Το αεροδρόμιο της Αθήνας καλωσορίζει τους επισκέπτες του με μία έκθεση από το Athens Photo World

Η έκθεση φωτογραφίας «Ελληνικοί Προορισμοί» αναθεωρεί τον τρόπο αντίληψης κομβικών περιοχών της Ελλάδας.

Athens Photo World 1

Οι δράσεις του Athens Photo World συνεχίζονται με την έκθεση φωτογραφίας "Ελληνικοί Προορισμοί" της οποίας τα έργα παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο "Τέχνη & Περιβάλλον" του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το Ελευθέριος Βενιζέλος επιχειρεί για μία ακόμη φορά να φέρει το κοινό σε επαφή με την τέχνη, όπως έκανε και με την έκθεση "Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές".

Η έκθεση σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου και τα εκθέματα λειτουργούν ως ένα είδος καλωσορίσματος των επισκεπτών στην πόλη και την Ελλάδα γενικότερα. Ένα σύνολο φωτογραφιών από καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους προβάλλει σημεία ορόσημα της χώρας και τα επανασυστήνει στο κοινό με την προσωπική ματιά των καλλιτεχνών, διαμορφώνοντας τον τρόπο αντίληψής μας για αυτά. Στους "Ελληνικούς Προορισμούς" θα προβάλλεται επίσης ένα 10λεπτο βίντεο από τους Αλέξανδρο Αβραμίδη, Πέτρο Γιαννακούρη, Γιάννη Λιάκου, Σωκράτη Μπαλταγιάννη, Συμέλα Παντζαρτζή, Μιχάλη Παππά και Δημήτρη Τοσίδη.

Athens Photo World 2

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Αβραμίδης, Πέτρος Γιαννακούρης, Σταύρος Κεσεδάκης, Κώστας Κουτσαυτίκης, Βασίλης Κωστερέ, Θανάσης Λιάπης, Μενέλαος Συκοβέλης, Γιάννης Φαρμακίδης και Λουκάς Χαψής.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια και τον συντονισμό της Τομεάρχη Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού του αεροδρομίου Χαράς-Ελένης Μητσοτάκη, καθώς και της οργανωτικής ομάδας Θανάση Σταυράκη, Γιάννη Κολεσίδη, Λευτέρη Πιταράκη και Χριστίνα Καλλιγιάννη.

Info: Εκθεσιακός Χώρος: Τέχνη & Περιβάλλον (Αφίξεις, Είσοδος 1) | 24/01-24/07 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

miss dialectic: Το πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις" στοχάζεται το "ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα"

Μιλήσαμε με την Ελεάννα Παπαθανασιάδη, μέλος της miss dialectic, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα του διακαλλιτεχνικού πρότζεκτ (και έκδοσης) "Μεταμορφώσεις", μια ομαδική έρευνα για τις σύγχρονες μορφές αφήγησης και τη σχέση τους με την τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
07/02/2023

"Symbolic Creations": Οι κάρτες ταρώ και τα μάνταλα γίνονται αφορμή για τέχνη

Η Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου και η Adrienne Delbecq εξερευνούν τον μαγικό κόσμο των συμβόλων.

Η αφαιρετική ζωγραφική του Γιώργου Δουατζή

Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου.

Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Ζητάμε πολλά από την (τελετή έναρξης της) 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης;

Τι επίγευση αφήνει η πολυφωνική γιορτή της Ελευσίνας και τι υπόσχεται για τη συνέχεια;

Η 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ομαδική έκθεση "Down to Earth", μέρος του γενικού προγράμματος της Μπιενάλε, παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά.

Στην έκθεση του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια, τα τοπία μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου "γλυπτική εικόνα".