Pioneer BDP-LX70

Ποιότητα ντυμένη... στα μπλε

Είδος: Blu-ray player
Τιμή: €1499,00

Εταιρία: Pioneer
Διανομή: Intersys

Άλλες εταιρείες "πέφτουν στα βαθιά" γρήγορα με τις νέες τεχνολογίες και, ως εκ τούτου, κάνουν μία σειρά από λάθη στα πρώτα τους προϊόντα, άλλες πάλι... περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να "κάνουν την κίνησή τους". Στον κόσμο του Blu-ray στην πρώτη κατηγορία εταιρειών ανήκει (αναγκαστικά) η Sony, ενώ στη δεύτερη η Pioneer, που δεν "μπήκε στο χορό" με δικό της player από πολύ νωρίς, αλλά επέλεξε να το κάνει μόλις πρόσφατα. Και πολύ καλά έκανε, αφού το BDP-LX70 "άμα τη εμφανίσει" διεκδικεί τη θέση του πιο ποιοτικού Blu-ray player της αγοράς και της καλύτερης επιλογής για τους θιασώτες του home cinema με απαιτήσεις (και ανάλογες οικονομικές δυνατότητες).

Ο εξωτερικός του σχεδιασμός "ξεφεύγει" από τον "κλασικό" του ασημί φινιρίσματος των συσκευών της Pioneer και υιοθετεί το μαύρο διάφανο plexiglas που συναντά κανείς και σε άλλα players - με τη διαφορά ότι η ποιότητα κατασκευής και η σημασία στις "μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά" κινούνται σε εμφανώς υψηλότερο επίπεδο. Τεχνολογικά, άλλωστε, το BDP-LX70 προσφέρει όλα όσα θα περίμενε κανείς από μία συσκευή τόσο προηγμένη: πέρα από την αναπαραγωγή ταινιών σε Blu-ray (και στο "κινηματογραφικό" φορμά 1080/24p), το player "αναβαθμίζει" τις "απλές" ταινίες DVD σε υψηλή ευκρίνεια, αναπαράγει ποιοτικότατα τα Audio CD και δεν θα αρνηθεί να αναγνώσει σχεδόν κανένα είδος δίσκου με μουσική ή δεδομένα. Εννοείται ότι το προϊόν της Pioneer προσφέρει πλειάδα τρόπων διασύνδεσης για την εικόνα και "είναι πανέτοιμο" για μελλοντικά φορμά ήχου υψηλής ευκρίνειας που μέχρι στιγμής δεν έχουν αξιοποιηθεί (όπως τα Dolby Digital Plus και Dolby True HD).

Ένα - και πολύ σημαντικό - είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί το BDP-LX70 από οποιοδήποτε άλλο αυτόνομο player της κατηγορίας αυτή τη στιγμή: η συμβατότητά του με το πρότυπο διασύνδεσης DLNA, γεγονός που επιτρέπει στο συγκεκριμένο προϊόν να αξιοποιήσει την θύρα δικτύου Ethernet που φέρει για να "αντλήσει" περιεχόμενο από PC ή άλλες συσκευές. Ταινίες, μουσική σε MP3 ή WMA, φωτογραφίες σε διάφορα φορμά και άλλα ψηφιακά δεδομένα που έχουν αποθηκευθεί σε σκληρό δίσκο κάπου στο οικιακό δίκτυο του χρήστη, όλα μπορούν να αναγνωριστούν εύκολα από το BDP-LX70 μέσα από το ειδικό του menu και να διοχετευθούν στον τελικό ενισχυτή ή να προβληθούν στο εκάστοτε ψηφιακό panel, σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια. Για τους σινεφίλ που τυγχάνουν και θιασώτες των Η/Υ, αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό δικαιολογεί τα 500 ευρώ διαφοράς ανάμεσα στη συσκευή της Pioneer και την πλησιέστερη ανταγωνιστική της.

Το μόνο πιθανό "παράπονο" σχετικά με το BDP-LX70 από όσους και όσες λατρεύουν το home cinema - και "κοιτούν μπροστά" όσον αφορά τις εξελίξεις στον χώρο αυτό - θα μπορούσε να εντοπίζεται στο γεγονός ότι η συσκευή δεν φέρει θύρα HDMI 1.3: αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αργότερα, όταν panel, προβολείς και ταινίες με υποστήριξη στη διευρυμένη γκάμα χρώματος x.v.Color εμφανιστούν, θα υστερεί κατά τι σε χρωματική πιστότητα σε σχέση με άλλα player. Αυτό το χρονικό σημείο, ωστόσο, βρίσκεται ακόμη μακριά στο μέλλον: για την ώρα, το BDP-LX70 είναι το καλύτερο "γνήσιο" αυτόνομο Blu-ray player (αν εξαιρέσει κανείς το πολυτάλαντο PlayStation3, δηλαδή) και, ως εκ τούτου, θέτει τους "όρους του παιχνιδιού" για όλα τα επερχόμενα player της κατηγορίας. Πάντοτε... για την ώρα, φυσικά!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ