Killzone 3: η συμμετοχή πολλών παικτών

Στο σαλόνι ή μέσω PlayStation Network

Αν και τα video games δεν θα πάψουν ποτέ να είναι μια μορφή ψυχαγωγίας που μπορεί να απολαύσει κανείς... μοναχικά, είναι αλήθεια πως ένα πολύ σημαντικό πλέον ποσοστό των gamers που αγοράζουν συγκεκριμένα είδη τίτλων (όπως τα shoot' em up πρώτου προσώπου) τα αγοράζουν εξ αρχής και κυρίως για συναγωνισμό με άλλους παίκτες, κυρίως μέσω Internet. Η τάση αυτή είναι ολοφάνερη εδώ και καιρό, με τρανά παραδείγματα τα Halo και Call of Duty - το πόσο φροντισμένο είναι αυτό το μέρος μιας παραγωγής του είδους, δε, κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την αντοχή της στο χρόνο. Η Guerilla το γνωρίζει, το Killzone 3 λοιπόν εμφανίζεται πληρέστατο στον τομέα αυτό, προσφέροντας επιλογές συμμετοχής δύο ή περισσότερων παικτών, τόσο με το ίδιο PlayStation3 όσο και μέσα από το PlayStation Network.

Πρώτα, η συνεργατική επιλογή: το Killzone 3 προσφέρει για το σεναριακό του τμήμα, τις αποστολές που ο παίκτης θα έπαιζε μόνος δηλαδή, τη δυνατότητα να συμμετάσχει και ένας φίλος/φίλη ως δεύτερος πρωταγωνιστικός χαρακτήρας στο ίδιο PS3. Η οθόνη της τηλεόρασης χωρίζεται, όπως έχουμε συναντήσει και άλλοτε, στα δύο (splitscreen) και κάθε παίκτης μάχεται στο δικό του μισό. Η διαδρομή του τίτλου αλλάζει σε κάποια πράγματα όταν συμμετέχει και δεύτερος παίκτης, οπότε αυτή η επιλογή πρακτικά επιβάλλει να ξεκινήσουν οι δύο φίλοι μαζί από την αρχή (δεν μπορεί δηλαδή να "μπει στο παιχνίδι" ο δεύτερος παίκτης σε οποιοδήποτε σημείο της εξέλιξης των αποστολών). Επίσης, αυτή η συνεργατική επιλογή διατίθεται μόνο τοπικά, με δύο παίκτες δηλαδή στον... ίδιο καναπέ, όχι μέσω PlayStation Network. Είναι όμως ευπρόσδεκτη προσθήκη, που πολλοί gamers θα αξιοποιήσουν αφότου έχουν ολοκληρώσει μόνοι το σεναριακό τμήμα του νέου Killzone.

Το τμήμα όμως στο οποίο έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση είναι αυτό του ανταγωνιστικού παιχνιδιού μέσω PlayStation Network. H Guerilla είχε ήδη εκτενή εμπειρία σε αυτό από το Κillzone 2 και με το διάδοχό του κάνει αρκετά βήματα μπροστά, προσθέτοντας νέα στοιχεία και τελειοποιώντας υπάρχοντα. Στην καρδιά αυτών των multiplayer επιλογών παραμένει η Warzone, η οποία κάνει ένα... remix από διαφορετικούς τύπους παιχνιδιού, στο ίδιο πεδίο μάχης και σε πραγματικό χρόνο - οι αλλαγές στο ρυθμό των συγκρούσεων κρατούν τον παίκτη μονίμως... στην πίεση, αφού άλλοτε πρέπει να υπερασπίζει, άλλοτε να κυνηγά, άλλοτε να φυλάγεται,. Η ένταση του Warzone είναι απολαυστική, συνεχίζει πάντως να προϋποθέτει πως όλοι οι συμμετέχοντες καταλαβαίνουν άμεσα τους ρόλους τους ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να προσφέρει maximum διασκέδαση. Γι' αυτό και προσφέρεται πιο πολύ απ' όλα για παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες φίλων, online.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ