HTC: στα Windows Phone 8, πρωταγωνιστικά

Δύο νέα εκπληκτικά μοντέλα, μασκώτ για τη Microsoft!

Μία ενδιαφέρουσα... ανατροπή σκηνικού - με συνέπειες που ίσως θα άξιζε να διερευνηθούν σύντομα - συνέβη χθες, όταν η HTC αποκάλυψε σε ειδική της εκδήλωση τις δύο νέες προτάσεις της για το νέο "κινητό" λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows Phone 8. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο διευθύνοντας σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, ο Steve Balmer, ανέβηκε στη σκηνή και εμφατικά "έχρισε" ως αντιπροσωπευτικά και "πρεσβευτές" του νέου λειτουργικού τα δύο νέα smartphones της HTC, πρακτικά παραγκωνίζοντας τη Nokia ως "επιλεγμένο στρατηγικό συνεργάτη" όσον αφορά την αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Ενδεικτικότερο όλων; Τα ονόματα των δύο νέων μοντέλων της HTC: Windows Phone 8 X και Windows Phone 8 S (!), φυσικά "by HTC".

Τα δύο νέα αυτά κινητά με Windows Phone 8 είναι, βεβαίως, τα πιο πρόσφατα σε μία μεγάλη σειρά από συσκευές που έχει κυκλοφορήσει η HTC την τελευταία πενταετία με λειτουργικά της Microsoft: ήταν από τις πρώτες που παρουσίασε μοντέλα με Windows Mobile 5/6, από τις πρώτες που παρουσίασε μοντέλα με Windows Phone (7 τότε), από τις πρώτες που αναβάθμισαν τα μοντέλα αυτά σε Windows Phone 7.5. Αλλά αυτή τη φορά η συνεργασία των δύο εταιρειών φαίνεται να είναι ακόμη στενότερη, ξεκινώντας από το στάδιο του σχεδιασμού (σύμφωνα με τον head designer της HTC) και συνεχίζοντας στα τμήματα εκείνα των Windows Phone 8 που αξιοποιούν τα προηγμένα υποσυστήματα που η ταϊβανέζικη εταιρεία έχει αναπτύξει. Το αποτέλεσμα είναι, ομολογουμένως, εντυπωσιακό.

Το Windows Phone 8 X είναι το ανώτερο εκ των δύο μοντέλων και πολύ κοντά στις προδιαγραφές του μέχρι χθες θεωρούμενου ως 'ναυαρχίδα" του λειτουργικού της Microsoft για φέτος, του Lumia 920. Λεπτότατο κι ελαφρύ, προσεγμένης κατασκευής και ποιοτικών υλικών, προωθεί την εικόνα ενός premium προϊόντος και ολοφάνερα την αξίζει. Σε εκδήλωση της HTC Ελλάδος όπου παρευρεθήκαμε, είχαμε την ευκαιρία σύντομης επαφής μαζί του και η πρώτη εντύπωση που αποπνέει είναι όντως αυτή της... σεμνής πολυτέλειας, τρόπον τινά. Tο 8X η HTC έχει προικίσει με την εξαιρετική κάμερα του HTC One X, με οθόνη διαγωνίου 4.3 ιντσών (η ιδανική για τον πιο πολύ κόσμο κατά τη γνώμη μας) ανάλυσης 1280x720 pixel, καθώς και με το υποσύστημα βελτίωσης ήχου Beats Audio. Παρούσα και η θύρα καρτών μνήμης microSD, που υποστηρίζεται πλέον από τα Windows Phone 8, παρόντες όλοι οι αισθητήρες και οι τρόποι ασύρματης διασύνδεσης. Από κάθε άποψη πλήρες.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ