Honor 20 στον ορίζοντα

Υποψήφιος νέος πρωταθλητής στον δείκτη αξίας/κόστους και στις τεχνικές προδιαγραφές, μέσα στον Μάιο

To 2018 στην αγορά των smartphones χαρακτηρίστηκε (ανάμεσα στα άλλα) και από την άνοδο των κατασκευαστών της Ασίας σε παγκόσμιο μερίδιο αγοράς - και η εταιρεία που σημείωσε την πλέον αξιοπρόσεκτη τέτοια άνοδο ήταν η Honor, η θυγατρική της Huawei που με τα μοντέλα της στοχεύει σε κατά τι διαφορετικό κοινό από την δεύτερη και στον υψηλότερο δυνατό δείκτη κόστους/αξίας. Το περσινό Honor 10 σημείωσε επιτυχημένη εμπορική πορεία ακριβώς επειδή χαρακτηριζόταν από αυτόν τον υψηλό δείκτη κόστους αξίας (προσέφερε ισχύ και δυνατότητες κατά πολύ ακριβότερων κινητών), καμία έκπληξη λοιπόν που η Honor σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τον διάδοχό του. Και μάλιστα πολύ σύντομα, αν κρίνουμε από τα πρώτα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί.

Αν και για την ονομασία της συσκευής θα πρέπει να περιμένουμε επίσημη πληροφόρηση, όλοι εικάζουμε πως θα ονομάζεται Honor 20. Η κατασκευάστριά του στο επίσημο Website της έχει αναρτήσει ως συνοδευτικό hashtag το #CAPTUREWONDER, κάτι που δεν μπορεί παρά να σημαίνει πως έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις φωτογραφικές δυνατότητες του συγκεκριμένου μοντέλου - υπενθυμίζουμε, άλλωστε, πως η μητρική Huawei εντυπωσίασε τους πάντες στον ίδιο τομέα με τα πρόσφατα P30/P30 Pro.

Οι δύο εταιρείες μοιράζονται υποσυστήματα και τεχνογνωσία, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πόσα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του P30/P30 Pro κατόρθωσε η Honor να ενσωματώσει στην δική της πρόταση για σίγουρα πολύ λιγότερα χρήματα. Θα έχει ενδιαφέρον, άλλωστε, να διαπιστώσουμε και σε ποιά χαρακτηριστικά και δυνατότητες θα διαφέρει το Honor 20 από το Honor View 20 του Ιανουαρίου, στο οποίο είχε ήδη δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον φωτογραφικό τομέα.

Ενδιαφέρον θα έχει, επίσης, να διαπιστώσουμε πώς θα κινηθεί και στρατηγικά η Honor με την νέα της συσκευή, καθώς φήμες την θέλουν να ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση αυτή τη φορά. Η Huawei προσφέρει τα τελευταία χρόνια την άνοιξη δύο μοντέλα P (ένα "απλό" και ένα Pro) και... ψιθυρίζεται πως η Honor με το "20" θα κάνει το ίδιο φέτος. Υπάρχει, δε, πάντοτε η πιθανότητα να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να διαθέσει ένα "20 Lite" - όπως είχε κάνει με το Honor 10 Lite με διαφορά φάσης 9 μηνών - μαζί με τα δύο άλλα "20", προφανώς με συμβιβασμούς στα χαρακτηριστικά, ώστε να πορευτεί στην αγορά με τρία μοντέλα διαφορετικού κόστους για όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Όσον αφορά στα τεχνικά στοιχεία του "20", αναμένουμε έναν Kirin 980 ως κεντρικό επεξεργαστή, 6 ή 8 GB μνήμης λειτουργίας, 128 ή 256 GB αποθηκευτικού χώρου και οθόνη αναλογιών 19.5:9 σε ανάλυση το λιγότερο 1080 γραμμών (που μπορεί να ή να μην ενσωματώνει τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων). Με περισσότερη ανυπομονησία, φυσικά, αναμένουμε να δούμε αν η Honor θα κατορθώσει να προσφέρει όλα τα παραπάνω σε τελική τιμή λιανικής χαμηλότερη των €499 ή έστω πολύ κοντά σε κόστος αυτού του επιπέδου. Σε κάθε περίπτωση τα σχέδια της Honor θα αποκαλυφθούν πλήρως στις 21 Μαΐου, όταν θα διεξαχθεί η σχετική εκδήλωση εκ μέρους της. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ