"Πύργος Αθηνών", στην ΕΡΤ2, από το Αθηνόραμα

Πρεμιέρα της εκπομπής που... "σε βγάζει έξω", αυτήν την Κυριακή το μεσημέρι

Η σκέψη βέβαια πηγαίνει αυτομάτως στο γνωμικό για... σπίτια που πέφτουν και διάφορους πλακώνουν, ναι - επειδή όμως ο διευθυντής του Αθηνόραμα Digital γνωρίζει πολύ καλά την ποιότητα της δουλειάς των συναδέλφων του Αθηνοράματος, θεωρεί πως αξίζει να συνεισφέρει στην σχετική ενημέρωση ανεξαρτήτως συγκατοίκησης: αυτήν την Κυριακή (4/12) στις 16.00 προβάλλεται στην ΕΡΤ2 το πρώτο επεισόδιο της νέας εκπομπής "Πύργος Αθηνών", η οποία φιλοδοξεί να μεταφέρει στο περιβάλλον της τηλεόρασης αυτό που το κοινό του "αθηνοράματος" απολαμβάνει σε διάφορες μορφές για 30 χρόνια τώρα: την γνώση των ανθρώπων του για την πόλη και τα όσα αυτή έχει να προσφέρει στην ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.

Με αφετηρία το αρχιτεκτονικό ορόσημο του αθηναϊκού μοντερνισμού που επιβλέπει από ψηλά την πόλη, ο "Πύργος Αθηνών" δεν είναι άλλο ένα πολιτιστικό μαγκαζίνο γυρισμένο σε στούντιο. Είναι μια "ζωντανή" εκπομπή, με εξωτερικά γυρίσματα, που "πιάνει τον παλμό" της Αθήνας παρουσιάζοντας τις πιο ενδιαφέρουσες, ιδιαίτερες προτάσεις για ψυχαγωγία και διασκέδαση, συναντώντας δημιουργικούς ανθρώπους, μπαίνοντας στα καλλιτεχνικά παρασκήνια, αναδεικνύοντας νέες τάσεις αλλά αναγνωρίζοντας παράλληλα το διαχρονικό και την αξία του.

Αυτή ήταν ανέκαθεν η ειδικότητα της συντακτικής ομάδας του "αθηνοράματος", η οποία επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή. Γνωρίζοντας το θέατρο, το σινεμά, τη γαστρονομία, τη μουσική και τη νυχτερινή διασκέδαση όσο ελάχιστοι άλλοι άνθρωποι, οι δημοσιογράφοι του "α" αναλαμβάνουν μέσα απ' αυτή την ημίωρη εκπομπή να μεταφέρουν ό,τι καλύτερο συμβαίνει (νύχτα και μέρα) στην πόλη, ν' αναδείξουν τα θεάματα και τις δραστηριότητες που θα γεμίσουν δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο σου, να επιλέξουν τις γεύσεις που θα ανοίξουν την όρεξή σου. Οι συντάκτες του "α" μέσα από την εκπομπή "Πύργος Αθηνών" θα "βγάλουν έξω" το κοινό της, μαζί τους, σε μία Αθήνα που επιθυμούν το κοινό αυτό να την αγαπήσει όπως εκείνοι.

Για το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής η ομάδα του "αθηνοράματος" έχει ετοιμάσει... και τί δεν έχει ετοιμάσει, κατά βάση! Πρόβες του Διονύση Σαββόπουλου στον «Παρνασσό»; Τσεκ. Συζήτηση με τον… χαριποτερολόγο Δημήτρη Μεργούπη και την ταινία "Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται"; Τσεκ. Δοκιμή νοτιοαμερικάνικου και ανατολίτικου street food; Τσεκ. Επίσκεψη στα άδυτα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά; Τσεκ. Ξενάγηση από τον Δήμο Αθηναίων σε ιστορικά μνημεία και γειτονιές της πόλης; Ε... ναι. Τσεκ. Ξέροντας τον αρχισυντάκτη της εκπομπής (και διευθυντή δημοσιογραφικής παραγωγής του "α"), δε, τις εκπλήξεις δεν τις αποκλείει κανείς, ποτέ.

Ραντεβού την Κυριακή στις 16.00 το μεσημέρι, λοιπόν: "Πύργος Αθηνών" στην ΕΡΤ2 από το "αθηνόραμα" και - όπως πάντοτε - προτάσεις και σχόλια, ευπρόσδεκτα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ