IFA 2011: Sony, LG, Toshiba

3D χωρίς γυαλιά, το... The Matrix σύντομα!

Η μεγαλύτερη ίσως τεχνολογική έκθεση που γίνεται επί ευρωπαϊκού εδάφους, η IFA, δεν είχε φέτος να επιδείξει - όπως περιγράψαμε - πολλά highlights, υπό την έννοια των προϊόντων που αληθινά "τάραξαν τα νερά". Αυτό δεν σημαίνει, πάντως, ότι δεν είχαμε την παρουσίαση πολλών καινούργιων προϊόντων εξελικτικών, τα οποία ως επί το πλείστον βελτιώνουν "στα σημεία" πολλά αξιόλογα περυσινά αντίστοιχα. Αξίζουν, πάντως, αναφοράς, αν μη τί άλλο γιατί θα είναι ουσιαστικά και οι προτάσεις των κατασκευαστών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η παρουσία της Sony στην IFA, για παράδειγμα, ήταν πολυεπίπεδη - ίσως σ' ένα βαθμό προβλέψιμη, αλλά πληρέστατη ως προς τη γκάμα της. Στις τηλεοράσεις η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη γνωστοποιήσει τα μοντέλα με τα οποία θα κινηθεί το χειμώνα, στους προβολείς ωστόσο αποκαλύφθηκε ο αντικαταστάτης του κορυφαίου της 3D, ο VW95ES (με όχι συνταρακτικές αλλά ευπρόσδεκτες βελτιώσεις και προσθήκες). Είχαμε επίσης τον διάδοχο του περυσινού media player της Sony, τον N200 (με ανανεωμένο design και τη δυνατότητα αναπαραγωγής Δικτυακού περιεχομένου 3D), το αναβαθμισμένο "3D" μέλος της οικογένειας των Vaio L Series, αλλά και ένα ικανότατο εισαγωγικό Blu-ray player, το BDP-S185, που θα κυκλοφορήσει σε προσιτή τιμή εγκαίρως για τις γιορτές.

Περισσότερα βλέμματα τράβηξαν, πάντως, τρία άλλα προϊόντα της Sony. Τα δύο δεν είναι άλλα από τα tablet της, για τα οποία επιβεβαιώθηκαν όλα όσα είχαμε αναφέρει στο παρελθόν, μαζί με τα ονόματά τους: είναι τα Sony Tablet S και Sony Tablet P, το δεύτερο "αναδιπλούμενο" και το πρώτο σαφώς τοποθετημένο ως αντίπαλος των iPad. Το άλλο προϊόν δεν είναι άλλο από το "κράνος εικονικής πραγματικότητας" που είχαμε αναφέρει πρόσφατα, το οποίο η Sony αποκαλεί "Personal 3D Viewer" και απαρτίζεται ουσιαστικά από δύο οθόνες OLED ανάλυσης 720p τοποθετημένες τόσο κοντά στα μάτια του θεατή, ώστε να εξομοιώνει μία οθόνη πολύ μεγάλης διαγωνίου. Το περιφερειακό που ελέγχει τον Personal 3D Viewer διαθέτει είσοδο HDMI, οπότε ο κάτοχός του μπορεί και ταινίες να δει, και games του PS3 να παίξει. Ημερομηνία κυκλοφορίας για την Ευρώπη δεν έχουμε ακόμη, στην Ιαπωνία θα εμφανιστεί όμως το Δεκέμβρη αντί $800 περίπου. Αναμένουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ