Και στην χώρα μας το Google Play Pass

H συνδρομητική υπηρεσία για apps και games συσκευών βασισμένων σε Android διαθέσιμη στο ελληνικό κοινό

Με χρονική διαφορά μεγαλύτερη των 12 μηνών βέβαια σε σχέση με τις ΗΠΑ - η υπηρεσία αυτή ξεκίνησε εκεί πέρσι τον Σεπτέμβριο - είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα πλέον το Google Play Pass. Πρόκειται για την πρόταση της Google που προσφέρεται στους κατόχους συσκευών βασισμένων σε Android (και Android TV όπου υπάρχει κοινή συμβατότητα) με την ίδια συλλογιστική που προσφέρεται στους κατόχους Xbox το Game Pass ή στους κατόχους συσκευών iOS το Apple Arcade: με μία ενιαία μηνιαία συνδρομή παρέχεται απεριόριστη πρόσβαση σε πολύ μεγάλο αριθμό από ποιοτικά apps και games τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν από τον χρήστη χωρίς κανένα κόστος. Από πλευράς, δε, προσφερόμενου όγκου υλικού τουλάχιστον, το Play Pass είναι ακόμη περισσότερο εντυπωσιακό από τις άλλες προαναφερθείσες υπηρεσίες, προσφέροντας πάνω από 350 (!) games και apps όλων των κατηγοριών και ειδών.

Η προαναφερθείσα ολοφάνερη διαφορά του Play Pass σε σχέση με τα Apple Arcade ή Xbox Game Pass είναι πως η υπηρεσία της Google δεν περιορίζεται στα games - έστω κι αν η έμφαση παραμένει εν πολλοίς εκεί - αλλά προσφέρει και άλλων ειδών apps, π.χ. φωτογραφικά, μουσικά, παραγωγικά κλπ. που σε κανονικές συνθήκες καταβάλλει χρήματα κανείς για να αποκτήσει. Το εξαιρετικά θετικό του Play Pass εντοπίζεται στο γεγονός ότι ούτε τα apps ούτε τα games του ζητούν περισσότερα χρήματα για τίποτε - π.χ. - καθώς όλα συμπεριλαμβάνονται στην συνδρομή, ενώ απούσες είναι και οι ενοχλητικές διαφημίσεις που πολλά τέτοια apps ή games εμφανίζουν. Φυσικά (όπως και στην περίπτωση των Apple Arcade ή Xbox Game Pass) αν ο καταναλωτής δεν διατηρήσει ενεργή την συνδρομή του τότε όλα όσα έχει εγκαταστήσει ενόσω ίσχυε το Play Pass θα σταματήσουν να λειτουργούν μέχρι να την ενεργοποιήσει ξανά.

Η Google προσφέρει έναν μήνα ως δωρεάν δοκιμαστική περίοδο κατά την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς το Play Pass δίχως κόστος ώστε να σχηματίσει μία ιδέα του τί προσφέρεται από την υπηρεσία και πόσο συχνά αυτή εμπλουτίζει την βιβλιοθήκη της. Στην συνέχεια μπορεί να εγγραφεί ως συνδρομητής με μηνιαίο κόστος τα €4.99, αν και η ετήσια συνδρομή προς μόλις €29.99 - στο μισό δηλαδή κόστος μιας δώδεκα επιμέρους μηνών - είναι περισσότερο συμφέρουσα.

Δοκιμάζοντάς την για μερικές ημέρες έχουμε να παρατηρήσουμε πως το επίπεδο ποιότητας των προσφερόμενων games ποικίλλει τρομακτικά από το πολύ υψηλό έως το εντελώς αδιάφορο ή και χαμηλότατο, όμως υπάρχουν πολλά "διαμάντια" σε πολλές κατηγορίες άξια προσοχής. Τα apps δεν χαρακτηρίζονται από την ίδια ποικιλία, όμως ανάμεσά τους συγκαταλέγονται πολλά δημοφιλή των οποίων το "κανονικό" κόστος υπερκαλύπτει αυτό της συνδρομής Play Pass. Καθόλου άσχημα, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ