Προστασία με τον Internet Explorer

Ελεγχόμενη πρόσβαση στα sites: γιατί και πώς

Παρά το γεγονός ότι πλέον αντιμετωπίζει ανταγωνισμό σημαντικό και δεν απολαμβάνει της πρακτικά μοναδικής θέσης που είχε κάποτε, ο Internet Explorer παραμένει η εφαρμογή περιήγησης σε Web sites που χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών - ειδικά μάλιστα εκείνων που δεν έχουν μακροχρόνια ή πολύ στενή σχέση με το Internet και τους Η/Υ. Είναι, δε, ο browser που προσφέρει στους γονείς ευκολότερα από κάθε άλλον τη δυνατότητα να ορίσουν συγκεκριμένες παραμέτρους της λειτουργίας του, ώστε να μην εμφανίζει ολόκληρες συγκεκριμένες κατηγορίες από "ύποπτα" (και σίγουρα όχι κατάλληλα για παιδιά ή εφήβους) Web sites. Να δούμε τη διαδικασία βήμα-βήμα; Πάμε!

Ανοίγουμε ένα παράθυρο του Internet Explorer και από τα μενού στο πάνω μέρος του, μεταβαίνουμε σε αυτό με την ονομασία "Εργαλεία" και από εκεί στην επιλογή που εμφανίζεται κάτω-κάτω, την "Επιλογές Internet".



Στο πάνω μέρος του παραθύρου που θα εμφανιστεί υπάρχει μία σειρά από καρτέλες. Επιλέγουμε την "Περιεχόμενο" (Content), η οποία θα μας προσφέρει τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Συμβούλου Περιεχομένου (Content Advisor). Πρόκειται για έναν μηχανισμό χαρακτηρισμού Web sites που έχει αναπτύξει η Microsoft ώστε να μπορεί κανείς να διακρίνει ποιά από αυτά έχουν, τεκμηριωμένα, συγκεκριμένο... συζητήσιμο περιεχόμενο και άρα καλό θα είναι να μην είναι προσβάσιμα από νεαρούς χρήστες.

Ο Σύμβουλος Περιεχομένου βασίζεται σε λέξεις-κλειδιά που χαρακτηρίζουν μια ευρεία γκάμα από Web sites. Ενεργοποιώντας τον, στην ετικέτα (Ratings) εμφανίζεται μία λίστα από κριτήρια σχετικά με το περιεχόμενο αυτών των sites. Το περιεχόμενο αυτό θα μπορούσε να είναι σεξουαλικό, να σχετίζεται με βία, ναρκωτικά, όπλα, τζόγο, αλκοόλ κλπ., οπότε ο γονέας μπορεί για καθένα ξεχωριστά να κάνει σχετική ρύθμιση. Αυτή προσφέρει τρία επίπεδα "αυστηρότητας": πλήρη αποτροπή προβολής αυτού του περιεχομένου, μερική, καθώς και την προβολή χωρίς καμία παρεμπόδιση.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ