Μάριος Γιαννάκου και Cat S62 Pro: ανθεκτικοί στα... δύσκολα

Υπεραθλητής με αξίες που ξεχωρίζουν, κινητό ικανό να τον ακολουθεί παντού

Υπάρχουν ιστορίες μέτριες, ιστορίες καλές και ιστορίες που αξίζουν μυθιστορηματική αφήγηση - όπως εκείνη του Μάριου Γιαννάκου, αθλητή υπεραποστάσεων, εξερευνητή και ambassador σε brands και δραστηριότητες όχι ακριβώς... καθημερινές! Γεννήθηκε το 1992 και υπήρξε υπέρβαρος για πολλά χρόνια, με αφορμή όμως μία προσωπική ιστορία που τον συγκλόνισε αποφάσισε να αλλάξει τρόπο ζωής δραστικά: σταμάτησε το κάπνισμα, έχασε 52 κιλά και βελτίωσε θεαματικά την φυσική του κατάσταση. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός όταν τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία τον Οκτώβριο του 2020 για την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου με την Ελευθερία Τόσιου - το πρώτο άτομο με παραπληγία που κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων. Το γεγονός είχε ευρεία κάλυψη από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ διεθνώς κι επέδειξε πώς τιμά κανείς με τον καλύτερο τρόπο μία μακροχρόνια φιλία: με πίστη και προσπάθεια.

Ο Μάριος Γιαννάκου έχει διακριθεί σε αγώνες υπεραποστάσεων μεταξύ των οποίων τα 150 χιλιόμετρα στην Αρκτική - όντας ένα από τα 14 άτομα στον κόσμο που τερμάτισαν - καθώς και στον μεγαλύτερο υπερμαραθώνιο ερήμου στον κόσμο με μήκος 270 χιλιόμετρα, στην έρημο Αλ Μαρμούμ, όντας ένας από τους 18 αθλητές στον κόσμο που έφτασαν στο τέλος της διαδρομής με παγκόσμιο ηλικιακό ρεκόρ. Είναι κάτοχος παγκοσμίου ηλικιακού ρεκόρ 2018 ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 ολοκλήρωσε τον αγώνα 250 χιλιομέτρων στην ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής. Είναι επίσης κάτοχος του ηλικιακού ρεκόρ στον αγώνα 170 χιλιομέτρων του Rodopi Ultra Trail.


Θέλοντας να... αποκωδικοποιήσουμε, κατά μία έννοια, τον τρόπο με τον οποίο προσωπικότητες όπως του Μάριου Γιαννάκου επιλέγουν τις συνεργασίες τους - και με αφορμή την πρόφατη συνεργασία του με τα Cat Phones - τού κάναμε ορισμένες ερωτήσεις. Οι απαντήσεις, ακολουθούν!

Με ποιόν τρόπο επιλέγεις τις συνεργασίες σου;
Αν πρόκειται για δράσεις, προτιμώ εκείνες που έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων ή στο περιβάλλον. Αν πρόκειται για brands, επιλέγω την ποιότητα, τις κλασικές αξίες που ένα brand μπορεί να πρεσβεύει και φυσικά τις ομάδες.

Η συνεργασία σου με την Cat Phones, για παράδειγμα, έγινε με αντίστοιχα κριτήρια;
Ναι, πρόκειται για ένα brand που θαυμάζω ως συνώνυμο της αξιοπιστίας. Παρακολουθούσα την πορεία της Cat στα κινητά εδώ και χρόνια, γνωρίζοντάς την ήδη από άλλες πρωτοβουλίες της, αλλά η σχετική συνεργασία προέκυψε μόλις πέρυσι κι εξελίσσεται πολύ καλά. Είναι σημαντικό να έχω μαζί μου τον κατάλληλο εξοπλισμό - όχι μόνο τα προφανή όπως ένδυση, υπόδυση κλπ. αλλά και τα τεχνολογικά εργαλεία που είναι απαραίτητα σε κρίσιμες και απρόβλεπτες στιγμές. Το Cat S62 Pro με το οποίο "ταξιδεύω" διαθέτει θερμική κάμερα, πολύ καλό φακό και μεγάλης διάρκειας μπαταρία, ακόμα και όταν κάνω συχνή χρήση του τηλεφώνου. Είναι απαραίτητο να ξέρεις πως δεν θα σ' εγκαταλείψει το κινητό σου όταν έχεις μπροστά σου άλλες 9 ώρες περπάτημα!


Άρα θα έλεγε κανείς ότι είναι το ίδιο ανθεκτικό μ' εσένα...
Πολύ θα το ήθελα! Στην ουσία είναι πιο ανθεκτικό από εμένα, αν αναλογιστεί κανείς ότι "δεν καταλαβαίνει τίποτα" από πτώσεις, αυξομειώσεις θερμοκρασίας, νερό κλπ. - γι’ αυτό άλλωστε και αποκαλώ την Cat "σύμμαχο" στα δύσκολα! Ας πούμε λοιπόν πως η ανθεκτικότητα είναι στο αίμα και των δύο μας.

Πρόσφατα έκανες ένα ταξίδι στην Αρκτική - πώς βίωσες την εμπειρία αυτή;
Ένιωσα δέος για τη χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη αλλά και προβληματισμό επειδή ήρθα αντιμέτωπος με φαινόμενα κλιματικής αλλαγής που σίγουρα δε θα μπορούσα να ερμηνεύσω αν η ομάδα δεν αποτελούνταν από ειδικούς επιστήμονες. Ήταν μία από τις εντονότερες εμπειρίες της ζωής μου και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο θα κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω το περιβάλλον - και θα συνεργάζομαι με εταιρείες που φροντίζουν να μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ