Sony Bravia Day: Τα μοντέλα από κοντά

Το Monolithic Design, στα καλύτερά του

Καλαίσθητες πάντως, έστω και με διαφορετικό και σαφώς περισσότερο... γήινο τρόπο, ήταν και οι τηλεοράσεις της σειράς Essential. Αυτές κινούνται σε σχεδιαστικές γραμμές συμβατικές μεν - θυμίζουν σε στοιχεία τους τις παρούσες σειρές V και Z της Sony - αλλά έχουν να επιδείξουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αξιοπρεπέστατη εικόνα και τη δυνατότητα αναβάθμισης κάποιων από τις δυνατότητές τους μέσω ξέχωρα διαθέσιμων αξεσουάρ. Θα αποτελούν την πιο προσιτή νέα σειρά της Sony από τιμολογιακής πλευράς και απομένει να δούμε και πρακτικά αν και πού έχουν γίνει συμβιβασμοί για να κρατηθεί το κόστος τους χαμηλά (πέρα από τον τομέα του design δηλαδή).

Περισσότερο ενδιαφέρον για όσους νοιάζονται για τις επιδόσεις της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας που θα επιλέξουν και λιγότερο για τον προχωρημένο σχεδιασμό, είχε το μοντέλο της σειράς Cinematic που επιδείχθηκε. Αυτό ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες της Sony που ελέγχουν απόλυτα και βελτιώνουν την εικόνα χρωματικά και στην κίνηση, είναι όμως αναβαθμίσιμο και σε προβολή εικόνας 3D, με ειδικό περιφερειακό. Όλα πάντως τα μοντέλα, ανεξαρτήτως κατηγορίας, φέρουν την απαραίτητη θύρα Ethernet που παρέχει την πρόσβαση σε Δικτυακές υπηρεσίες παντός είδους, από τα video του YouTube μέχρι τα widgets για Facebook και Flickr. Κάποια προσφέρουν και ασύρματη διασύνδεση Wi-Fi, κάποια μπορούν να την αποκτήσουν με ειδικό περιφερειακό.

Η ελληνική αγορά δεν θα στερηθεί κανένα από τα νέα μοντέλα της Sony. Ξεκινώντας από τα μέλη της σειράς Essential στα τέλη του μήνα, θα ακολουθήσουν αυτά της σειράς Cinematic και Presence τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με την κορυφαία Signature να αναμένεται από το Μάη και μετά. Πλησιάζοντας στο πολυσυζητημένο και... ιδιαιτέρως hot για τις πωλήσεις τηλεοράσεων Mundial, θα γίνονται διαθέσιμες και οι μεγαλύτερες διαγώνιοι σε όλες τις κατηγορίες. Η Sony Hellas δεν ανακοινώνει ακόμη τιμές πώλησης για κανένα μοντέλο καμίας σειράς, κάτι που υποθέτουμε θα αλλάξει σύντομα. Αναμένουμε, λοιπόν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ