Badoo: οι γνωριμίες... είναι μόνο η αρχή

Μίλησε οπουδήποτε με ανθρώπους που σ' ενδιαφέρουν, συνάντησέ τους, κάνε φίλους, ερωτεύσου!

Ακόμη και αποκλεισμένος σε μια σπηλιά ψηλά στα Ιμαλάια - όπως θέλει το γνωστό δημοσιογραφικό κλισέ - να ήταν κανείς τα τελευταία δέκα ή δεκαπέντε χρόνια το λιγότερο, την χρήση του Internet "για να γνωρίσει κόσμο", ε, ακουστά θα τήν είχε! Οι πρώτες υπηρεσίες και προγράμματα chat είχαν και τέτοιο ρόλο, φυσικά, τον οποίο ανέλαβαν και τα κοινωνικά δίκτυα αργότερα, όμως οι υπηρεσίες που εστιάζουν στις γνωριμίες συγκεκριμένα "απογειώθηκαν" κυριολεκτικά καθώς τα smartphones έγιναν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων. Και το Badoo, η μεγαλύτερη τέτοια υπηρεσία παγκόσμιας εμβέλειας, είναι αυτή που - σε μορφή app για κινητά βασισμένα σε iOS, Android και Windows Phone, αλλά και μέσω Web - δίνει τις περισσότερες επιλογές για επικοινωνία και γνωριμία με νέους ανθρώπους, όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις τους.




Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί έστω και για λίγο καιρό με τις Δικτυακές γνωριμίες, βέβαια, ξέρει πως το Badoo δεν είναι καινούργια υπηρεσία - για την ακρίβεια είναι μία από τις πρώτες εξειδικευμένες τέτοιες και αριθμεί πλέον περισσότερους από 340 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως (και άνω των 60 εκατομμυρίων τακτικά ενεργούς). Το Badoo πρόσφατα έκανε γενναίο ανασχεδιασμό κι αναβάθμιση του app του, ώστε να χρησιμοποιείται πλέον όπως περιγράφει το video που παραθέτουμε.

H είσοδος στο Badoo δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη: μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς είτε τον λογαριασμό του στο Facebook, όπως κάνουν πάρα πολλά apps πια, ή να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο ίδιο το Badoo με λίγα μόνο βήματα (μπορεί να καταχωρήσει περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ του αργότερα). Όπως ισχύει σε όλες αυτές τις υπηρεσίες, βέβαια, όσο πιο πολλά στοιχεία για τον εαυτό του - και φωτογραφίες - συμπεριλάβει κανείς στο προφίλ του, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να τραβήξει την προσοχή άλλων χρηστών. Αυτοί θα τον ή την "εντοπίσουν" βάσει των κριτηρίων που εκείνοι ή εκείνες έχουν θέσει, κριτήρια που μπορεί να θέσει και ο ίδιος ο χρήστης βέβαια (από φύλο και ηλικία, μέχρι τις... προθέσεις του σε βασικό επίπεδο) οπότε ο συνδυασμός αυτών των δύο "σετ" κριτηρίων αμέσως-αμέσως αυξάνει τον πιθανό βαθμό συμβατότητας ανάμεσα σε δύο μέλη του Badoo και διευκολύνει τα πράγματα.

Αυτά τα κριτήρια προσφέρονται κι από άλλες υπηρεσίες/apps της κατηγορίας αυτής, φυσικά, αλλά το Badoo συνδυάζει πιο πολλές λειτουργίες ώστε να υποβοηθά στην ανεύρεση ανθρώπων για γνωριμία με πολλαπλούς τρόπους. Διαθέτει τις "κάρτες" προφίλ α λα Tinder, με φωτογραφίες και βασικές πληροφορίες δηλαδή: με τις "κάρτες" αυτές - το Badoo ονομάζει την λειτουργία αυτή Encounters - μπορεί να κρίνει κάποιος γρήγορα, χωρίς να έλθει σε επαφή με το εκάστοτε μέλος του Badoo, αν τον ενδιαφέρει να επικοινωνήσει με αυτό ή όχι. Στην περίπτωση που και τα δύο μέλη δείξουν ενδιαφέρον το ένα για το άλλο, το Badoo φυσικά τούς ενημερώνει. Το υποσύστημα GPS και η πρόσβαση στο Internet από smartphones έχει καταστήσει εφικτό άλλον έναν τρόπο ανεύρεσης, αυτόν της κοντινής απόστασης: ο χρήστης λαμβάνει ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο αν ένα άλλο μέλος βρίσκεται πολύ κοντά του και μπορεί να στείλει μήνυμα αμέσως ώστε, αν και τα δύο μέλη θέλουν, να γνωριστούν... "επιτόπου"!

Το Badoo έχει να επιδείξει πολύχρονη διαδρομή στην κατηγορία των dating apps και έχει με τον καιρό καταγράψει τί ακριβώς θέλουν οι χρήστες του - ειδικά του γυναικείου φύλου - προκειμένου να αισθανθούν ασφαλείς με τις Δικτυακές γνωριμίες που προσφέρει και να μην παρενοχλούνται από οποιονδήποτε. Το app αξιοποιεί πολλαπλούς τρόπους επαλήθευσης της ταυτότητας κάθε μέλους, μπορεί να θέσει κατ' επιλογή του χρήστη αυτήν την επαλήθευση ως προαπαιτούμενο κριτήριο, επιβάλλει κάποιους περιορισμούς στην απευθείας επικοινωνία με αγνώστους, ενώ οποιοδήποτε μέλος μπορεί να ζητήσει από κάποιο άλλο ακόμη και επιτόπου... σέλφι προκειμένου να εξακριβώσει πως ο άνθρωπος που τού ζητά να γνωριστούν από κοντά είναι όντως αυτός των φωτογραφιών στο προφίλ του. Γιατί να βρεθεί κανείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων, όταν μπορεί να τις αποφύγει;

To app του Badoo - κι η πρόσβαση στο Web site του - προσφέρεται εντελώς δωρεάν και καθιστά εφικτή την επικοινωνία ανάμεσα σε δύο οποιαδήποτε μέλη χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος. Από το βασικό επίπεδο και πέρα υπάρχουν bonus δυνατότητες που προσφέρονται αντί μικροποσών, υπάρχει και συνδρομητικό μοντέλο που τις παρέχει πλήρεις σε μόνιμη βάση. Κάποιες από αυτές τις πρόσθετες λειτουργίες διευκολύνουν τους χρήστες του Badoo που είναι καθημερινά ενεργοί κι έρχονται σε επαφή με πολλά άλλα μέλη της υπηρεσίας, αλλά δεν είναι απαραίτητες για να γνωρίσει κανείς οποιονδήποτε και να έλθει σε επαφή μαζί του. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Έλληνες χρήστες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το Badoo θα διαπιστώσουν ότι πολλές χιλιάδες άλλοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι - σε οποιαδήποτε περιοχή κι αν δοκιμάσαμε την λειτουργία της εμφάνισης μελών σε κοντινή απόσταση, εμφανίστηκαν δεκάδες ενεργά μέλη - και πως η γνωριμία μαζί τους είναι, εν έτει 2017, ευκολότερη από ποτέ. Και... ό,τι ήθελαν (και οι δύο), ε, ας προκύψει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ