Apple, πέρα από το 4S: τα υπόλοιπα

To iOS 5, ανανεωμένα iPod, iCloud και... φθηνότερα iPhone;

Μπορεί ο όλος πολύμηνος... σαματάς για ένα ριζικά ανασχεδιασμένο iPhone 5 να μην οδήγησε σε αντίστοιχη προϊοντική αποκάλυψη από την Apple χθες, όμως η αμερικανική εταιρεία είχε ενδιαφέροντα να πει σε άλλους τομείς. Ομολογουμένως τα πιο πολλά ήταν γνωστά, όμως μία σειρά από στοιχεία οριστικοποιήθηκαν και μία σειρά από σημεία αποσαφηνίστηκαν - είτε ενδιαφέρεται ν' αποκτήσει κανείς νέα συσκευή της Apple, είτε όχι. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Πρώτα απ' όλα, αυτό που αφορά όλο τον κόσμο που έχει ήδη iPhone 3GS και 4, iPad/iPad 2, καθώς και το πιο πρόσφατο iPod Touch: η νέα έκδοση του λειτουργικού για τις συσκευές τους, το iOS 5 θα διατεθεί στο ευρύ κοινό την επόμενη Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, όπως πάντοτε δωρεάν. Το "υπ' αριθμόν πέντε" φέρνει στο προσκήνιο πολλά νέα χαρακτηριστικά - χθες επιδείχθηκαν εν πολλοίς αυτά που είχαμε ήδη αναφέρει - και ελάχιστα από αυτά δεν είναι διαθέσιμα μόνο στο iPhone 3GS. Όλες οι άλλες συσκευές θα επωφεληθούν πλήρως της αναβάθμισης (βεβαίως εξαιρείται πάντοτε η Siri που είναι αποκλειστική στο 4S λειτουργία). Η τελική έκδοση του iOS 5 έγινε διαθέσιμη στους προγραμματιστές apps χθες, οπότε δεν θεωρούμε πιθανό να προκύψει κάτι απρόοπτο στο... ραντεβού της 12ης.

Κατά δεύτερον, αναβαθμισμένα και κατά τι φθηνότερα iPod Touch και iPod Nano. Κανένα μοντέλο του πασίγνωστου media player της Apple δεν θα καταργηθεί - τα δύο προαναφερθέντα μάλιστα θα δεχθούν Το γραφικό περιβάλλον του Nano έχει δεχθεί κάποιες αλλαγές και βελτιώσεις, ώστε να είναι περισσότερο εύχρηστο στα πράγματα που η πλειοψηφία των κατόχων του το αξιοποιεί. Το Τοuch μέσω του iOS 5 θα αποκτήσει νέες δυνατότητες, έστω κι αν ως συσκευή αυτή καθ' αυτή παραμένει η ίδια - θα διατίθεται όμως και σε λευκό. Και τα δύο μοντέλα θα γίνουν περισσότερο προσιτά κατά $30 περίπου, αν και δεν είμαστε ιδιαίτερα βέβαιοι - έως καθόλου... - αν αυτές οι μειώσεις τιμών θα μεταφερθούν και στην ελληνική αγορά. Προφανώς, ευχόμαστε το καλύτερο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ