CES 2013: στα 4Κ και η Samsung

Με την πρώτη της τηλεόραση υπερυψηλής ευκρίνειας, ιδιαίτερου σχεδιασμού

Ας ελπίσουμε να μην είναι... του κακού είδους το deja vu που βιώνουμε αυτές τις μέρες, όμως ο ενθουσιασμός των κατασκευαστών για την υπερυψηλή ευκρίνεια (γνωστή και ως εικόνα 4K) ξυπνά αναμνήσεις αντίστοιχες του ενθουσιασμού για την εικόνα 3D. Όλοι ξέρουμε πια αν και κατά πόσο η τελευταία προωθήθηκε σωστά, οπότε ελπίζουμε να μην "παιχτεί το ίδιο έργο" με την υπερυψηλή ευκρίνεια γιατί - αν μη τί άλλο - αυτή με το σωστό υλικό είναι αληθινά εκπληκτική. Σε κάθε περίπτωση, μετά από την Sony και την LG, η Samsung είναι ο τρίτος κατασκευαστής που παρουσιάζει τηλεόραση ανάλυσης 4K2K, δηλαδή υπερυψηλής ευκρίνειας. Και μάλιστα τη μεγαλύτερη, έστω και κατά... μία ίντσα!

Πράγματι, στο πλαίσιο της έκθεσης CES που εξελίσσεται αυτές τις μέρες η Samsung παρουσίασε την δική της πρόταση: μία τηλεόραση διαγωνίου 85 ιντσών (οι δύο προαναφερθείσες είναι 84) με το όνομα UN85S9 και ανάλυση οθόνης 3840x2160 pixel. Η τηλεόραση, μάλιστα, έχει ιδιαίτερο σχεδιασμό: αντί να προσφέρεται με μία απλή βάση για τοποθέτηση πάνω σε έπιπλο (αν και οι τηλεοράσεις αυτές ειλικρινά... παρακαλούν να στηριχθούν σε τοίχο!), η UN85S9 παραδίδεται με ένα ειδικό μεταλλικό πλαίσιο στήριξης το οποίο την κάνει να δείχνει πως "αιωρείται" στο χώρο. Υποθέτουμε με σβηστά τα φώτα θα δείχνει... κυριολεκτικά έτσι! Το μεταλλικό πλαίσιο στήριξης δεν έχει εικαστικό ρόλο μόνο: ενσωματώνει και το σύστημα απόδοσης ήχου, συνολικής ισχύος 120 Watt.

Όπως θα περίμενε κανείς από αυτού του επιπέδου πρόταση, η UN85S9 δείχνει "πάνοπλη" σε εξοπλισμό: και μόνο ο επεξεργαστής Cortex Α15 των τεσσάρων πυρήνων που ενσωματώνει, ώστε να επεξεργάζεται την εικόνα και να αναβαθμίζει το υλικό που τής δίνεται σε 2160 γραμμές, είναι ενδεικτικός. Η Samsung βεβαιώνει πως ο νέος "πρωταθλητής ιντσών" στις τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας θα είναι διαθέσιμος στις ΗΠΑ το Μάρτιο, δεν γνωστοποίησε ωστόσο την τιμή πώλησής του. Θα είναι χαμηλότερη από τα €25.000 και €20.000 των προτάσεων της Sony και της LG αντίστοιχα; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ