το "Carousel" του Χριστόφορου Κατσαδιώτη να πωλείται μέσα σε λίγες μόνο ώρες, έναντι του ποσού των 3.500€. Το "Carousel" είναι ένα animation βασισμένο αποκλειστικά στην τέχνη της χαρακτικής, το οποίο έχει βραβευτεί για την ηχητική του επένδυση.

Οι πωλήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 14/3 με το έργο του Κατσαδιώτη, και συνεχίστηκαν την Τετάρτη 14 μήνα. Μέσα στα έργα που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνονται 4 έργα του εικαστικού Γιάννη Ευθυβουλίδη, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε μορφή NTF για περιορισμένο αριθμό έκδοσης. Την Παρασκευή 18/3 ο Δημήτριος Εμμανουηλίδης συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων με επίσης 4 έργα  σε εκδόσεις NFTs των 10 αντιτύπων.

Η NFT πλατφόρμα Spania.io παρουσιάζει έργα Ελλήνων εικαστικών - εικόνα 1
"Carousel" του Χριστόφορου Κατσαδιώτη

Την επόμενη εβδομάδα σειρά έχουν αναγνωρισμένοι φωτογράφοι και παράλληλα ο κατάλογος διαθέσιμων έργων και κατηγοριών του "Spania.io" θα εμπλουτιστεί σύντομα, με συμπεριλήψεις φημισμένων καλλιτεχνών, πολιτιστικών φορέων, αθλητών κ.τ.λ. .

Τα πρώτα 10.000 μέλη που γράφονται δωρεάν στην πλατφόρμα αποκτούν δωρεάν ένα συλλεκτικό NFT από το marketplace και μπορούν να ενημερώνονται μέσω email για όλες τις εξελίξεις στο χώρο των NFTs στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΥΛΟς ΜΕΘΕΝΙΤΗς
23/04/2024

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές έως 70% για τις μέρες που έρχονται.