Windows 7: Το FAQ

Απορίες; Διευκρινίσεις!

Υποθέτουμε ότι, μετά από την αρθρογραφία του αθηνόραμαdigital.gr και όλων των άλλων μέσων που έχουν καλύψει το θέμα της κυκλοφορίας των Windows 7, δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό κανενός σχετικά με το αν και κατά πόσο το νέο λειτουργικό είναι το καλύτερο που έχει ποτέ διαθέσει η Microsoft - και αν, κατά συνέπεια, αξίζει η αναβάθμιση σε αυτό. Οι τυχεροί ή τυχερές που θα τα λάβουν είτε με τα καινούργια τους PC είτε μέσω της δωρεάν αναβάθμισης που δικαιούνται επειδή π.χ. αγόρασαν PC μετά τα τέλη Ιουνίου, δεν χρειάζεται να προβληματίζονται για κάτι. Οι υπόλοιποι, όμως, αξίζει να γνωρίζουν κάποια πράγματα πριν ξεκινήσουν την όλη διαδικασία της αναβάθμισης, είτε προέρχονται από Windows Vista είτε από Windows XP.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις απορίες που θεωρήσαμε πιο πιθανές, αλλά και αρκετές από αυτές που μας έθεσαν φίλοι και γνωστοί τις προηγούμενες ημέρες, και τις παραθέτουμε στην κλασική πλέον μορφή ερωταπαντήσεων (FAQ). Αυτές ακολουθούν στις επόμενες σελίδες. Οποιοσδήποτε φίλος ή φίλη του αθηνόραμαdigital.gr έχει ερώτηση που δεν περιλαμβάνεται στις παρακάτω, θα χαρούμε να την απαντήσουμε και να τη συμπεριλάβουμε στο FAQ, το οποίο θα εμπλουτίζεται έτσι ως ύλη αναφοράς για το θέμα. Πάμε, λοιπόν!

Πρώτα απ' όλα, το θέμα των χρημάτων. Πόσο θα μου κοστίσει η αναβάθμιση;
Εξαρτάται από την έκδοση των Windows 7 που θα προτιμήσεις, αλλά και τα Windows που χρησιμοποιούσες πριν. Αναβάθμιση από Windows XP απευθείας δεν υποστηρίζεται, οπότε αν έρχεσαι από XP, πρέπει να αγοράσεις πλήρη έκδοση. Από Windows Vista δικαιούσαι αναβάθμιση δωρεάν αν απόκτησες το οποιοδήποτε PC είχε αυτό το λειτουργικό μετά τα τέλη Ιουνίου - αν ήταν νωρίτερα, θα πρέπει να αγοράσεις έκδοση αναβάθμισης. Οι επίσημες τιμές πώλησης είναι οι παρακάτω:

Windows 7 Home Premium (Πλήρης): €204,99
Windows 7 Professional (Πλήρης): €319,99
Windows 7 Ultimate (Πλήρης): €334,99
Windows 7 Home Premium (Αναβάθμιση): €124,99
Windows 7 Professional (Αναβάθμιση): €299,99
Windows 7 Ultimate (Αναβάθμιση): €309,99

Οι τιμές είναι τελικές, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ δηλαδή, και προτεινόμενες, οπότε μπορεί να τις συναντήσεις ελαφρώς... στρογγυλοποιημένες "προς τα κάτω" στο εμπόριο, ειδικά σε e-shops στο Web.

Χμμμ... κι αν το ήθελα... λίγο φθηνότερα;
Αν και τυπικά δεν είναι απολύτως... χμμμ... ευθυγραμμισμένο με τους όρους χρήσης της Microsoft, μπορείς να αποκτήσεις τη λεγόμενη έκδοση DSP ή OEM που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές PC για να παραδίδουν τα Windows 7 προεγκατεστημένα με τα συστήματά τους. Η τιμή πώλησης αυτών των εκδόσεων είναι όντως χαμηλότερη: €119,99, €129,99 και €179,99 για τις εκδόσεις Home Premium, Professional και Ultimate αντίστοιχα. Θα πρέπει να έχει κανείς στα υπόψιν, ωστόσο, όταν τη χρησιμοποιήσει, ότι το αντίτυπο αυτό είναι για πάντα "δεμένο" στο PC όπου θα εγκατασταθεί (δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα σε άλλο) και ότι για τη συγκεκριμένη έκδοση δεν παρέχεται τεχνική υποστήριξη από τη Microsoft (υποτίθεται ότι ο κατασκευαστής που χρησιμοποιεί την DSP/ΟΕΜ έκδοση θα παράσχει και την υποστήριξη). Για άλλους έχουν σημασία αυτά, για άλλους... όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ