E3 2013: υπηρεσία ταινιών ειδικά για PS4

Η Sony Pictures στηρίζει το νέο σύστημα της Sony, περιμένουμε περισσότερα

Το γεγονός ότι η δραστηριότητα της Sony σε πολλούς τομείς, πέραν των video games με τα PlayStation, τής προσφέρει ένα πλεονέκτημα που η Microsoft δεν έχει είναι αδιαμφισβήτητο. Το πρόβλημα είναι πως με το PlayStation3, κατά βάση, η ιαπωνική εταιρεία δεν έδειξε να εκμεταλλεύεται το πλεονέκτημα αυτό: αν και έχει υλοποιήσει υπηρεσίες που προσφέρουν πρόσβαση στις ταινίες και τη μουσική των Sony Pictures και Sony Music, καθώς και άλλων παρόχων, αυτές δεν χρησίμευσαν ως ανταγωνιστικό οπουλοποόιη"επόμενο γύρο" σύγκρουσης της Sony με τη Microsoft, καθώς με το PS4 πολύ περισσότερο "Δικτυοκεντρικό", την υψηλή ευκρίνεια δεδομένη και την υπερυψηλή "προ των πυλών", οι πιθανές εμπορικές προεκτάσεις είναι περισσότερες.

Στη συνέντευξη Τύπου της Sony μια ημέρα πριν την έναρξη της Ε3, μέρος έλαβε και ο Michael Lytton, διευθύνοντας σύμβουλος της Sony Pictures Entertainment. Ο Lytton, αφού υπενθύμισε το γνωστό... factoid σχετικά με το PS3 και την Netflix, την πασίγνωστη υπηρεσία διανομής ταινιών μέσω Δικτύου (το σύστημα της Sony είναι το δημοφιλέστερο όλων για πρόσβαση στη δεύτερη), αποκάλυψε νέα σχέδια της εταιρείας του, συγκεκριμένα για το PS4. Δήλωσε πως η Sony Pictures έχει ήδη σε ανάπτυξη και θα ενεργοποιήσει από το χειμώνα μία νέα υπηρεσία διανομής ταινιών, της οποίας το περιεχόμενο θα είναι εστιασμένο στις προτιμήσεις του κοινού του PlayStation4. Υποψιαζόμαστε ότι αυτό, στα μάτια της Sony τουλάχιστον, σημαίνει περισσότερο ταινίες δράσης και θεαματικά blockbuster, παρά ταινίες σινεφίλ ή... αισθηματικές κομεντί. Η συλλογιστική δεν είναι άτοπη, είμαστε ωστόσο ιδιαιτέρως περίεργοι να διαπιστώσουμε τί εννοεί με την έκφραση "ειδικά για το κοινό του PS4" η ιαπωνική εταιρεία.

Ό,τι κι αν καταλήξει να σημαίνει αυτό, ο Lytton διαβεβαίωσε πως και για το νέο PlayStation - που είναι εντελώς διαφορετικής αρχιτεκτονικής από το PS3 - θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του οι απαραίτητες εφαρμογές για πρόσβαση στο περιεχόμενο των Netflix, Amazon Instant Video και MLB TV, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα προστεθούν και οι Redbox Instant και Flixter. Η ίδια η Sony, άλλωστε, θα φέρει στο PS4 επίσης από την πρώτη μέρα τις δικές της υπηρεσίες, τις Video Unlimited και Music Unlimited. Υπενθυμίζουμε, δε, τη διαβεβαίωση του Phil Molyneux της Sony Electronics από το Μάρτιο για υλοποίηση στο PS4 και της υπηρεσίας διανομής ταινιών υπερυψηλής ευκρίνειας (4Κ) που ετοιμάζει για το φθινόπωρο. Με όλα τα παραπάνω - και παρά το γεγονός ότι κατά τους πρώτους 18 μήνες κυκλοφορίας του την περισσότερη σημασία θα έχουν τα games - το PS4 διαμορφώνει ένα προφίλ σαφώς ελκυστικότερο στο κοινό που αγαπά το σινεμά. Θα μας επιτρέπει το νέο οικιακό PlayStation, πάντως, να αναπαράγουμε και τις δικές μας ταινίες από αρχεία MKV και θα αξιοποιεί το υποσύστημα επεξεργασίας γραφικών του ώστε να τις βελτιώνει ως player... κάτι που ποτέ δεν έκανε το PS3 ακριβώς λόγω "εσωτερικού πολέμου" της Sony Computer Entertainment με τη Sony Pictures; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ