Nova Cinema: ταινίες κι αφιερώματα Οσκαρικά

Και βέβαια η μετάδοση της απονομής των βραβείων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κατ' αποκλειστικότητα

Με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα φετινά βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (για τους φίλους... βραβεία Oscar φυσικά), έχει κι επίσημα ξεκινήσει η καθιερωμένη ετήσια αντίστροφη μέτρηση για την απονομή τους στα τέλη του επόμενου μήνα. Οι συζητήσεις και οι προβλέψεις ήδη "δίνουν και παίρνουν" όπως πάντοτε, βέβαια, όμως μόνο η υπηρεσία NovaCinema της Forthnet θα έχει για πολλοστή φορά φέτος την ευκαιρία να προσφέρει στη συνδρομητική της βάση τη μετάδοση της 78ης απονομής των βραβείων στις 22/2. Σημαντικότερο, ίσως: η Nova προσφέρει ήδη ή θα προσφέρει σύντομα στο κοινό της 25 από τις ταινίες που έχουν θέσει υποψηφιότητα για βραβείο Oscar φέτος.

Πράγματι, στα κανάλια NovaCinema προβάλλονται ήδη από τις αρχές Γενάρη τα "The Grand Budapest Hotel" (υποψήφιο για όχι λιγότερα από 9 Oscars) και "Captain America: The Winter Soldier" (υποψήφιο για Oscar καλύτερων οπτικών εφέ). Υποψήφιες για Όσκαρ είναι επίσης και οι ακόλουθες ταινίες που θα προβληθούν κατά τους προσεχείς μήνες από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova: "Begin Again", "Big Hero 6", "Dawn Of The Planet Of The Apes", "Gone Girl", "How To Train Your Dragon 2", "Leviathan", "Maleficent", "The Judge", "Two Days, One Night", "Wild Tales" και "X-Men: Days Of Future Past".

Επιστρέφοντας στην αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση της επερχόμενης 87ης απονομής των Βραβείων Όσκαρ πάντως - οικοδεσπότης φέτος θα είναι ο ηθοποιός Neil Patrick Harris, ναι, ο Barney Stinson της τηλεοπτικής σειράς How I Met Your Mother - οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova έχουν να προσβλέπουν και σε άλλα πράγματα πέρα από τη βραδυά της τελετής. Στο μεσοδιάστημα τα κανάλια αυτά θα προβάλλουν Οσκαρικά αφιερώματα σχετικά με τις υποψήφιες ταινίες και τους συντελεστές τους, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα επανέλθει και η Οσκαρική "ζώνη" Nova Stars, η οποία θα φιλοξενήσει για 22 ημέρες τη σχετική ιστορική αναδρομή, προβάλλοντας σημαντικά φιλμ από την δεκαετία του '70 μέχρι σήμερα. Με... αυτά και με κείνα η Nova έχει για μία ακόμη χρονιά σχεδόν "μονοπωλήσει" τον θεσμό των Όσκαρ με την κάλυψή της. Τριανταδύο και σήμερα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ