Metaxa Private Reserve Orama: Έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο των premium brown spirits

Η νέα συνταγή σηματοδοτεί το άνοιγμα προς τη βιωσιμότητα και θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα τους γευσιγνώστες ηλικίας 30 - 40 ετών.

Metaxa Private Reserve Orama

Πλώρη για το ταξίδι του στον κόσμο των premium brown spirits βάζει το νέο Metaxa Private Reserve Orama. Δημιούργημα, για πρώτη φορά στην 135χρονη ιστορία του οίκου δύο Metaxa Masters, του Κωνσταντίνου Ράπτη και του Κωνσταντίνου Καλπαξίδη που τον διαδέχεται, σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μία νέα εποχή και το άνοιγμα προς τη βιωσιμότητα.

Metaxa Private Reserve Orama

Η επίσημη παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον πρότυπο ιδιόκτητο αμπελώνα της εταιρείας στο χωριό Βουρλιώτες στη Σάμο. Εκεί, σε μία καταπράσινη πλαγιά του όρους Άμπελος, στεγάζεται το "Liknon", το σπίτι του Metaxa, που συνιστά υπόδειγμα και έμπνευση για τους αμπελοκαλλιεργητές.

Metaxa Private Reserve Orama

Υπηρετεί δε, τον πυρήνα της νέας στρατηγικής του για βιώσιμες καλλιέργειες, που σέβονται την βιοποικιλότητα και προστατεύουν το πολύτιμο Terroir του νησιού, όλων των στοιχείων εκείνων δηλαδή που καθιστούν το κρασί του μοναδικό. Προς αυτήν την κατεύθυνση, όλα τα Μοσχάτα σταφύλια που προμηθεύεται από τη Σάμο θα έχουν πιστοποίηση βιωσιμότητας μέχρι το 2027, ενώ το Liknon θα λάβει βιολογική πιστοποίηση μέχρι το τέλος του έτους.

Metaxa Private Reserve Orama
Κωνσταντίνος Ράπτης

Η νέα δημιουργία

Το Private Reserve Metaxa Orama υιοθετεί αυτές τις αρχές, με τους δύο Masters συν-δημιουργούς του, να χτίζουν γέφυρες μεταξύ της κληρονομιάς, της δεξιοτεχνίας, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας.

Ο 5ος Master Κωνσταντίνος Ράπτης με την πολυετή εμπειρία και τις πολύτιμες γνώσεις στην παραγωγή του Metaxa, παραδίδει τη σκυτάλη στον 6o Master, Κωνσταντίνο Καλπαξίδη, που διαθέτει ως απόφοιτος της Γεωπονικής, τα επιστημονικά εχέγγυα για να εξελίξει το έργο του προκατόχου του.

Metaxa Private Reserve Orama
Κωνσταντίνος Καλπαξίδης

"Αποστολή μου είναι να συνεχίσω να χτίζω πάνω στην κληρονομιά του Κωνσταντίνου Ράπτη και να διατηρήσω αναλλοίωτη την μοναδική συνταγή του Metaxa για την επόμενη γενιά" ανέφερε ο κ. Καλπαξίδης κατά την παρουσίαση του Private Reserve Metaxa Orama. Όπως εξήγησε, "ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής καθιστά σήμερα αυτό το εγχείρημα πιο δύσκολο. Συνεπώς, η φιλοδοξία μου είναι να παράγω το Metaxa με έναν πιο βιώσιμο τρόπο".

Η συνεργασία του με την "Μetaxa Όραμα", την ομάδα των αμπελοκαλλιεργητών του οίκου, έχει ήδη ξεκινήσει, με την παροχή της απαραίτητης υποστήριξης για την υιοθέτηση φιλικότερων προς το περιβάλλον, μεθόδων παραγωγής.

Metaxa Private Reserve Orama

Metaxa Private Reserve Orama

Βιώσιμες πρακτικές

Η στρατηγική αυτή υιοθετείται πλήρως στο νέο Private Reserve Orama. Πρόκειται για την πρώτη έκδοση Metaxa με κρασιά από Μοσχάτο Σάμου που θα έχουν καλλιεργηθεί ακολουθώντας αποκλειστικά βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές.

Ως συνδημιουργία των δύο Masters, θα αποτυπώσει αυτή τη σημαντική στιγμή για τον Οίκο, τιμώντας από τη μία πλευρά την πολύτιμη κληρονομιά του Κωνσταντίνου Ράπτη και καλωσορίζοντας από την άλλη το πολλά υποσχόμενο ταλέντο του Κωνσταντίνου Καλπαξίδη.

Ακόμη και η νέα συσκευασία του νέου premium spirit αναδεικνύει τη κοινή τους δέσμευση για τη βιωσιμότητα.

Η φιάλη επανασχεδιάστηκε για να γίνει ελαφρύτερη, ενώ η συσκευασία δώρου έγινε πιο μικρή, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 κατά 10,4% σε σύγκριση με την προηγούμενη συσκευασία.

Παράλληλα, το νέο Private Reserve απαντά στις παγκόσμιες τάσεις για premiumization, συνθήκη αναγκαία για την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του οίκου σε διεθνές επίπεδο στην κατηγορία ultra - premium ποτών.

Η γεύση του θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα τους γευσιγνώστες ηλικίας 30 - 40 ετών που δίνουν έμφαση στην ποιότητα, είναι συνειδητοποιημένοι για το τι καταναλώνουν και πάντα επιλέγουν με προσοχή τι πίνουν.

Metaxa Private Reserve Orama

Πώς να το απολαύσετε

Ιδανικά μπορείτε να απολαύσετε το Private Reserve Metaxa Orama μετά το δείπνο, δημιουργώντας ιδιαίτερες στιγμές με ανθρώπους που σας εμπνέουν.

Η γεύση του είναι χαρακτηριστικά φρουτώδης, ώριμη και πληθωρική, καθώς προέρχεται από το πάντρεμα φίνων οινικών αποσταγμάτων με γλυκά και αρωματικά Μοσχάτα Σάμου και ένα μπουκέτο από Μεσογειακά βότανα.

Γευστικές νότες

ABV: 40°
Χρώμα: Βαθύ κεχριμπάρι
Μύτη: αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα, μέλι και μαύρη σταφίδα
Στόμα: μαύρη σταφίδα, καραμέλα, μείγμα από πιπέρια
Επίγευση: Πολύ μακριά και απολαυστική με νότες από αποξηραμένα φρούτα και γλυκά μπαχαρικά

Προτεινόμενη τιμή ραφιού 80€

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες επισκεφτείτε το metaxa.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.