CES 2012: LG

Τηλεοράσεις... σημεία-σταθμοί!

Δεν είναι πολλές πια οι εταιρείες τεχνολογίας που, σε πείσμα του κακού οικονομικού κλίματος που επικρατεί, τολμούν να κάνουν το πρώτο βήμα σε ανεξερεύνητες περιοχές - κι ας είναι αβέβαιη η σχετική εμπορική επιτυχία. Κανείς δεν μπορεί να πει, ωστόσο, ότι η LG δεν ανήκει σε αυτήν την elite των εταιρειών: ο μεγάλος Κορεάτης "παίκτης" συμμετείχε στη φετινή έκθεση CES με ολοφάνερη διάθεση να καινοτομήσει και να εντυπωσιάσει. Τα κατάφερε, δε, και τα δύο θαυμάσια... και μάλιστα με πιο πολλά του ενός προϊόντα. Το 2012 ήδη προδιαγράφεται πολύ ενδιαφέρον για τις προϊοντικές κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται η LG και, στην εξέλιξή τους, η κορεάτικη εταιρεία ήδη μπορεί να υπερηφανεύεται πως συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό. Κάτι σαφώς προς τιμήν της.

Πρώτα, σε αυτά που ενδιαφέρουν τον περισσότερο κόσμο: τις τηλεοράσεις. Η LG επέδειξε στην CES την πρώτη της τηλεόραση μεγάλης διαγωνίου (55 ιντσών) τεχνολογίας OLED, εγκαινιάζοντας και επίσημα καινούργια φάση στην εξέλιξη των οικιακών συστημάτων προβολής. Δεν ήταν η μόνη (η Samsung είχε τη δική της πρόταση), όμως η τηλεόαση της LG κέρδισε τις εντυπώσεις με την αληθινά εκπληκτική εικόνα που προέβαλλε (ειδικά για τα δεδομένα προϊόντος "πρώτης γενιάς"). Τιμή πώλησης και ημερομηνία διάθεσης δεν γνωρίζουμε ακόμη, η LG ωστόσο υποσχέθηκε κυκλοφορία προϊόντος μέσα στο 2012.

Δεύτερο μεγάλο βήμα μπροστά για τις τηλεοράσεις ως κατηγορία συνολικά δεν ήταν άλλο από την παρουσίαση της πρώτης οθόνης υπερυψηλής ευκρίνειας (Ultra HD), ανάλυσης δηλαδή τέσσερις φορές υψηλότερης από της σημερινής υψηλής ευκρίνειας. H τηλεόραση αυτή είναι 84 ιντσών, υπέροχου σχεδιασμού και πολύ λεπτού πλαισίου για την διαγώνιό της - και αυτά τα 8 εκατομμύρια pixel φυσικά αποδίδουν εικόνα... εξωπραγματικά λεπτομερή για τα σημερινά δεδομένα. Βεβαίως δεν υπάρχει ακόμη υλικό σε αληθινή ανάλυση Ultra HD για να παρακολουθήσει κανείς, όμως η τηλεόραση κάνει η ίδια αναβάθμιση γραμμών από σήματα HD. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην είναι παράλληλα και 3D και Smart TV. Και για τη μεγάλη αυτή "πρωτιά" δεν έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή - πέρα από το "2012" και "όχι προσιτή" βέβαια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ