Το αεροδρόμιο της Αθήνας καλωσορίζει τους επισκέπτες του με μία έκθεση από το Athens Photo World

Η έκθεση φωτογραφίας «Ελληνικοί Προορισμοί» αναθεωρεί τον τρόπο αντίληψης κομβικών περιοχών της Ελλάδας.

Athens Photo World 1

Οι δράσεις του Athens Photo World συνεχίζονται με την έκθεση φωτογραφίας "Ελληνικοί Προορισμοί" της οποίας τα έργα παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο "Τέχνη & Περιβάλλον" του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το Ελευθέριος Βενιζέλος επιχειρεί για μία ακόμη φορά να φέρει το κοινό σε επαφή με την τέχνη, όπως έκανε και με την έκθεση "Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές".

Η έκθεση σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου και τα εκθέματα λειτουργούν ως ένα είδος καλωσορίσματος των επισκεπτών στην πόλη και την Ελλάδα γενικότερα. Ένα σύνολο φωτογραφιών από καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους προβάλλει σημεία ορόσημα της χώρας και τα επανασυστήνει στο κοινό με την προσωπική ματιά των καλλιτεχνών, διαμορφώνοντας τον τρόπο αντίληψής μας για αυτά. Στους "Ελληνικούς Προορισμούς" θα προβάλλεται επίσης ένα 10λεπτο βίντεο από τους Αλέξανδρο Αβραμίδη, Πέτρο Γιαννακούρη, Γιάννη Λιάκου, Σωκράτη Μπαλταγιάννη, Συμέλα Παντζαρτζή, Μιχάλη Παππά και Δημήτρη Τοσίδη.

Athens Photo World 2

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Αβραμίδης, Πέτρος Γιαννακούρης, Σταύρος Κεσεδάκης, Κώστας Κουτσαυτίκης, Βασίλης Κωστερέ, Θανάσης Λιάπης, Μενέλαος Συκοβέλης, Γιάννης Φαρμακίδης και Λουκάς Χαψής.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια και τον συντονισμό της Τομεάρχη Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού του αεροδρομίου Χαράς-Ελένης Μητσοτάκη, καθώς και της οργανωτικής ομάδας Θανάση Σταυράκη, Γιάννη Κολεσίδη, Λευτέρη Πιταράκη και Χριστίνα Καλλιγιάννη.

Info: Εκθεσιακός Χώρος: Τέχνη & Περιβάλλον (Αφίξεις, Είσοδος 1) | 24/01-24/07 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Καλλιτέχνες από Ελλάδα και Ολλανδία αιχμαλωτίζουν το "Ελληνικό Φως"

Ένα δεκαήμερο art residency διοργανώνει το Κέντρο Τεχνών Μετς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/07/2024

To Zig Zag Festival φέρνει τέχνη και ανατροπές στο βουνό των Κενταύρων

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες και επιμελητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμπράττουν σε μία συνάντηση με έργα, εικαστικές εγκαταστάσεις και performance.

30 ζωγραφικά έργα του Θανάση Λάλα παρουσιάζονται στην Ύδρα

"Η Ζωή μιας απώλειας" θα φιλοξενείται στο νησί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τελευταία εβδομάδα με το Athens Photo Festival 2024

Last call για τις εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του ελληνικού φεστιβάλ.

Η Έρση Σωτηροπούλου βραβεύεται από το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου

Για πρώτη φορά το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου θεσπίζει χρηματικό βραβείο που θα δίδεται κάθε χρόνο σε διακεκριμένους Έλληνες και Ελληνίδες συγγραφείς που έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο.

"1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της": Ανοίγει αύριο η ιστορική έκθεση στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το μεγάλο εκθεσιακό αφιέρωμα του Δήμου Αθηναίων.

10 εκθέσεις που θα μας απαλλάξουν από τον καύσωνα

Μια λίστα με τις ωραιότερες εκθέσεις που μπορείτε να δείτε στην πόλη για να αποδράσετε από την αφόρητη ζέστη.