HTC: Συνέντευξη, Phil Blair

Ο προϊοντικός διευθυντής της για την Ευρώπη απαντά στις ερωτήσεις μας

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των νέων κινητών τηλεφώνων της HTC, των Titan και Radar, το Αθηνόραμα Digital συμμετείχε σε τηλεφωνική συνέντευξη με τον κ. Phil Blair, επικεφαλής του τμήματος προϊόντων της HTC για την Ευρώπη. Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που τού τέθηκαν, ακολουθούν:

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι, όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά της κινητής τηλεφωνίας τα τελευταία χρόνια, πρακτικά και μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει χώρος για περισσότερους από (το πολύ) τρεις "μεγάλους παίκτες" όσον αφορά στα λειτουργικά συστήματα. Ποιά είναι η δική σας άποψη;
Θεωρούμε ότι αυτή είναι απλοϊκή θεώρηση. Το κοινό έχει γίνει πλέον τόσο πολύμορφο, που υπάρχουν υπερβολικά πολλές κατηγορίες για να καλυφθούν όλες από δύο λειτουργικά συστήματα και τρεις ή τέσσερις κατασκευαστές. Στο καταναλωτικό κοινό αρέσει - και σωστά - να έχει ευρεία γκάμα επιλογών και σε αυτό στηριζόμαστε. Μπορεί τα λιγότερο δημοφιλή λειτουργικά να δυσκολευτούν να διατηρήσουν μερίδιο αγοράς ικανό να στηρίξει την εξέλιξή τους, όμως για τους δύο καθιερωμένους "παίκτες" και τα Windows Phone 7, στα οποία πιστεύουμε πολύ, σαφώς και υπάρχει χώρος για συναγωνισμό.

Με τα παρόντα δεδομένα της αγοράς, όμως, δεν μπορεί να είναι π.χ. η επένδυση που κάνει η HTC στο Android, η ίδια με αυτή που κάνει στα Windows Phone 7, έτσι δεν είναι;
Καταλαβαίνω γιατί θα μπορούσατε να καταλήξετε σε αυτό το συμπέρασμα, με το μερίδιο αγοράς δηλαδή του Android να είναι αυτή τη στιγμή σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό των Windows Phone 7. Η αλήθεια είναι όμως ότι επενδύουμε πρακτικά τους ίδιους πόρους στα δύο λειτουργικά - ο αριθμός των συσκευών που κυκλοφορούμε για το ένα δεν απέχει και τόσο από το άλλο. Η συνεργασία μας με τη Microsoft, άλλωστε, είναι πολύχρονη και "πάει πίσω" στα Windows Mobile 5 ή και νωρίτερα, οπότε είναι φυσικό να αποδεικνύεται ισχυρότερη απ' ότι αρχικά θα πίστευε κανείς. Σε κάθε περίπτωση είναι πρόθεσή μας, και θα το διαπιστώσετε τον επόμενο καιρό, πως σκοπεύουμε να υποστηρίζουμε και τα δύο λειτουργικά με το ίδιο αποτελεσματικό τρόπο και να αναδείξουμε τα θετικά στοιχεία του καθενός όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ