Σινε-βιογραφία του Jobs: εγκαταλείπει η Sony, αναλαμβάνει η Universal

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο πλέον ο Michael Fassbender, προσβλέπουμε σε ερμηνεία καλύτερη αυτής του... Kutcher

Δεν χωρά αμφιβολία στο... προφανές: όταν μία ταινία χαρακτηρίζεται από τα πρώτα κιόλας στάδια της παραγωγής της από στασιμότητα, σημαντικές αλλαγές σε διάφορα χρονικά σημεία της δημιουργίας της, αντικαταστάσεις, παραιτήσεις και γενικότερα προβληματική πορεία, ε, δεν σε "προετοιμάζει ψυχολογικά" για το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα ακριβώς. Δυστυχώς αυτό φαίνεται να συμβαίνει με τη δεύτερη ταινία (μετά το "Jobs") που έχει ως κεντρικό θέμα τη ζωή του διάσημου συνιδρυτή και ηγέτη της Apple. Το φιλμ βρίσκεται σε αυτό το... πολύπαθο αρχικό στάδιο του σχεδιασμού εδώ και δύο χρόνια - πολύ πρόσφατα, μάλιστα, είχε σχεδόν επιβεβαιωθεί ως πρωταγωνιστής του ο Christian Bale - όμως πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η Sony Pictures, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, επέλεξε να εγκατέλειψει το όλο εγχείρημα παρά τη δουλειά που έχει ως τώρα γίνει.

Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά νέα είναι πως την ταινία που δεν έκρινε σκόπιμο να στηρίξει οικονομικά και να διανείμει η Sony Pictures, την έχει πλέον αναλάβει επίσημα η Universal - αναφορές θέλουν την ανάληψη αυτή του όλου project να κοστίζει στη δεύτερη περίπου 30 εκ. δολάρια, αν και το ποσό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το σενάριο συνεχίζει να υπογράφει βεβαίως ο Aaron Sorkin των The Social Network και Newsroom, ενώ τη σκηνοθεσία έχει επιβεβαιωμένα αναλάβει ο Danny Boyle των Trainspotting και Slumdog Millionaire. Στους δευτερεύοντες ρόλους, επίσης, παραμένουν οι Seth Rogen and Jessica Chastain - ο πρώτος ερμηνεύοντας τον συνιδρυτή της Apple Steve Wozniak και η δεύτερη τη Lisa, κόρη του Steve Jobs (η ταινία λέγεται πως θα περιλαμβάνει αφηγηματικά τμήματα που περιγράφουν τη μεγάλη προσωπικότητα της τεχνολογίας μέσα από τα δικά της μάτια).

Περισσότερο ενδιαφέρουσα, ωστόσο, είναι η επιλογή του ηθοποιού που θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας. Ο ηθοποιός αυτός - μετά από την αποχώρηση των Leonardo Di Caprio και Christian Bale - επιβεβαιωμένα πλέον είναι ο Michael Fassbender των X-Men, Shame και Inglourious Basterds. Οι ερμηνευτικές δυνατότητες του Fassbender δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση, όμως ο συγκεκριμένος ηθοποιός ίσως... παραείναι Γερμανικού ή έστω Ιρλανδικού προφίλ για να ενσαρκώσει έναν Αμερικανό εκρηκτικό, χειμαρρώδη και ταυτόχρονα "φιλοσοφικό" όσο ο Steve Jobs. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι που αγαπούν την τεχνολογία και, πολύ περισσότερο, εκείνοι που αγαπούν την Apple και τα προϊόντα της με τρόπο σχεδόν... θρησκευτικό, αξίζουν μία ταινία καλύτερη από το μέτριο "Jobs" του Joshua Michael Stern και έναν Steve καλύτερο από τον χλιαρό Ashton Kutcher. Θα είναι η Universal αυτή που θα τους την προσφέρει, τελικά; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ