Νέο iPad: η αναπόφευκτη... επιβεβαίωση

Λεπτό προς λεπτό η σχετική παρουσίαση της Apple, μέσω Twitter!

Η συνέντευξη Τύπου της Apple για το καινούργιο iPad (και όχι μόνο) πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο San Fransisco και ήταν αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες που είχαμε να περιμένουμε από την αμερικανική εταιρεία για το 2012. Το Aθηνόραμα Digital δεν είχε τη δυνατότητα να παρευρεθεί, προτιμήσαμε όμως να κάνουμε το αμέσως καλύτερο πράγμα: να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση μέσω Internet και να μεταφέρουμε από το επίσημο Twitter stream του Aθηνόραμα Digital τα σημαντικότερα σημεία της, καθώς και τα σχόλιά μας. Τα σχετικά tweets είναι συγκεντρωμένα στο παρόν κείμενο, για... "περιγραφή λεπτό προς λεπτό", περιέχοντας όλες τις επίσημες πληροφορίες για το νέο iPad. Πάμε;

Ένα-δύο, ένα-δύο! Καλησπέρα και καλώς ήλθατε στη ζωντανή... ανα-αναμετάδοση της συνέντευξης Τύπου της Apple για το νέο iPad!

Σε λίγη ώρα ξεκινά η εκδήλωση κατά την οποία η αμερικανική εταιρεία θα αποκαλύψει πώς σκοπεύει να διατηρήσει κυρίαρχη θέση στην αγορά των tablet.

Δεν αγαπάμε τις δημοσιογραφικές υπερβολές τύπου "η αγωνία έχει φτάσει στο αποκορύφωμα", αλλά ειδικά απόψε... ενθουσιασμός, υπάρχει!

Σχετικά με το νέο iPad για κάποια πράγματα είμαστε βέβαιοι, για άλλα όχι, ενώ υπάρχει και περιθώριο για εκπλήξεις, όπως αποδεικνύεται.

Γιατί... αν όντως η οθόνη του νέου iPad έχει κι άλλες ιδιότητες πέραν της ανάλυσης Retina; Ο Tim Cook της Apple ξεκινά, λοιπόν!

Ο Cook αναφέρεται στην μετά-PC εποχή, καθώς και πως το 75% των εσόδων της Apple προέρχεται πια από αυτά τα προϊόντα.

Ο διευθύνων της εταιρείας υπογραμμίζει πως λόγοι της επιτυχίας των προϊόντων της είναι τόσο τα Apple stores όσο και το iOS.

Τα προϊόντα που στηρίζονται σε αυτό το λειτουργικό, δηλαδή iPod Touch, iPhone και iPad, όλα μαζί ξεπερνούν πλέον τα 350 εκ. παγκοσμίως.

Siri: λειτουργία με μεγάλη επιτυχία, υπογραμμίζει ο Cook, διαθέσιμη πλέον και στα ιαπωνικά εντός ολίγων εβδομάδων.

Αυτή η νέα δυνατότητα, και άλλες, θα προσφέρονται μέσα από την αναβάθμιση του iOS υπ' αριθμόν 5.1. Διαθέσιμη σήμερα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ