Top Spin: επιστροφή στα εικονικά γήπεδα του τένις σύντομα

Η νέα έκδοση προσφέρει πολλές επιλογές παιχνιδιού, θα καταφέρει όμως να περιορίσει την... απληστία της 2K;

Οποιοσδήποτε παίκτης αγαπά τα video games με θέμα το τένις, γνωρίζει πως - τα τελευταία 30 χρόνια σχεδόν - μόνο τρεις σειρές τέτοιων τίτλων αληθινά αξίζουν επένδυσης σε χρήμα και χρόνο ανάμεσα στις πολλές που κυκλοφόρησαν: τα Virtua Tennis της Sega, τα Mario Tennis της Nintendo και τα Top Spin της 2K Sports. H Nintendo προσέφερε μία πολύ καλή έκδοση του Mario Tennis στους κατόχους Switch το 2018, όμως οι κάτοχοι PlayStation και Xbox δεν έχουν δει νέα έκδοση τίτλου τένις στα δικά τους συστήματα από το 2011, όταν δηλαδή έγιναν διαθέσιμα τα Top Spin 4 και Virtua Tennis 4 για τα... PS3, Xbox 360 και Wii. Ναι, από τότε!

Όλα δείχνουν, ωστόσο, πως οι κάτοχοι PS4/PS5, Xbox One/Xbox Series ή PC δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ περισσότερο: διαθέσιμο θα γίνει σε όλα αυτά τα φορμά στις 26 Απριλίου το νέο Top Spin 2K25 (το σχετικό trailer εδώ), για το οποίο οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Όπως συμβαίνει με πολλά games πια, έτσι και αυτό θα προσφερθεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις - τις Standard, Deluxe και "Grand Slam" - με κάθε μία να προσφέρει κάποια, περισσότερα ή πολλά αξεσουάρ και ποσά εικονικών χρημάτων.

Σύμφωνα με την 2K Sports οι παίκτες θα έχουν στην διάθεσή τους μεγάλη γκάμα από διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού στο Top Spin 2K25. Ανάμεσά τους φυσικά τα "γρήγορα ματς" εναντίον παικτών τεχνητής νοημοσύνης ή δεύτερου παίκτη στο ίδιο σύστημα, η αντίστοιχη Δικτυακή επιλογή για συναγωνισμό με άλλους παίκτες (υποστηρίζεται μάλιστα η λειτουργία Cross Play για παιχνίδι ενάντια σε κατόχους διαφορετικών συστημάτων), η προπόνηση σε όλων των ειδών τα χτυπήματα και τακτικές (με κόουτς τον John McEnroe) και φυσικά η MyCAREER (όπου θα κληθούν να οδηγήσουν έναν αρχάριο παίκτη του τένις στην κατάκτηση όλων των τίτλων Grand Slam).

Στον νέο τίτλο της 2K Sports περιλαμβάνονται επίσημα πολλοί μεγάλοι παίκτες του τένις - όπως οι Roger Federer, Serena Williams, Carlos Alcaraz, Iga Swiatek, Frances Tiafoe και Andre Agassi - καθώς και πολλά πασίγνωστα γήπεδα του ATP Tour, ενώ αυτονόητη είναι πια και η δυνατότητα διαμόρφωσης του τενίστα που θα ελέγχει ο παίκτης ακριβώς όπως ο δεύτερος επιθυμεί, τόσο όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση όσο και την αμφίεση. Εκείνο που δεν είναι... καθόλου αυτονόητο είναι το αν και κατά πόσο η 2K Sports θ' αποφύγει το θεαματικό φιάσκο του περσινού NBA2K24, καθώς σε εκείνον τον τίτλο το είχε αληθινά παρακάνει με τις μικροαγορές - σε βαθμό που αυτές επηρέαζαν την πρόοδο των παικτών και κατά συνέπεια την διασκέδασή τους - προκαλώντας εξαιρετικά αρνητικά σχόλια. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ