CES 2012: LG

Τηλεοράσεις... σημεία-σταθμοί!

Στις τηλεοράσεις τα δύo highlights ήταν τα προαναφερθέντα, η LG ωστόσο προχώρησε σε αλλαγές και βελτιώσεις και σε περισσότερο... "γήινα" μοντέλα τηλεοράσεων: λέπτυνε το πλαίσιο των οθονών παθητικού 3D στο 1 χιλιοστό (!), κατασκεύασε ακόμη πιο ελαφρά γυαλιά 3D γι' αυτές, αύξησε και τη λειτουργικότητα του ασύρματου τηλεχειριστηρίου που αναγνωρίζει τις κινήσεις του χρήστη στο χώρο. Αναβάθμιση έχει δεχθεί επίσης η πλατφόρμα SmartTV, μέσω της οποίας οι τηλεοράσεις της LG εκτελούν εφαρμογές (apps). Τα μοντέλα του 2012 απαρτίζονται κυρίως από τηλεοράσεις LCD/LED LCD, η LG ωστόσο συνεχίζει να υποστηρίζει και τις plasma με δύο νέα μοντέλα. Υποστήριξη, άλλωστε, η LG παρέχει και στην Google TV, παρουσιάζοντας την πρώτη της τηλεόραση που στηρίζεται στο λειτουργικό της αμερικανικής εταιρείας και αξιοποιεί apps του Android Market.

Σε άλλες κατηγορίες: η LG παρουσίασε - ανάμεσα σε έναν αριθμό νέων smartphones της - και το πρώτο της "επόμενης γενιάς", το Spectrum. Βασισμένο σε Android, ταχύτατο και με εκπληκτική οθόνη 4.5 ιντσών ανάλυσης 1280x720 pixel, ήταν σαφέστατα ένα από τα πιο εντυπωσιακά κινητά της φετινής CES. Η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε επίσης το δικό της κορυφαίο λεπτό φορητό υπολογιστή (Ultrabook), το Ζ330, με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και σχεδιασμό, καθώς και νέα μοντέλα laptop 3D και υπολογιστών "όλα σε ένα". Το παρόν έδωσε ένα καινούργιο ολοκληρωμένο σύστημα home cinema (προσανατολισμένο στην εικόνα 3D), αλλά και νέες οθόνες για PC, με έμφαση τόσο στην ποιότητα απεικόνισης όσο και στις extra λειτουργίες (όπως την απεικόνιση 3D).

Συνολικά δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως η LG είχε... αρχοντική ή και βασιλική παρουσία στη φετινή CES: και μόνο οι δύο πρωτοπόρες τηλεοράσεις της, η 55άρα OLED και η 84άρα UItra HD, θα αρκούσαν για κάτι τέτοιο. Η κορεάτικη εταιρεία όμως διέθετε και τη γκάμα άλλων προϊοντικών κατηγοριών για να υποστηρίξει τα hughlights της, κάτι που μαρτυρά (αν μη τί άλλο) τη φιλοδοξία της να δραστηριοποιείται εξίσου επιτυχημένα και σε τομείς που πιθανώς δεν είναι τόσο προσοδοφόρες γι' αυτήν όσο αυτός των τηλεοράσεων. Επικροτούμε και ελπίζουμε στο 2012 η LG να πρωταγωνιστήσει σε κατηγορίες όπου και πέρυσι το άξιζε, όπως σε αυτές των smartphones και των σετ home cinema. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ