Το αεροδρόμιο της Αθήνας καλωσορίζει τους επισκέπτες του με μία έκθεση από το Athens Photo World

Η έκθεση φωτογραφίας «Ελληνικοί Προορισμοί» αναθεωρεί τον τρόπο αντίληψης κομβικών περιοχών της Ελλάδας.

Athens Photo World 1

Οι δράσεις του Athens Photo World συνεχίζονται με την έκθεση φωτογραφίας "Ελληνικοί Προορισμοί" της οποίας τα έργα παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο "Τέχνη & Περιβάλλον" του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το Ελευθέριος Βενιζέλος επιχειρεί για μία ακόμη φορά να φέρει το κοινό σε επαφή με την τέχνη, όπως έκανε και με την έκθεση "Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές".

Η έκθεση σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου και τα εκθέματα λειτουργούν ως ένα είδος καλωσορίσματος των επισκεπτών στην πόλη και την Ελλάδα γενικότερα. Ένα σύνολο φωτογραφιών από καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους προβάλλει σημεία ορόσημα της χώρας και τα επανασυστήνει στο κοινό με την προσωπική ματιά των καλλιτεχνών, διαμορφώνοντας τον τρόπο αντίληψής μας για αυτά. Στους "Ελληνικούς Προορισμούς" θα προβάλλεται επίσης ένα 10λεπτο βίντεο από τους Αλέξανδρο Αβραμίδη, Πέτρο Γιαννακούρη, Γιάννη Λιάκου, Σωκράτη Μπαλταγιάννη, Συμέλα Παντζαρτζή, Μιχάλη Παππά και Δημήτρη Τοσίδη.

Athens Photo World 2

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Αβραμίδης, Πέτρος Γιαννακούρης, Σταύρος Κεσεδάκης, Κώστας Κουτσαυτίκης, Βασίλης Κωστερέ, Θανάσης Λιάπης, Μενέλαος Συκοβέλης, Γιάννης Φαρμακίδης και Λουκάς Χαψής.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια και τον συντονισμό της Τομεάρχη Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού του αεροδρομίου Χαράς-Ελένης Μητσοτάκη, καθώς και της οργανωτικής ομάδας Θανάση Σταυράκη, Γιάννη Κολεσίδη, Λευτέρη Πιταράκη και Χριστίνα Καλλιγιάννη.

Info: Εκθεσιακός Χώρος: Τέχνη & Περιβάλλον (Αφίξεις, Είσοδος 1) | 24/01-24/07 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".