Το Comicdom Athens 2022 είναι γεγονός!

Η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή αφιερωμένη στην ένατη τέχνη διεξάγεται για 16η χρονιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Comicdom Athens 2022

Το Comicdom CON Athens 2022, το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ κομιξ στην Αθήνα, επιστρέφει για την 16η διοργάνωσή του στις 15 με 17 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και την Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση θα πραγματοποιηθούν διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις και παράλληλα θα διεξάγονται panels, workshops, προβολές και συναρπαστικά events. Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ είναι υβριδικό, καθώς οι εκδηλώσεις θα γίνονται σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, καταστήματα κόμιξ, εκδοτικοί οίκοι και πάνω από 100 δημιουργοί ιστοριών κόμιξ θα περιμένουν το κοινό παρουσιάζοντας το φετινό τους merchandise και φυσικά, πολυαναμενόμενες νέες αλλά και παλαιότερες εκδόσεις.

Μεταξύ των διεθνών προσκεκλημένων είναι ο Κροάτης Esad Ribić, σχεδιαστής κυρίως της Marvel Comics, (Loki, Silver Surfer Requiem, Star Wars, Eternals). Ένα από τα βασικά events του φεστιβάλ είναι και η κεντρική διεθνής έκθεση "Ο Θρύλος της Wonder Woman", όπου γιορτάζεται η 80η επέτειος από τη δημιουργία της εμβληματικής αμαζόνας της DC Comics και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Η έκθεση περιλαμβάνει comics, αντικείμενα και πρωτότυπες εικονογραφήσεις πολλών από τους πιο εξέχοντες καλλιτέχνες της Wonder Woman.

Ακόμη, η διεθνή έκθεση "Οι Ιστορίες μας, μας Έφεραν Εδώ" φέρνει συμμετοχές 11 μεταναστών και προσφύγων από το Τσαντ, τη Γουατεμάλα, τη Τζαμάικα, το Καζακστάν, τη Λιθουανία, το Μεξικό, τη Μιανμάρ, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και την Υεμένη που ζουν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έκθεση βασίζεται στην ομότιτλη ανθολογία "Our Stories Carried Us Here: A Graphic Novel Anthology" όπου 10 δέκα ιστορίες αναδεικνύουν περίπλοκα και προκλητικά ζητήματα φυλής, θρησκείας, τάξης, εκπαιδευτικής ανισότητας, συστηματικής εκτόπισης και διακρίσεων, ψυχικής υγείας, αναπηρίας, ακτιβισμού και πολλά άλλα, για την ανάκτηση μιας αφήγησης που τόσο συχνά έχει διαμορφωθεί από το μίσος, τον φόβο, και την ξενοφοβία.

Comicdom-CON-Athens-2022 poster

Τιμώμενος καλλιτέχνης στο φετινό Comicdom Athens  είναι ο Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, ο οποίος επιμελήθηκε το εικαστικό του φεστιβάλ. Φυσική έκθεση του καλλιτέχνη θα φιλοξενηθεί στα πλαίσια της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα μία αναδρομική του θα βρίσκεται διαδικτυακά στο Ψηφιακό Μουσείο Comics.

Οι εκδηλώσεις του Comicdom CON Athens θα ξεκινήσουν το βράδυ της Πέμπτης 14 Απριλίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, με την Τελετή Απονομής των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

Διάρκεια Φεστιβάλ: Παρασκευή 15, Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Απριλίου (11 π.μ. - 9.30 μ.μ.)

Είσοδος ελεύθερη για όλους. Περισσότερες πληροφορίες στο www.comicdom-con.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.