The Man from U.N.C.L.E.

Γοητεία, μουσική, 60s cool και... όχι πολλά παραπάνω

Ηχητικά, άλλωστε, η παραγωγή της Warner χαρακτηρίζεται επίσης από θετικά στοιχεία, έστω κι αν έχουν γίνει μερικές... περίεργες επιλογές. Τα εφέ, για παράδειγμα, αποδίδονται με δεξιοτεχνία, αποτελεσματικότητα αλλά όχι υπερβολή, ταιριάζοντας απόλυτα με την ατμόσφαιρα του φιλμ. Από την άλλη πλευρά, η μουσική - ίσως και λόγω... ιδιοσυγκρασίας του Guy Ritchie και της σημασίας που δίνει πάντοτε σε αυτόν τον τομέα - έχει υπερτονιστεί στην συνολική μίξη του ήχου με αποτέλεσμα να επιβάλλεται ακόμη και στους διαλόγους των ηθοποιών πολλές φορές (φαινόμενο όχι σπάνιο αλλά πάντοτε δυσάρεστο στις οικιακές μεταφορές ταινιών).

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως το "The Man from U.N.K.L.E" είναι μία από τις λίγες για την ώρα παραγωγές που προσφέρουν συμβατότητα με το νέο αντικειμενοστρεφές ηχητικό πρότυπο Dolby Atmos, οπότε οι ολίγοι και εκλεκτοί που έχουν ήδη διαμορφώσει ένα home cinema με τον σχετικό εξοπλισμό ενδέχεται να το εκτιμήσουν διαφορετικά απ' ότι εμείς (κρίναμε βάσει του track ποιότητας Dolby Digital 5.1).


Τα extras που προσφέρει η ελληνική έκδοση του "The Man from U.N.K.L.E" σε Blu-ray είναι ουκ ολίγα, αν σκεφτεί κανείς πως έπρεπε να "χωρέσουν" όλα σε ένα δισκάκι μαζί με την ταινία και δύο ξεχωριστά tracks ήχου. Υπάρχουν μίνι ντοκυμαντέρ για την δημιουργία της όλης ατμόσφαιρας των 60s, για τις σκηνές δράσης, για τους δύο πρωταγωνιστές κατασκόπους, καθώς και υλικό από τα γυρίσματα και ένα μικρό... διθυραμβικό των άλλων συντελεστών για τον Guy Ritchie (αλοίμονο). Όχι κάτι συνταρακτικό τα extras αυτά, μα ευπρόσδεκτα ούτως ή άλλως.

Το πρόβλημα φυσικά είναι πως ούτε αυτά, ούτε ο καλός τεχνικός τομέας συνιστούν λόγους απόκτησης του "The Man from U.N.K.L.E" σε Blu-ray σε πλήρη τιμή, παρ' εκτός κι αν επιθυμεί διακαώς να... σβήσει κανείς τη δίψα του για κατασκοπικά flicks μετά την πάροδο του Spectre (στην οποία περίπτωση θα αντιπροτείναμε το πολύ καλύτερο Kingsman). Σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή από την παρούσα συνιστώμενη λιανική, ενδεχομένως ενδιαφέρον.

Βαθμολογία: 4 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ