5 τρόποι να περάσεις το Halloween στην πόλη

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις για να γιορτάσεις την πιο τρομακτική γιορτή του χρόνου, εντός και εκτός σπιτιού.

5 τρόποι να περάσεις το Halloween στην πόλη

Είσαι από τους αυτούς που τρελαίνονται με οτιδήποτε διαφορετικό και in ή απλά σε αναγκάζει η παρέα σου να ακολουθήσεις στους Halloween εορτασμούς; Σ’ αρέσει απλά να μεταμφιέζεσαι οπότε έχεις μία έξτρα ευκαιρία για απόκριες ή καταβάθος η σκοτεινή πλευρά σου βρίσκει μια διέξοδο στα τέλη του Οκτώβρη; Όπως και να ‘χει σε έχουμε καλυμμένο! Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις για Halloween στην Αθήνα, εντός και εκτός των τεσσάρων τοίχων.

#1 Horror στον καναπέ σου

5 τρόποι να περάσεις το Halloween στην πόλη - εικόνα 1

How to: Ανοίγεις υπολογιστή, μπαίνεις Netflix, πληκτρολογείς «The Haunting of Hill House», δεν ξανακοιμάσαι για μερικά βράδια. Στην ολοκαίνουργια σειρά του Μάικ Φλάναγκαν θα δεις τις αφάνταστα κλειστοφοβικές περιπέτειες των πέντε (ορατών) κατοίκων της αχανούς έπαυλης του Χιλ Χάουζ. Χαρακτηρίζεται ήδη ως το καλύτερο horror της σεζόν και πήρε και τα εύσημα από τον Στίβεν Κινγκ, οπότε είναι υπερ-αρκετό για να σε στοιχειώσει.

Τι χρειάζεσαι: Κουβέρτα για προστασία (τι θα πει δεν φοβάσαι;), ποπκόρν/πίτσες/σουβλάκια και, αν θες να το ζήσεις πραγματικά, διάφορα γλυκίσματα για να κάνεις το treat μετά το trick σου.

#2 Στερεοφωνικά ουρλιαχτά στη μεγάλη οθόνη

5 τρόποι να περάσεις το Halloween στην πόλη - εικόνα 2

How to: Η κλασική συνταγή για ωμό τρόμο σε ένα σύγχρονο reboot. Η «Νύχτα με τις Μάσκες», το άμεσο σίκουελ του εμβληματικού αριστουργήματος του Τζον Καρπεντερ παίζεται ήδη στις αίθουσες και περιμένει να σου δημιουργήσει ανατριχίλες. Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν επιστρέφει κατευθείαν στην ταινία του 1978, πληροφορώντας μας ότι ο Μάικλ Μάγερς είναι ζωντανός κι επί 40 χρόνια έγκλειστος σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Ανήμερα του Halloween δραπετεύει κι επιστρέφει φουριόζος στο Χάντονφιλντ, δεν γνωρίζει όμως ότι η Λόρι Στρόουντ δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζεται για την τελική αναμέτρησή τους. Ο original τίτλος είναι «Halloween», οπότε αυτήν την Τετάρτη η προβολή επιβάλλεται!

Τι χρειάζεσαι: Να πας εγκαίρως στο σινεμά γιατί σίγουρα θα έχει κόσμο και να έχεις φρέσκια την ταινία του 1978- θα σε βάλει στο κατάλληλο κλίμα από νωρίς.

#3 Τρομο-εμπειρία με την παρέα σου σε 4 τοίχους

5 τρόποι να περάσεις το Halloween στην πόλη - εικόνα 3

How to: Για τους θαμώνες στα escape rooms της πόλης, η διαδικασία είναι γνωστή. Αλλιώς, τα πράγματα είναι απλά: μαζεύεις την παρέα σου, προετοιμάζεσαι να τρομάξεις και κρατάς το μυαλό σου καθαρό για να λύσεις τους γρίφους και να φτάσεις στην έξοδο. Αν πάλι τα έχεις φάει με το κουτάλι, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Στο Room 54 της Πλατείας Μαβίλη, η ιστορία ξεκινάει από τη στιγμή που διασχίζεις το κατώφλι, αλλά έχεις κι εσύ ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της. Επιλέγεις τον χαρακτήρα σου, παίρνεις αποφάσεις, επικοινωνείς με τους non playable ρόλους και διαλέγεις πλευρά στην ιστορία.

Τι χρειάζεσαι: Καλή παρέα και γερά νεύρα. Α, και φαντασία για να δώσεις το δικό σου touch που θα σας σηκώσει την τρίχα.

#4 Finger (κυριολεκτικά) food και spicy margaritas για τα συγχώρια την ημέρα των Νεκρών

5 τρόποι να περάσεις το Halloween στην πόλη - εικόνα 4

How to: Ναι, το Dias de Los Muertos δεν έχει σχέση με το Halloween. Ναι, έχουν διαφορετικές καταβολές και νοηματοδοτήσεις- ακόμα και διαφορετικές ημερομηνίες. Τα εστιατόρια της πόλης όμως έχουν ετοιμάσει μενού ειδικά για να γεμίσουν το στομάχι που έχει γίνει κόμπος, μαζί με πειραγμένες, διαβολικές μαργαρίτες, ακόμα και face painting. Ενδεικτικά, το «Dos Hermanos» της Κηφισιάς θα δονείται σε live latin ρυθμούς (1/11), με χορό και τα κοκτέιλ Los Muertos, Zombie και Kinky Margarita κομμένα και ραμμένα στο πνεύμα της γιορτής.

Τι χρειάζεσαι: Όρεξη για μεξικάνικες γεύσεις και ιδέες για το δικό σου φρικιαστικό μακιγιάζ.

#5 Η ευκαιρία σου να τρομάξεις τους άλλους ΚΑΙ με τις χορευτικές σου ικανότητες

5 τρόποι να περάσεις το Halloween στην πόλη - εικόνα 5

How to: Spooky και όχι μόνο μελωδίες, creepy ντυσίματα και η Τετάρτη (31/10) γίνεται η μέρα του απόλυτου clubbing για αυτήν την εβδομάδα. «Spooktacular Halloween» στο 6 d.o.g.s. για τρομακτικούς κλόουν και βράβευση του καλύτερου κουστουμιού στο Horror Photo Booth, «All Things Dark» στο σκοτεινό αίθριο του «Cantina Social» για εντυπωσιακά fashion performances, drag acts, σπάνιες μικρού μήκους ταινίες τρόμου, DJ sets και χορό αλλά και «Twin Peaks» στο Ρομάντσο για να βρεις ποιος σκότωσε τη Laura Palmer. Τι εννοείς δεν μπορείς να επιλέξεις; Η απάντηση είναι horror μπαρότσαρκα!

Τι χρειάζεσαι: Η τρομακτική ενδυμασία δεν είναι απαραίτητη, αλλά έτσι θα το διασκεδάσεις πολύ καλύτερα, ειδικά αν βάλεις ένα έξτρα touch αποτροπιασμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (15-21/4)

Η έννοια του μεταβατικού αντικειμένου, αφιέρωμα σε δύο σημαντικούς Ελευσίνιους καλλιτέχνες και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Αφιέρωμα στον ζωγράφο Στέλιο Φαϊτάκη ετοιμάζει η Roma Gallery

Έλληνες δημιουργοί τιμούν τον ταλαντούχο ζωγράφο που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023.

Εικαστικοί διερευνούν τη θεραπευτική ιδιότητα ενός "μεταβατικού αντικειμένου"

Η νέα ομαδική έκθεση του T.A.F. / the art foundation αναλύει έναν σημαντικό όρο της ψυχολογίας.