Spider-man: Homecoming

Ο νέος είναι ωραίος, και στο σπίτι!

Η Marvel Studios μετά από 19 πλέον μεταφορές ταινιών της σε Blu-ray (ξεκινώντας από το πρώτο Iron Man δηλαδή) έχει τοποθετήσει τον πήχυ των προσδοκιών μας πολύ ψηλά... και το νέο Spiderman δεν απογοητεύει. Παρά το γεγονός ότι η ταινία χρησιμοποιεί πάρα πολλά ψηφιακά ειδικά εφέ - σε σημαντικό ποσοστό τους μάλιστα σε "απλές" σκηνές, όχι δράσης - η εικόνα του Homecoming είναι διαυγής, λεπτομερής σε όλα της τα στοιχεία, φυσική και πειστική. Τα χρώματά της είναι έξοχα, από τις λαμπερές αποχρώσεις της στολής του Πάρκερ και της καθημερινής Νέας Υόρκης μέχρι τις υποτονισμένες των νυχτερινών του περιπετειών και των υπογείων του Κήτον (η απόδοση του μαύρου βοηθά πολύ και στις δύο περιπτώσεις). Μπορεί να μην είναι η καλύτερη που έχουμε συναντήσει σε Blu-ray φέτος (και δεν μπορούμε δυστυχώς να εκφέρουμε γνώμη για την αντίστοιχη του Ultra HD Blu-ray που θεωρητικά θα είναι ακόμη υψηλότερου επιπέδου), η εικόνα του Spider-man Homecoming ωστόσο παραμένει όσο προσεγμένη και ποιοτική έχουμε το δικαίωμα να ζητούμε από την Disney.

Στο ίδιο υψηλό επίπεδο κινείται και ο ήχος της οικιακής μεταφοράς του φιλμ: εξακάναλος και ποιότητας Master Audio "αποτυπώνει" με μαεστρία τόσο τα περιβαλλοντικά εφέ όσο και την συνοδευτική μουσική, χωρίς ποτέ να "πνίγει" τους διαλόγους που είναι κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες σαφείς και κατανοητοί. Στο ηχητικό πεδίο που "χτίζεται" μπροστά και γύρω από τον θεατή ομολογούμε πως θα θέλαμε να συμμετέχει περισσότερο το subwoofer, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η συνεισφορά του δεν είναι η πρέπουσα στις σκηνές δράσης. Όσον αφορά στα extras, πάντως, δεν μπορεί να έχει κανείς παράπονο: είναι όχι μόνο πολλά, όχι μόνο καλύπτουν όλα τα... αναμενόμενα κι απαραίτητα - σχολιασμό συντελεστών, κομμένες σκηνές, θέματα για τα εφέ ή την καλλιτεχνική επιμέλεια της παραγωγής κλπ. - αλλά προσφέρουν και πρωτότυπες επιλογές, όπως την επεξηγηματική με μικρά κείμενα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, η οποία παραθέτει ενδιαφέροντα πρόσθετα στοιχεία για το σενάριο, τους χαρακτήρες και το υλικό των comics στα οποία στηρίχθηκαν.


Εν κατακλείδι: αληθινά απολαμβάνουμε τις λίγες εκείνες φορές που μπορούμε να προτείνουμε την οικιακή εκδοχή μιας ταινίας χωρίς "ναι μεν, αλλά" ή "αστερίσκους"... και το Spider-man Homecoming μάς προσφέρει ακριβώς αυτήν την ευκαιρία καθώς η έκδοσή του σε Blu-ray δεν υστερεί πουθενά. Και το φιλμ αυτό καθ' αυτό είναι πάρα πολύ καλό, και η μεταφορά του σε υψηλή ευκρίνεια τεχνικά φροντισμένη, και τα συνοδευτικά extras άφθονα κι ενδιαφέροντα. Είναι, κοινώς, το είδος του Blu-ray που μάς επιτρέπει να το προτείνουμε χωρίς ενδοιασμούς σε οποιονδήποτε φίλο/φίλη του Αθηνόραμα Digital αγαπά τις καλές περιπέτειες (υπερηρωϊκές ή όχι) και προσθέτει στην συλλογή του/της μόνο αυτές που έχουν να επιδείξουν τόσο το οπτικοακουστικό επίπεδο που τούς αξίζει, όσο και το πρόσθετο υλικό που εμπλουτίζει την εικόνα του/της για την εκάστοτε. Ιδού ο πήχυς, Thor Ragnarok!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - editor’s choice - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ