Honor: εντυπωσιακό φωτογραφικό κινητό τον Ιανουάριο

Οι πρώτες... σκανδαλιστικές λεπτομέρειες για το V20, περισσότερα από το Παρίσι

H Honor, η κατασκευάστρια που ανήκει στην Huawei αλλά ακολουθεί δική της προϊοντική πορεία και εμπορική στρατηγική, δικαιούται να "κάνει απολογισμό" του 2018 εξαιρετικά ευτυχής: και ποιοτικά κινητά με ασύγκριτο λόγο αξίας/κόστους παρουσίασε, και μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο απέσπασε, και ένα brand ικανό να προκαλέσει έχει αρχίσει πλέον να αποκτά. Τα στελέχη της, πάντως, μόνο προθέσεις... εφησυχασμού δεν φαίνονται να έχουν, καθώς για την Honor το 2019 θα ξεκινήσει περισσότερο εντυπωσιακά από κάθε άλλη χρονιά της: στον ορίζοντα του Ιανουαρίου βρίσκεται ήδη η επόμενή της συσκευή και δείχνει να είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου σε όλα - σε ορισμένους, δε, τομείς, κορυφαία!

To νέο αυτό smartphone θα είναι ο διάδοχος του περυσινού V10, ενός αξιοπρόσεκτου μοντέλου της μέσης κατηγορίας - όμως εκεί... αρχίζει και τελειώνει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους, καθώς το επερχόμενο V20 στοχεύει πολύ ψηλότερα. Η Honor δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη όλα του τα χαρακτηριστικά, αλλά γνωρίζουμε πως θα βασίζεται στον επεξεργαστή Kirin 980 - αυτόν που στηρίζει το πανίσχυρο Huawei Mate 20 Pro - και 6 ή 8 GB μνήμης λειτουργίας, με τον αποθηκευτικό χώρο αντίστοιχα να διαμορφώνεται στα 128 GB ή τα 256 GB, ανάλογα με το μοντέλο. Ως εδώ... ευπρόσδεκτη η εξέλιξη (μιας και περιμένουμε θεωρητικά το V20 να είναι περισσότερο προσιτό από το Mate 20 Pro), αλλά όχι αναπάντεχη.

Τις εντυπώσεις η Honor θα επιδιώξει να κερδίσει με τρία άλλα στοιχεία του V20. Πρώτον, θα είναι ένα από τα πρώτα κινητά ευρείας κυκλοφορίας που θ' απαλλαγεί από την αντιαισθητική εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης (notch) και θα περιορίσει την, ακόμη απαραίτητη, οπή για την κάμερα της πρόσοψης σε μία πολύ μικρή στρογγυλού σχήματος στην πάνω αριστερή γωνία. Με αυτόν τον τρόπο (και τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων προφανώς στο πίσω μέρος της συσκευής) η Honor θα φτάσει πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του "όλη η πρόσοψη μια οθόνη", τον οποίο προσπαθούν να επιτύχουν όλοι οι κατασκευαστές smartphones τα τελευταία χρόνια.

Δεύτερον, το Honor V20 θα είναι το πρώτο κινητό της αγοράς που θ' αξιοποιήσει τον περίφημο νέο αισθητήρα της Sony, τον IMX586, στην κύρια κάμερά του. Ο αισθητήρας αυτός έχει ανάλυση που αγγίζει τα 48 Megapixels (!) και, ενώ τόσα πολλά pixels αλλά με φακό μεγέθους smartphone μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα ποιότητας στην τελική φωτογραφία, η Honor σκοπεύει να τον εκμεταλλευτεί έξυπνα. Μέσω του λογισμικού ελέγχου η φωτογραφία των 48 Megapixels θα "επανυπολογίζεται" κρατώντας τα καλύτερα pixels ανά τετράδα και το αποτέλεσμα θα συρρικνώνεται με ειδικό αλγόριθμο, ώστε η τελική φωτογραφία των π.χ. 12-16 Megapixels να είναι η καλύτερη δυνατή από πλευράς λεπτομέρειας και διατήρησης της οπτικής πληροφορίας.

Εξοπλισμένο με τόσο εξελιγμένο αισθητήρα στην κύρια κάμερά του το V20 θα μπορεί, φυσικά, να κάνει πολλά αξιοπρόσεκτα πράγματα και στον τομέα του video. Οι προδιαγραφές του IMX586 ούτως ή άλλως προβλέπουν σύλληψη κινούμενης εικόνας υπερυψηλής ευκρίνειας (ανάλυση 4Κ) στα 90 καρέ και με υποστήριξη χρωματικής απόδοσης HDR, όμως αναμένουμε πως η Honor θα αξιοποιήσει και το υποσύστημα τεχνητής νοημοσύνης του V20 για αυτό το "κάτι παραπάνω". Το τρίτο, και για συγκεκριμένα σενάρια χρήσης εξίσου σημαντικό, νέο στοιχείο που θα φέρει στο προσκήνιο το V20 είναι η δυνατότητα συνδυασμού των συνδέσεων 4G και Wi-Fi όταν είναι και οι δύο μαζί διαθέσιμες, έτσι ώστε η ταχύτητα λήψης δεδομένων να αυξάνεται σύμφωνα με το άθροισμά τους.

Το Honor V20 θ' αποκαλυφθεί επίσημα σε ειδική εκδήλωση για την κινέζικη αγορά στις 26 Δεκεμβρίου, όμως τους Έλληνες καταναλωτές ενδιαφέρει πιο πολύ η αντίστοιχη ευρωπαϊκή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιανουαρίου στο Παρίσι. Εκεί θα επιβεβαιωθούν όχι μόνο οι ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου που θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας, αλλά και η ημερομηνία διάθεσής του και φυσικά η τιμή πώλησής του. Το Αθηνόραμα Digital θα βρίσκεται στην γαλλική πρωτεύουσα προσκεκλημένο της Honor και θα μεταφέρει όλες τις σχετικές πληροφορίες μαζί με τις πρώτες εντυπώσεις μας από το V20 πριν την πλήρη αξιολόγησή του. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ