Αθηνόραμα Digital: Βραβεία 2010

Οι σημαντικότερες τάσεις, τα καλύτερα προϊόντα

Μπορεί οι μελλοντικοί ιστορικοί να χαρακτηρίσουν το 2010 ως τη χρονιά που η πολυσυζητημένη παγκόσμια οικονομική κρίση άγγιξε το ζενίθ της (για την Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερη αναμονή), όμως η τεχνολογία - και δη η σχετική με την ψηφιακή διασκέδαση στο σπίτι - δεν... έλαβε στα υπόψιν της όλον αυτόν τον αρνητισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάστηκε σ' ευδιάκριτο βαθμό από την οικονομική δυστοκία που επικρατεί. Σημαίνει όμως ότι δεν παρέμεινε αμφίβολη, στάσιμη, περιμένοντας πότε "τα πράγματα θα φτιάξουν": σημείωσε πρόοδο, όπως η τεχνολογία οφείλει εκ φύσεως να κάνει, ακόμη κι αν οι συνθήκες είναι αντίξοες.

Το 2010, για την ακρίβεια, δεν ήταν απλώς μία καλή χρονιά για την αγορά της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Ήταν πολύ καλή. Η αντιπαλότητα μεγάλων πολυεθνικών του χώρου είχε ως αποτέλεσμα τη γοργή άφιξη πολλαπλών προτάσεων σε κατηγορίες ανεξερεύνητες. Προϊόντα που είχαν κάνει την πρώτη τους εμφάνιση το 2009 ωρίμασαν μέσα στο 2010, προσφέροντας υψηλότερο συντελεστή κόστους/αξίας. Ήταν όμως τα προϊόντα που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζουμε - όπως κι εκείνα που αλλάζουν τον τρόπο που αξιοποιούμε το Internet και τις πληροφορίες του - αυτά που αξίζουν ειδικής αναφοράς. Και βράβευσης.

Τα Βραβεία 2010 του Αθηνόραμα Digital, λοιπόν, δεν μπορούν παρά ν' αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτό: όχι απλά την πρόοδο της αγοράς του home entertainment, αλλά κυρίως την αλλαγή που συγκεκριμένα προϊόντα έφεραν στο προσκήνιο. Είναι τα προϊόντα που ξεχώρισαν όχι μόνο - ή απαραίτητα - βάσει επιδόσεων και χαρακτηριστικών, αλλά εκείνα που άλλαξαν τον τρόπο που παραδοσιακά σκεπτόμαστε για την κατηγορία τους. Αυτά συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε στις σελίδες των διαφορετικών ενοτήτων αυτού του αφιερώματος, ελπίζοντας να έχουμε τόσο ή και περισσότερο ενδιαφέροντα αντίστοιχα παραδείγματα να βραβεύσουμε το 2011. Επιλογή μιας από τις κατηγορίες στ' αριστερά και... ξεκινάμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ