PS4/PS4 Pro και εξωτερικοί δίσκοι: επιλογές!

Ποιά μοντέλα από τα εκατοντάδες διαθέσιμα προτείνουμε και γιατί - σενάρια, χρήσεις

Θεωρώντας πως δεν έχει νόημα να αναζητήσει κανείς λύση για σύνδεση αποθηκευτικού μέσου μικρότερου του 1 TB - πολλά μοντέλα PS4 έχουν ήδη σκληρό δίσκο αυτής της χωρητικότητας ενσωματωμένο και το PS4 Pro εξ ορισμού, ας μην ξεχνάμε - προτείνουμε τα εξής:

Toshiba Canvio Basics 1TB


To minimum απ' όπου μπορεί να ξεκινήσει κανείς: η απαραίτητη σύνδεση USB 3.0, ανθεκτικό περίβλημα, ικανοποιητική χωρητικότητα, χρώμα ανθρακί ταιριαστό στα PlayStation, τροφοδοσία από το ίδιο καλώδιο με αυτό της σύνδεσης και... αυτά. Ο δίσκος που περιέχει είναι ταχύτητας 5400 RPM, άρα όχι ο ταχύτερος, αλλά ίσης ταχύτητας με τους εσωτερικούς των PS4/PS4 Pro. Σε αυτήν την τιμή, η επιλογή που θα καλύψει σημαντικό ποσοστό όσων χρειάζονται περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο PS4 τους.




Maxtor M3 Portable 2TB

Για περίπου €20 ευρώ περισσότερα, αν δεν έχει κάποιος πρόβλημα να χρησιμοποιήσει έναν... εχμ, όχι ιδιαίτερα λεπτό κι ευπαρουσίαστο σκληρό δίσκο, μπορεί να αποκτήσει 2 TB αποθηκευτικού χώρου. Ο συγκεκριμένος M3 της Maxtor προσφέρει ακριβώς αυτό, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα επιδόσεων και συνεχίζοντας να μην χρειάζεται τροφοδοσία περισσότερη από αυτήν που προσφέρει η θύρα USB 3.0 των PS4/PS4 Pro.




Seagate Backup Plus Slim 2TB

Για όσους, από την άλλη, θέλουν και τα 2 TB χωρητικότητας, αλλά και έναν σκληρό δίσκο λεπτότερο και περισσότερο ευπαρουσίαστο, με σχεδόν €20 παραπάνω (και στο όριο κόστους της κατηγορίας αυτής) πιθανώς να προτιμήσουν αυτόν. Δεν έχει κανένα πλεονέκτημα στις επιδόσεις, και το συνοδευτικό του λογισμικό δεν θα φανεί χρήσιμο σε κανέναν (το PS4 θα κάνει format διαγράφοντας τα πάντα για να τον χρησιμοποιήσει), όμως και προσεγμένης κατασκευής είναι, και περισσότερο ταιριαστός δίπλα σε ένα PS4/PS4 Pro.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ