Netflix: καθαρτική κωμωδία για μια χρονιά-δράμα, σύντομα

Το "Death to 2020", από τους δημιουργούς των Βlack Mirror, πριν το τέλος της χρονιάς

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι το 2020 θα μνημονευτεί μελλοντικά ως μία από τις χειρότερες χρονιές της σύγχρονης ιστορίας για την ανθρωπότητα συνολικά - και ο κόσμος του σινεμά δεν θα μπορούσε να μην επηρρεαστεί αρνητικά, βάσει διαφόρων εξελίξεων ίσως ανεπανόρθωτα. Ευχάριστη έκπληξη, λοιπόν, που η Netflix αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια των Charlie Brooker και Annabel Jones (των δημιουργών της θρυλικής πια σειράς των Black Mirror) να "ξορκίσουν" αυτήν την αληθινά πολύ κακή χρονιά με μία... κωμωδία αφιερωμένη σε αυτήν!

Πράγματι, ο αμερικανικός κολοσσός θα προβάλλει μέχρι το τέλος της χρονιάς - αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε, την 31η Δεκεμβρίου - μία παραγωγή ονόματι "Death to 2020". Οι δημιουργοί της την χαρακτηρίζουν ως μία "καθαρτική κωμωδία που το κοινό δεν θα ξεχάσει ποτέ... για μία χρονιά που το κοινό πραγματικά δεν θα θέλει να θυμάται" και αν αυτό ακούγεται ασαφές, τότε το σχετικό trailer είναι... ακόμη περισσότερο. Εικάζουμε πως είναι ένα είδος πρωτότυπου ντοκυμαντέρ σε τόνο μαύρου χιούμορ, που ακολουθεί τα σημαντικότερα γεγονότα του 2020 συνδυάζοντας αληθινό ειδησεογραφικό υλικό με σχολιασμό καυστικό, κυνικό και εύστοχο - όπως ακριβώς μάς έχει συνηθίσει ο Brooker μέσα από τις μεταφορές των Black Mirror.

Στην παραγωγή αυτή συμμετέχουν οι Samuel L. Jackson, Hugh Grant, Lisa Kudrow, Kumail Nanjiani, Tracey Ullman, Samson Kayo, Leslie Jones, Diane Morgan, Cristin Milioti και Joe Keery - με σημαντική την πιθανότητα εμφάνισης και άλλων, καθώς το "Death to 2020" βρίσκεται ακόμη σε φάση παραγωγής. Ο καλύτερος τρόπος να αποχαιρετήσει το παγκόσμιο κοινό της Netflix στις οθόνες του την χειρότερη χρονιά... ever; Ακόμη κι αν δεν είναι αυτός, ανυπομονούμε ούτως ή άλλως!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ