IFA 2011: Sony, LG, Toshiba

3D χωρίς γυαλιά, το... The Matrix σύντομα!

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία και της LG στην IFA 2011, σίγουρα από πλευράς γκάμας αλλά και εστίασης στην εικόνα 3D. Η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε όλα της τα κορυφαία μοντέλα εικόνας 3D παθητικής λειτουργίας (συμπεριλαμβανομένης της LW980T που αναφέραμε ήδη), καθώς και τις πρώτες τηλεοράσεις με οθόνη αφής, τεχνολογίας plasma. Παρόντα ήταν επίσης δύο καινούργια 3D monitor για PC, τα DM50D και D42P, το Optimus 3D (το πρώτο smartphone απεικόνισης 3D αλλά και σύλληψης εικόνας 3D), καθώς και ο προβολέας 3D της LG, o CF3D, και το κορυφαίο της Blu-ray player, το BD670.

Καινούργια προσθήκη στη γκάμα των ολοκληρωμένων συστημάτων home cinema της κορεάτικης εταιρείας, ειδικά προσανατολισμένη στην εμπειρία 3D, αποτελεί το HX906TX - ένα από τα ελάχιστα του είδους του, αν όχι το μόνο, που υπόσχεται "δεκακάναλο" ήχο. Το HX906TX διαθέτει subwoofer και κεντρικό ηχείο όπως τα τυπικά σετ, αλλά και τέσσερα ηχεία "κολώνες" τα οποία, αξιοποιώντας ειδική τεχνολογία της LG, "διαχέουν" τον ήχο "γύρω" και "πάνω" από αυτά, "γεμίζοντας" το χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί με τρόπο που θυμίζει κινηματογραφική αίθουσα. Πλήρες σε δυνατότητες και αξιολογότατο σε ισχύ, το συγκεκριμένο σύστημα home cinema σίγουρα αξίζει... περαιτέρω διερεύνησης!

Η Toshiba, τέλος, εκτός από την πρώτη τηλεόραση 3D που λειτουργεί χωρίς την ανάγκη γυαλιών, παρουσίασε δύο άλλα προϊόντα άκρως ενδιαφέροντα. Το ένα ήταν το ΑΤ200, το λεπτότερο tablet στηριγμένο σε Android που έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής στην αγορά - είναι άγνωστη μέχρι στιγμής (α) η ημερομηνία κυκλοφορίας του και (β) η τιμή πώλησής του, αλλά ειλικρινά ελπίζουμε να είναι (α) εγκαίρως για τα Χριστούγεννα και (β) ανταγωνιστική. Το άλλο προϊόν της ήταν ένα από τα πρώτα ultraportable laptop της αγοράς, το Portege Z830, το οποίο όντως είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο από το MacBook Air της Apple, χωρίς όμως να στερείται επεξεργαστικής δύναμης. Η προγραμματισμένη ημερομηνία γι' αυτό τοποθετείται στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ