LG C8 OLED

Εικόνα αληθινά κινηματογραφική, τιμή απρόσμενα ανταγωνιστική

Είδος: TV OLED
Τιμή: €3999,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα της LG... στην LG: ο κορεατικός κολοσσός έκανε μία πολύ μεγάλη επένδυση-στοίχημα πριν από 5 χρόνια σχεδόν, αφιερώνοντας σημαντικό τμήμα των πόρων του στην τεχνολογία προβολής OLED και προωθώντας την πρακτικά μόνη για πολύ καιρό, "κόντρα στο ρεύμα" όλων των άλλων κατασκευαστών που είχαν εστιάσει αποκλειστικά στις οθόνες LED/LCD. H LG βελτίωνε τις οθόνες OLED χρόνο με τον χρόνο επιδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά τους μέχρις ότου οι Sony, Panasonic, Philips και Loewe πρακτικά... αναγκάστηκαν ν' αποδεχθούν το προφανές - ότι η τεχνολογία αυτή προσφέρει εικόνα αξεπέραστη σε μία μεγάλη γκάμα σεναρίων χρήσης - και να προσφέρουν δικές τους τηλεοράσεις με οθόνες LG. Ο κορεατικός κολοσσός, ωστόσο, διατηρεί μια σειρά από ατού ως ο μόνος κατασκευαστής τους και η σειρά C8 επιδεικνύει πολλά από αυτά με τρόπο γλαφυρό. Αξιολογήσαμε λεπτομερώς το μοντέλο των 65 ιντσών. Η γνώμη μας;

Η C8 είναι η τρίτη ακριβότερη σειρά τηλεοράσεων OLED των Κορεατών και μία γοργή ματιά στον σχεδιασμό της εντοπίζει έναν πρώτο λόγο: το design της είναι καλαίσθητο μα απλοϊκό σε σχέση με αυτό των σειρών Ε και W, καθώς μόνο η βάση της προσφέρει καμπύλες και σχήμα στο οποίο... "στέκεται το μάτι". Αυτή η απλοϊκότητα λειτουργεί και υπέρ της C8 όμως: η τηλεόραση είναι συνολικά λεπτή και το πλαίσιο γύρω από την οθόνη... ανύπαρκτο σχεδόν, αφήνοντας "την εικόνα να μιλήσει" πιο πολύ απ' ότι σε άλλα φετινά μοντέλα (σαφώς θετικό). Η ποιότητα κατασκευής της είναι υψηλή, με άψογη συναρμογή ανάμεσα στα επιμέρους τμήματα της συσκευής και προσεκτικά διαλεγμένα υλικά, ενώ οι πιο σημαντικές θύρες σύνδεσης διευκολύνουν την τοποθέτηση σε τοίχο, αν και όχι πάρα πολύ κοντά του (τα καλώδια κεραίας και Δικτυακής πρόσβασης χρειάζονται κάποια εκατοστά περιθωρίου).

Περιθώριο, πάντως, για πολλά περισσότερα από πλευράς εξοπλισμού η C8 δεν αφήνει: και οι τέσσερις θύρες HDMI που ενσωματώνει είναι πλήρους ταχύτητας (σε πολλές άλλες τηλεοράσεις είναι μόνο οι δύο), και η θύρα οπτικής ίνας προσφέρει εναλλακτική στην χρήση θύρας HDMI ARC για την έξοδο ήχου, και τρεις θύρες USB είναι παρούσες για εγγραφή ή αναπαραγωγή πολυμεσικού υλικού (η μία USB 3.0 για εγγραφή προγράμματος σε αξιοπρεπή ποιότητα εικόνας). Το τηλεχειριστήριο της C8 είναι αυτό που συναντάμε σε όλα της τα μοντέλα OLED από πέρυσι: από την μία πλευρά είναι - σε γενικές γραμμές - εργονομικό και η λειτουργία του και ως καταδεικτικού είναι χρήσιμη, από την άλλη η πλαστική του κατασκευή δεν ενθουσιάζει και παραμένουν πολλά τα πλήκτρα που φέρει. Παραμένει, ωστόσο, καλύτερο από αυτό πολύ ακριβότερων τηλεοράσεων της ίδιας τεχνολογίας προβολής.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ