PS4/PS4 Pro και εξωτερικοί δίσκοι: επιλογές!

Ποιά μοντέλα από τα εκατοντάδες διαθέσιμα προτείνουμε και γιατί - σενάρια, χρήσεις

Υπάρχει στους οδηγούς αγοράς πάντοτε και η ζώνη τιμών που αφορά όσους και όσες δεν έχουν ως πρακτικό περιορισμό το κόστος και, αντιθέτως, ενδιαφέρονται για τις υψηλότερες δυνατές επιδόσεις και άλλα χαρακτηριστικά. Γι' αυτούς τους καταναλωτές, ορίστε οι προτάσεις μας!

Sandisk Extreme 510 Portable SSD 480GB


Αν και βέβαια είναι συζητήσιμο το αν και κατά πόσο έχει νόημα να δώσει κανείς περισσότερα χρήματα για να επιταχύνει ένα σύστημα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας απ' όσα κοστίζει... το ίδιο το σύστημα, για πολλούς αφοσιωμένους gamers με απαιτήσεις το κόστος δεν αποτελεί παράγοντα επιλογής - γι' αυτό και μπορούμε να προτείνουμε αυτόν τον εξωτερικό δίσκο SSD. Είναι όχι μόνο πάρα πολύ γρήγορος, αλλά και πολύ μικρός σε μέγεθος, με αντικραδασμικό περίβλημα και όμορφη σχεδίαση. Προσφέρει 480GB αποθηκευτικού χώρου, οπότε πιθανώς όχι όλα τα games που θα έχει στην κατοχή του ένας κάτοχος PS4 θα βρουν τον δρόμο τους εκεί, όμως όσα αυτός παίζει συχνά έχουν πολλές πιθανότητες να αποδίδουν καλύτερα από ποτέ!




Western Digital MyBook Desktop 8TB

Και επειδή μπορεί σε άλλα πράγματα το θέμα να είναι... συζητήσιμο, αλλά στην χωρητικότητα αποθηκευτικών μέσων το μέγεθος σίγουρα μετράει, για όσους έχουν ήδη πολλά games του PS4/PS4 Pro και γνωρίζουν πως θα εγκαταστήσουν στο μέλλον ακόμη περισσότερα, αυτός ο σκληρός δίσκος: η πιο μεγάλη εκδοχή της σειράς MyBook Desktop, με 8 ολόκληρα TB αξιοποιήσιμα. Ούτε μικρός είναι όγκο, βέβαια, ούτε σε βάρος, όμως θα τοποθετηθεί ούτως ή άλλως σταθερά δίπλα στο σύστημα της Sony που θα επεκτείνει - ενώ η ταχύτητά του δεν συγκρίνεται με αυτήν των δίσκων SSD, συνεχίζει όμως να είναι υψηλότερη των μοντέλων που εσωκλείουν τα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας της Sony. Tο κόστος του βέβαια πλησιάζει αυτό του PS4 Pro, αλλά... 8 TB: επένδυση "με βάθος χρόνου", απ' όποια πλευρά κι αν το δει κανείς!




Samsung T3 SSD 1TB

Και επειδή υπάρχει πάντοτε και το ποσοστό εκείνο του κοινού που θέλει και την χωρητικότητα, και την ταχύτητα και προτίθεται να πληρώσει γι' αυτό - έστω και όχι... παράλογα ποσά, γιατί υπάρχουν και θεαματικά ακριβότερες επιλογές - ενδιαφέρων και ισορροπημένος τρόπος να έχει και τα δύο κανείς είναι αυτός ο δίσκος SSD της Samsung. Είναι όμορφα σχεδιασμένος και πανάλαφρος, το περίβλημά του είναι αντικραδασμικό, είναι ακόμη ταχύτερος από τον προαναφερθέντα εξωτερικό δίσκο SSD της Sandisk και προσφέρει την διπλάσια χωρητικότητα (χωρίς να κοστίζει τα διπλάσια χρήματα). Ξεπερνώντας βέβαια το κόστος ενός PS4 Pro έχει νόημα απόκτησης μόνο από τους gamers με αυξημένες απαιτήσεις - και το 1TB του δεν θα φιλοξενήσει όλα τα games μιας εκτενούς συλλογής - αλλά αν θέλει να έχει κανείς στην διάθεσή του άφθονο, πολύ γρήγορο αποθηκευτικό χώρο σε καθημερινή βάση, ο T3 της Samsung είναι αξιοπρόσεκτος.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ