Infinity Classia 5.2

Ποίηση με ήχους, για λίγους


Πρωταγωνιστικό ρόλο φυσικά στην απόδοση του ήχου παίζουν τα δύο ηχεία δαπέδου, τα οποία ενσωματώνουν από 5 μεγάφωνα το καθένα (3 woofer και 2 tweeter), καθώς και το κεντρικό, το οποίο ενσωματώνει 3 μεγάφωνα (2 woofer και 1 tweeter). Όλα αξιοποιούν μια ειδική τεχνολογία που η Infinity ονομάζει Ceramic Metal Matrix Diaphragm και, χωρίς να υπεισέλθουμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, εξασφαλίζει στον παραγόμενο ήχο "ελαστικότητα" και τις ελάχιστες δυνατές παραμορφώσεις. Κάτι τέτοιο κρίνεται ως... μάλλον αναγκαίο αν σκεφτεί κανείς πως στα ηχεία αυτά τα 3 και 2 woofer αντιστοίχως είναι διαμέτρου 6.5 ιντσών, κάτι που σημαίνει πως υποστηρίζονται υψηλές εντάσεις ήχου σχεδόν σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων πλήν των πολύ χαμηλών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα συγκεκριμένα Infinity για να αποδώσουν στο μέγιστο χρειάζονται κάτι (πολύ) παραπάνω από τους προσιτούς ενισχυτές εισαγωγικού επιπέδου - με άλλα λόγια ενισχυτές ικανούς να οδηγήσουν και με δύναμη και με σαφήνεια τα ηχεία αυτά.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, της επένδυσης σε ποιοτικό ενισχυτή και της προσεκτικής ρύθμισης των Classia σε ένα χώρο (όχι και ό,τι ευκολότερο ομολογουμένως) ανταμοίβει και με το παραπάνω. Το σετ της Infinity συνθέτει μία εμπειρία αληθινά απολαυστική σε όλους τους τομείς, είτε αναφέρεται κανείς σε μουσική (στερεοφωνική ή πολυκάναλη), είτε σε ταινίες (χρησιμοποιήσαμε και πάλι τα πασίγνωστά μας Die Hard 4.0, Ratatouille και Casino Royale προσθέτοντας αυτή τη φορά και το Quantum of Solace). Tα Classia προσφέρουν ήχο μεστό, λεπτομερή, ευέλικτο, που κινείται με σιγουριά και ακρίβεια ανάμεσα στις συχνότητες και τα κανάλια για να αποδώσει τα εφέ και τις μελωδίες εξαιρετικά. Με το κατάλληλο "δέσιμο" των ηχείων αυτών, ο "όγκος" που μπορεί να αποκτήσει ο ήχος των Classia γίνεται σχεδόν κάτι απτό στο χώρο - δικαιώνοντας τόσο τον hi-end χαρακτήρα τους, όσο και εκείνους που επιμένουν πως η υψηλή ευκρίνεια των tracks από Blu-ray όντως αξίζει να συνδυαστεί με εξοπλισμό αξιώσεων.

Διοαπίστωση που προφανώς μας οδηγεί, με... μαθηματική ακρίβεια, στο κόστος των Classia. Όλο το σετ (δύο κύρια, ένα κεντρικό, δύο πίσω και δύο ασύρματα subwoofer) κοστίζει σε "επίσημες τιμές" κάτι λιγότερο από 3.500 ευρώ - ποσό όχι ευκαταφρόνητο, αλλά σίγουρα ούτε και παράλογο για αυτού του επιπέδου τα ηχεία. Επειδή αυτό το ποσό προκύπτει προσθέτοντας κάθε τμήμα του ξεχωριστά, είναι πολύ πιθανό ο ενδιαφερόμενος να "αποσπάσει" καλύτερη τιμή αγοράζοντας τα όλα ως "πακέτο". Σε κάθε περίπτωση, αν και υπάρχουν στην αγορά προτάσεις στο ίδιο επίπεδο χρημάτων κι από άλλα μεγάλα "ονόματα", τα Infinity Classia σαφώς αξίζουν προσοχής και προτεραιότητας κυρίως βάσει επιδόσεων και κάποιων ιδιαίτερων δυνατοτήτων. Αρκεί να μην αντιμετωπίζετε τα ηχεία ως... καλλωπιστικά στοιχεία σε χώρους με διακριτική διακόσμηση!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ