Disney Plus: ξεκινούν οι προεγγραφές με προσφορά

Αντίστροφη μέτρηση για την συνδρομητική υπηρεσία του αμερικανικού κολοσσού, αξιόλογη αρχική έκπτωση

Η Δικτυακή συνδρομητική υπηρεσία της Disney, και για πολλούς το μόνο σοβαρό... "αντίπαλο δέος" στο Netflix, το Disney Plus, μπαίνει πια στην "τελική ευθεία" για την έναρξη εμπορικής λειτουργίας και στην χώρα μας. Μετά από μήνες αναμονής θα είναι πλέον διαθέσιμο και στο ελληνικό κοινό από τις 14 Ιουνίου, με όλες τις σύγχρονες παροχές που περιμένει κανείς από αυτό: εικόνα 4K/HDR, ήχο Dolby Atmos, έως τέσσερις ροές προβολής ταυτόχρονα, καθώς και έως 10 συσκευές όπου ταινίες ή σειρές μπορούν ν' αποθηκευθούν για θέαση χωρίς σύνδεση στο Internet.

Το κόστος συνδρομής στο Disney Plus έχει διαμορφωθεί στα €8.99 μηνιαίως ή €89.90 σε ετήσια βάση (εκεί γίνεται πρακτικά έκπτωση που ισοδυναμεί με τους 2 από τους 12 μήνες δωρεάν). Θέλοντας όμως να δώσει την μεγαλύτερη δυνατή ώθηση στην υπηρεσία της αρχικά, η Disney κάνει ειδική προσφορά αποκλειστικά στο πλαίσιο της εμπορικής έναρξης του Disney Plus: προσφέρει την ετήσια συνδρομή προς €71.50, ουσιαστικά "χαρίζοντας" στο κοινό τους 4 από τους 12 μήνες ή διαμορφώνοντας το μηνιαίο κόστος από €8.99 σε λιγότερο από €6. Το μόνο που έχει να κάνει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος είναι να επισκεφθεί το website της υπηρεσίας και να κάνει την σχετική προεγγραφή. Την ημέρα έναρξης του Disney Plus θα λάβει e-mail με link απ' όπου μπορεί να καταβάλλει το παραπάνω κόστος για την ετήσια συνδρομή.

Η προεγγραφή για την προσφορά αυτή "γνωριμίας" στο Disney Plus θα είναι διαθέσιμη έως και τις 13 Ιουνίου 2022 - μία ημέρα πριν την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας δηλαδή - ενώ το κόστος της συνδρομής μετά το πρώτο δωδεκάμηνο θα ανανεωθεί αυτόματα στην τότε τρέχουσα τιμή ετήσιας συνδρομής (εκτός αν έχει στο μεσοδιάστημα ακυρωθεί). Η τιμή των €71.50 για μία ολόκληρη χρονιά ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια, πάντως, κρίνεται ως εξαιρετικά ελκυστική, αν σκεφτεί κανείς πως με τα ίδια σχεδόν χρήματα αγοράζει π.χ. μόνο... ένα καινούργιο video game για PlayStation5 ή Xbox Series S/X. Ο δείκτης κόστους/αξίας είναι... ασύγκριτα υψηλότερος!

Υπενθυμίζουμε πως υπάρχουν πια ελάχιστα στοιχεία που δεν γνωρίζουμε για το Disney Plus. Υπάρχει το, προφανώς σημαντικό για την δική μας αγορά, θέμα της μεταγλώττισης στα ελληνικά ή/και της ύπαρξης ελληνικών υποτίτλων τόσο για το αρχειακό υλικό της Disney, όσο και για ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές της που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία διετία ειδικά για την υπηρεσία της. Έχουμε υποβάλλει σχετική ερώτηση στην Disney για το αν θα προσφέρεται εξελληνισμός του περιεχομένου του Disney Plus από την πρώτη μέρα λειτουργίας του στην Ελλάδα - και σε ποιό βαθμό - οπότε αναμένουμε απάντηση, θεωρητικά πριν από τις 14 Ιουνίου.

Πληροφορίες δεν έχουμε επίσης όσον αφορά στο (α) αν θα απουσιάζει από το "ελληνικό" Disney Plus το περιεχόμενο της Disney που υπάγεται σε συμφωνίες με άλλους παρόχους ψυχαγωγικού περιεχομένου της χώρας, όσον αφορά στο (β) πώς θα διαμορφωθούν οι χρόνοι παραμονής των ταινιών της Disney στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες με το Disney Plus ενεργό στην δική μας αγορά, αλλά και όσον αφορά στο (γ) αν και κατά πόσο το περιεχόμενο που θα προσφέρεται από την υπηρεσία της Disney στην Ελλάδα θα διαφέρει σε ο,τιδήποτε τεχνικά από το αντίστοιχο του εξωτερικού. Αμέσως μόλις έχουμε απαντήσεις σχετικές, ενημερώνουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ