Sony Bravia Day: Τα μοντέλα από κοντά

Το Monolithic Design, στα καλύτερά του

Το 2010 αναμένεται να είναι μία χρονιά σημαντική για την εξέλιξη των τηλεοράσεων: μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα παγιωθούν στην ανάλυση 1080p γραμμών, θα λάβουν οριστικά τη θέση τους στο οικιακό δίκτυο για να αντλούν περιεχόμενο από εκεί, θα προσφέρουν για πρώτη φορά σωστή αναπαράσταση εικόνας 3D στο σπίτι. Η Sony σκοπεύει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες αυτές τις διαδικασίες, γι' αυτό και η Sony Hellas διοργάνωσε πριν από μερικές ημέρες μία εκδήλωση στον εκθεσιακό χώρο Sotovikis, στο Μαρούσι, προκειμένου να επιδείξει έναν αριθμό από τα νέα μοντέλα που θα δούμε μέχρι το καλοκαίρι και στην Ελλάδα, αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία βάσει της οποίας θα κινηθεί στην αγορά το 2010.

Για τα νέα μοντέλα και το πώς έχει πλέον διαχωρίσει η Sony τις προϊοντικές της κατηγορίες είχαμε γράψει σχετικό άρθρο από τις ημέρες της έκθεσης CES στην αρχή της χρονιάς. Έχουμε γράψει επίσης τί μας έκανε θετικότερη εντύπωση στον τρόπο με τον οποίο η ιαπωνική εταιρεία επέλεξε να "διαμοιράσει" στις 4 νέες κατηγορίες τα διάφορα χαρακτηριστικά των συσκευών. Στην εκδήλωση της Sony Hellas είχαμε την ευκαιρία, ωστόσο, να δούμε πολλά από αυτά τα μοντέλα live, τί εντύπωση δίνουν "στημένα" σε πραγματικούς οικιακούς χώρους και πώς εντάσσεται το περίφημο Monolithic Design των κορυφαίων μοντέλων της ιαπωνικής στη σύγχρονη αισθητική.

Ξεκινώντας από το τελευταίο: ο σχεδιασμός των μοντέλων LX και NX που είδαμε, αυτών που χαρακτηρίζονται από το Monolithic Design, είναι εξαιρετικός. Την προσέγγιση του "one piece of glass" στην πρόσοψη την έχουμε δει και στο παρελθόν, αλλά οι λιτές και απέριττες γραμμές, χωρίς ίχνος διάθεσης για εντυπωσιασμό, προσδίδουν στο όλο οπτικό αποτέλεσμα ξεχωριστό στυλ. Δείχνουν υπέροχες αυτόνομα, ως αντικείμενα μέσα στο χώρο, ανεξαρτήτως του τί εικόνα προβάλλουν. Σαφώς... "όλα τα λεφτά" είναι οι ειδικά σχεδιασμένες βάσεις τους (πωλούνται ξεχωριστά), οι οποίες παρέχουν στις LX και NX και την κλίση των 6 μοιρών προς τα πίσω για ανετότερη θέαση από χαμηλή θέση.

Εννοείται, προφανώς, ότι τόσο μοντέρνο design όπως αυτό των σειρών Signature και Presence ταιριάζει "σωστά" με επίσης μοντέρνας αισθητικής χώρους - όχι με όλα τα ελληνικά σπίτια ακριβώς δηλαδή - όμως η Sony έχει στοχεύσει πάρα πολύ καλά το κοινό που δίνει σημασία στο πώς δείχνει σε ένα σύγχρονο καθιστικό ή κρεβατοκάμαρα η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας που θα επιλέξει. We like!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ