Honor View 20: φωτογραφικό κι εντυπωσιακό

Το πρώτο κορυφαίο κινητό του 2019 τα έχει όλα, θέτει υψηλότερους στόχους για την εταιρεία

Σε μία εκδήλωση που η αλήθεια είναι πως θα... μπορούσε να είχε δανειστεί λίγο glamour παραπάνω από την Paris Fashion Week που εξελισσόταν τις ίδιες ημέρες στην ίδια πόλη, η Honor ανακοίνωσε στο Παρίσι το πρώτο της κορυφαίων προδιαγραφών κινητό για το 2019 και την ευρωπαϊκή αγορά. Το View 20 είχε αποκαλυφθεί και κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας πριν από λίγο καιρό, όμως ο πρόεδρος της εταιρείας επιβεβαίωσε την σημασία που συνεχίζει να έχει η Γηραία Ήπειρος γι' αυτήν κάνοντας ο ίδιος την παρουσίαση της νέας συσκευής και αποκαλύπτοντας μία σειρά από καινούργια προϊόντα που απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Με αυτόν τον τρόπο η Honor επέλεξε να εγκαινιάσει και την νέα της προσέγγιση στην προώθηση των προϊόντων της, με ανανεωμένο λογότυπο και motto.

Το Honor View 20 όσον αφορά στις προδιαγραφές είναι πανομοιότυπο με αυτό που ήδη πωλείται στην Ασία: στηρίζεται στον ισχυρότερο κεντρικό επεξεργαστή του group της Huawei, τον Kirin 980, 6 ή 8 GB μνήμης λειτουργίας και 128 ή 256 GB αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα (ανάλογα με την έκδοση), οθόνη LCD διαγωνίου 6.4 ιντσών και υψηλής ανάλυσης, μπαταρία χωρητικότητας 4000 mAh και το νέο γραφικό περιβάλλον Magic UI της Honor "πάνω από" το Android 9.0. H έκδοση που θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα δέχεται 2 κάρτες SIM αλλά όχι κάρτα μνήμης microSD για επέκταση αποθηκευτικού χώρου σε μία από αυτές τις υποδοχές (όπως άλλα μοντέλα της Honor), μέσω της θύρας USB 3.1 που ενσωματώνει όμως προσφέρει ταχύτατη φόρτιση (50% πληρότητα μπαταρίας σε 30 λεπτά).

Τρία είναι τα χαρακτηριστικά του Honor View 20 που η κατασκευάστρια εταιρεία του προωθεί ως ανταγωνιστικά και, για την ώρα, μοναδικά στην κατηγορία του. Το ένα είναι η πολυσυζητημένη πλέον κάμερα της πρόσοψης, η οποία αντί για τις μεγάλες και αντιαισθητικές εγκοπές άλλων smartphones, φιλοξενείται κάτω από μία πολύ μικρή οπή στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Το δεύτερο είναι η ειδική επεξεργασία στο πίσω μέρος του περιβλήματος της συσκευής, που - όπως στο Honor 10 πέρυσι - στην επιφάνειά του φανερώνει διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με την γωνία στην οποία προσπίπτει το φως (αλλά φέτος το κάνει σχηματίζοντας και ένα "βέλος" αντί απλώς γυαλάδα). Και τα δύο προσδίδουν όντως χαρακτηριστικό, μοντέρνο στυλ στο View 20 και το καθιστούν ήδη ένα από τα ομορφότερα κινητά του 2019 ανεξαρτήτως κόστους.

Το τρίτο στοιχείο είναι, φυσικά, η κύρια κάμερά του - ο τίτλος "See the Unseen" της όλης εκδήλωσης αναφερόταν σε αυτήν - η οποία ενσωματώνει τον νεότερο και ισχυρότερο αισθητήρα της Sony και είναι ικανή να συλλάβει φωτογραφίες στην... εξωπραγματική ανάλυση των 48 Megapixels. Είχαμε αμφιβολίες σχετικά με την πρακτική χρησιμότητα τόσο υψηλής ανάλυσης αισθητήρα σε συσκευή που αναπόφευκτα ενσωματώνει περιορισμένου μεγέθους φακό, όμως τα πρώτα τεστ που κάναμε στο Παρίσι χρησιμοποιώντας αυτήν την δυνατότητα του View 20 δείχνουν να δικαιώνουν την Honor: με παραδοχές ως προς τις συνθήκες φωτισμού και σύλληψης, μπορεί να προσφέρει όντως εκπληκτικά αποτελέσματα. Έχουμε στην κατοχή μας ήδη την συσκευή της Honor και στην αναλυτική μας αξιολόγηση θα αναφερθούμε διεξοδικά στο φωτογραφικό της υποσύστημα τις επόμενες ημέρες.

To Honor View 20 κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά στα μέσα Φεβρουαρίου σε μια σειρά από διαφορετικές εκδόσεις. Οι βασικές είναι αυτές σε χρώμα Midnight Black και Sapphire Blue, μνήμη λειτουργίας στα 6 GB κι αποθηκευτικό χώρο στα 128 GB ή μνήμη λειτουργίας στα 8 GB κι αποθηκευτικό χώρο στα 256 GB, με κόστος τα €669 και €759 αντιστοίχως. Θα γίνουν διαθέσιμες και οι συλλεκτικές εκδόσεις Moschino (που έχουν διαμορφωθεί μέσα από συνεργασία της Honor με την διάσημη εταιρεία ειδών μόδας και αξεσουάρ), σε χρώματα Phantom Blue και Phantom Red μα άγνωστο μέχρι στιγμής κόστος. Την πλήρη, αναλυτική μας αξιολόγηση του Honor View 20 θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες ημέρες, μείνετε λοιπόν... συντονισμένοι και συντονισμένες εδώ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ