Disney Plus: με περισσότερο υλικό για ενήλικες

O αμερικανικός κολοσσός δημιουργεί την νέα ενότητα Star, στοχεύει σε όλα τα ηλικιακά κοινά

Τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει τον περασμένο χειμώνα στους μετόχους της και στην ευρύτερη αγορά της σύγχρονης οικιακής ψυχαγωγίας, η Disney κάνει ένα ακόμη βήμα προς την Δικτυοκεντρική λειτουργία και παράλληλα συνειδητή προσπάθεια να απευθυνθεί σε όλο το εύρος του καταναλωτικού κοινού με το περιεχόμενό της. Οι Αμερικανοί μόλις προσέθεσαν στην Δικτυακή τους υπηρεσία, το Disney Plus, την προαναγγελθείσα νέα ενότητα με το όνομα "Star". Αυτή αντλεί υλικό που απευθύνεται σε τηλεθεατές άνω των 18 ετών και όχι μικρότερων ηλικιών, με προφανή στόχο να βοηθήσει το Disney Plus να αποτινάξει την... "ετικέτα" του "παιδικού καναλιού" και να προσελκύσει ευρύτερο κοινό από το καθιερωμένο οικογενειακό.

Η ενότητα Star θα προσφέρει περιεχόμενο από τα Disney Television Studios, FX, 20th Century Studios, 20th Television και ABC Signature σε όλες τις αγορές όπου δεν έχει παρουσία το επίσης δικό της Hulu (καθώς με αυτό υπάρχουν επικαλύψεις υλικού σε πολλές κατηγορίες). Ενδεικτικές ταινίες που θα φιλοξενούνται στην ενότητα Star είναι οι Die Hard, Deadpool 2, Pretty Woman, Borat, Braveheart, Titanic, The Martian, Kingsman: The Secret Service, The X-Files, The Shape of Water και The Grand Budapest Hotel. Ενδεικτικές σειρές που θα βρίσκονται επίσης σε αυτήν την ενότητα περιλαμβάνουν τις Lost, Homeland, 24, Family Guy, Modern Family, American Dad, How I met Your Mother, The Americans, Sons of Anarchy, It's Always Sunny in Philadelphia, Atlanta, Scandal, Criminal Minds, Grey's Anatomy, Ugly Betty και Desperate Housewives.

Ακριβώς επειδή το παραπάνω περιεχόμενο προορίζεται για ενήλικες, η Disney θα παράσχει σε αυτούς τους θεατές εργαλεία γονικού ελέγχου (όπως τον περιορισμό θέασης σε αυτό και το "κλείδωμά" του με PIN). Για πρόσβαση στην ενότητα Star γενικότερα ο χρήστης θα πρέπει να έχει διαμορφώσει το προφίλ χρήσης του ως "άνω των 18 ετών". Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά επικρατεί μία... ασάφεια, τρόπον τινά, καθώς άλλες παραγωγές υποστηρίζουν ανάλυση 4Κ, άλλες 4Κ και HDR, άλλες τίποτε από τα δύο, άλλες Dolby Atmos, άλλες απλό Dolby Digital κλπ. Κατά μία έννοια είναι λογικό καθώς μεγάλο ποσοστό από αυτό το υλικό είναι παλαιότερο - συγνώμη, "καταλόγου" - όμως η Disney υπόσχεται πως τακτικά θα προστίθεται στην ενότητα Star και νεοδημιουργηθέν, αυθεντικό και φυσικά αποκλειστικό στην δική της υπηρεσία υλικό (το οποίο εννοείται πως θα προσφέρει εξ αρχής εικόνα 4Κ/HDR και ήχο Dolby Atmos).

Με... αυτά και μ' εκείνα, πάντως, η Disney δείχνει διατεθειμένη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τεράστια βιβλιοθήκη περιεχομένου που τής ανήκει και να να κάνει όλες τις σωστές κινήσεις έτσι ώστε το Disney Plus να εξελιχθεί πάρα πολύ γρήγορα στο "αντίπαλο δέος" που η Netflix πάντοτε φοβόταν. Aς μην ξεχνάμε πως χρειάστηκαν μόλις 14 μήνες για να αγγίξει το Disney Plus τα 100 εκατομμύρια συνδρομητών - η Netflix βρίσκεται στα 200 εκατομμύρια, ναι, μα και πιο κοντά στο σημείο κορεσμού της από ποτέ. Ποιός ξέρει πού θα βρίσκεται το Disney Plus σε π.χ. 18 ή 24 μήνες από σήμερα, αν οι Αμερικανοί κατορθώσουν να διατηρήσουν την εκρηκτική ταχύτητα διεύρυνσης της πελατειακής βάσης του Disney Plus παγκοσμίως;

Δυστυχώς όλα αυτά δεν αφορούν ακόμη τον Έλληνα καταναλωτή καθώς δεν υπάρχει ούτε επίσημη, ούτε ανεπίσημη ακριβής ημερομηνία για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του Disney Plus στην χώρα μας πέρα από το γενικόλογο "2021". Ως αγορά η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ιδιάζουσα περίπτωση λόγω γλώσσας - και για μία υπηρεσία όπως το Disney Plus, με πολύ παιδικό περιεχόμενο, "ένα παραπάνω" λόγω της ανάγκης ύπαρξης όχι μόνο υπότιτλων, αλλά και σπικάζ στον εξελληνισμό πολλών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Ευελπιστούμε πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις από την Disney ώστε να έχουμε, αν όχι εμπορική διάθεση, τουλάχιστον εικόνα για το πότε μπορούμε να περιμένουμε το Disney Plus στην Ελλάδα. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ