PS4/PS4 Pro και εξωτερικοί δίσκοι: επιλογές!

Ποιά μοντέλα από τα εκατοντάδες διαθέσιμα προτείνουμε και γιατί - σενάρια, χρήσεις

Αν έχει κανείς την δυνατότητα να διαθέσει περισσότερα χρήματα για να επεκτείνει τον αποθηκευτικό χώρο του PS4/PS4 Pro του, στη δεύτερη αυτή ζώνη κόστους αποκτά πρόσβαση όχι μόνο σε πολύ περισσότερα TB, αλλά και υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέσω δίσκου SSD (έστω κι αν το άλμα στις επιδόσεις δεν είναι εγγυημένα το ίδιο με αυτό που γνωρίζουμε από τους προσωπικούς υπολογιστές). Για να δούμε τις προτάσεις μας, λοιπόν!

Intenso Portable SSD 256GB


Σε αυτήν την ζώνη κόστους (για την ακρίβεια με το ίδιο που θα αποκτούσε τον προαναφερθέντα μηχανικό Western Digital) μπορεί κανείς να αποκτήσει και εξωτερικό δίσκο τεχνολογίας SSD. Αυτός δεν θα έχει χωρητικότητα... 3TB, βέβαια, αλλά μόνο 256 GB - και είναι γνωστό πως δεν αξιοποιούν όλα τα games του PS4 τις σημαντικά αυξημένες επιδόσεις των SSD. Αυτά όμως που την αξιοποιούν θα μπορούσαν να εγκαθίστανται σε αυτόν τον δίσκο (ειδικά αν ο παίκτης ασχολείται με αυτά πολύ συχνά) και τα υπόλοιπα να παραμένουν στον εσωτερικό μηχανικό. Τα καλύτερα δύο κόσμων, όπως λένε και οι Σάξονες, έστω και σε περιορισμένη κλίμακα πρακτικά.




Western Digital Elements Desktop 3TB

Με €30 παραπάνω από τον Seagate της πρώτης κατηγορίας κόστους, πάντως, αποκτά κανείς πρόσβαση σε ακόμη πιο πολλά TB - θα προϋποθέσουμε εδώ πως τα χρειάζεται, βέβαια, ή πως... σχεδιάζει για μακριά στο μέλλον! Αυτό το μοντέλο της Western Digital δεν είναι μικρό σε μέγεθος, και χρειάζεται την δική του τροφοδοσία, όμως προσφέρει 3 ολόκληρα TB αποθηκευτικού χώρου, υπεραρκετού για πολλά, πολλά games του PS4/PS4 Pro. Οι επιδόσεις του είναι ανώτερες από αυτές των προϊόντων της πρώτης κατηγορίας - περιέχει μοντέλο σκληρού δίσκου των 3.5 ιντσών κι όχι των 2.5 - πάντοτε σε... γήινα επίπεδα βέβαια.




Seagate Expansion Desktop 4TB

Με μόλις €10-€15 περισσότερα, ωστόσο, η Seagate "κάνει προσπέραση" ξανά και προσφέρει με τις τυπικές επιδόσεις ενός σκληρού δίσκου, αλλά σε χωρητικότητα των 4TB. Aυτός χαρακτηρίζεται από συζητήσιμης αισθητικής περίβλημα, χρειάζεται βεβαίως δική του τροφοδοσία, αλλά με τόσο πολύ διαθέσιμο χώρο δεν θα ξανασχοληθεί κανείς με το ζήτημα της αποθήκευσης games στο PS4 για πολύ καιρό, ακόμη κι αν εγκαθιστά κάθε μήνα όλα τα games του PS Plus για δύο χρόνια ή/και εκμεταλλεύεται όλες τις προσφορές του PS Store στο έπακρο. Πώς το γνωρίζουμε αυτό; Υπενθυμίζουμε πως στον εξωτερικό σκληρό δίσκο τα PS4 δεν αποθηκεύουν τίποτε άλλο, ούτε video που συλλαμβάνεται μέσα από games, ούτε στιγμιότυπα, ούτε άλλο multimedia υλικό. Μόνο games και apps, εγκατεστημένα. Οπότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ