Η ιστορία και η συνταγή του πιο δημοφιλούς cocktail στο Μεξικό

Μερικές γουλιές ιστορίας με αφορμή τη σημερινή World Paloma Day, συντροφιά με την Jose Cuervo Silver tequila.

Paloma

Το γλυκόξινο προφίλ της Paloma (συν το αλμυρό στοιχείο) κερδίζει διαρκώς φίλους, τόσο που πολλοί έχουν σπεύσει να τη χαρακτηρίσουν το "νέο Gin & Τonic". Το πιο δημοφιλές κοκτέιλ στο Μεξικό είναι ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της τεκίλας με την pink grapefruit soda και τον χυμό λάιμ, προτού προστεθεί σε όλα αυτά το αλάτι (στο χείλος του ποτηριού). 

Οι περισσότεροι ίσως και να μη το γνωρίζουν αλλά η Paloma έχει μέχρι και δική της ημέρα, με την 22α του Μαΐου (World Paloma Day) να είναι εξ' ολοκλήρου αφιερωμένη σε αυτή. Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ; 

Paloma

Ιστορία με γεύση αγαύης

Το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι των μέσων του 19ου αιώνα "La Paloma", δηλαδή "το περιστέρι", ενώ η επικρατέστερη εκδοχή για το origin story της τη θέλει να πρωτοφτιάχνεται από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant "La Capilla", στην πόλη Τεκίλα. 

Υπάρχει όμως και η θεωρία που υποστηρίζει πως η προϊστορία είναι λίγο διαφορετική. Σύμφωνα με το Bartender’s Manual του Jim Meehan, ο ίδιος ο Don Javier φέρεται να έχει αρνηθεί πως είναι ο 'πατέρας' της. Κάποιες αναφορές επιπροσθέτως τονίζουν πως η Paloma δεν υπήρχε καν σαν ποτό πριν τη δεκαετία του 1950 - όταν και ξεκίνησε να σερβίρεται.

Paloma

Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο σημείο εκκίνησης, κανείς δε μας εμποδίζει να την απολαμβάνουμε κάθε, μα κάθε φορά, ειδικά από τη στιγμή που είναι ένα εξαιρετικά ευπροσάρμοστο ποτό για πλήθος περιστάσεων και συνθηκών. Πόσο μάλλον, μια μέρα σαν κι αυτή.

Πρόκειται για ένα απλό στην παρασκευή του, ισορροπημένο & ιδιαίτερα αναζωογονητικό cocktail. Γλυκόξινο και ταυτόχρονα αλμυρό με τη χαρακτηριστική γεύση από τη grapefruit soda και τη φέτα γκρέιπφρουτ που προστίθεται για γαρνιτούρα, δεν αφήνει σχεδόν κανένα -aficionado των cocktails και μη- ασυγκίνητο. Τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις αυτό το εμβληματικό cocktail και να γιορτάσεις και εσύ την ξεχωριστή αυτή ημέρα σαν γνήσιος Μεξικάνος είναι λοιπόν Jose Cuervo Silver tequila, Pink Grapefruit Soda, lime, γκρέιπρουτ, αλάτι και, προφανώς, καλή διάθεση.  

Paloma

H συνταγή

Υλικά
  • 50 ml Jose Cuervo Silver
  • Fever-Tree Pink Grapefruit soda 
  • 10 ml χυμός lime
  • Αλάτι & lime
Εκτέλεση
  • Τοποθετήστε αλάτι στο χείλος ενός ψηλού ποτηριού και γεμίστε το με πάγο.
  • Προσθέστε Jose Cuervo Silver και χυμό lime. Απογεμίστε με Fever-Tree Pink Grapefruit soda. Γαρνίρετε με μια φέτα grapefruit. Cheers!

Το 'α' προτείνει: Jose Cuervo Silver tequila

Το 100% αγαυένιο απόσταγμα της πρωτοπόρου Jose Cuervo είναι δεδομένα μία έξοχη βάση για την Paloma σου. Ειδικά η Silver μοιάζει σαν να φτιάχτηκε πανέτοιμη για mixing. Αγαύη, πράσινο και μαύρο πιπέρι, λεμόνι και κανέλα είναι παρόντα στην παλέτα, με τις νότες μπαχαρικών να παίζουν άψογα με την εσπεριδοειδή αίσθηση του γκρέιπφρουτ.


Η Jose Cuervo εισάγεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την Amvyx.

Ανακαλύψτε την Jose Cuervo στα παρακάτω σημεία: "Tekila" (22/5), "Amigos" (Νέα Σμύρνη, 22/5 & Γλυφάδα 23/5), "Flanagans" (24/5), "Capri" (24/5), "Φοίνικας" (24/5), "Whatever" (25/5), "Cin Cin" (25/5), "Penthouse" (25/5), "Jerrys House" (26/5).

Απολαύστε Υπεύθυνα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

O Guillaume de Kadebostany έρχεται στο "Bolivar"

Support acts από τους (A-Z) Dj Spector, Roni Iron, Steph b2b AVA.

11/06/2024

Στο 'Nastro', το νέο aperitivo bar του κέντρου

Στον παρθένο πεζόδρομο της Πολυκλείτου, ένα καινούριο σποτ κάνει ξεκάθαρο και νόστιμο focus στην ιεροτελεστία του aperitivo.

Όσα θα δούμε στο "Bolivar Beach Club" το καλοκαίρι του 2024

Καθώς γιορτάζει δύο δεκαετίες αποτελώντας τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, υπόσχεται τα βράδια του 2024 να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά!

H Γωγώ που όλοι αγαπούν και το 'Υογό tasty bar'

Ένα νέο μπαρ στο Νέο Κόσμο, για φροντισμένα ποτά μετά μεζεδακίου.

Το Tiki Week επιστρέφει στα μπαρ της πόλης

Μουσικές, πάρτι και signature Angostura Tiki Cocktails έως τις 20 Ιουνίου.

Island life και ευ πίνειν: Στα μπαρ των νησιών που θα πιούμε αυτό το καλοκαίρι

Επιτυχημένες ομάδες, projects και πρόσωπα ρίχνουν άγκυρα στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, φέρνοντας στις αιγαιοπελαγίτικες μπάρες νόστιμα ποτά.