Το 'Kowalski' είναι ένα μπαρ που έχει τον τρόπο του

Κάτι εκλεπτυσμένα χαλαρό και αβίαστα κομψό συμβαίνει στον αριθμό 18 της Ακαδημίας.

Το μπαρ Kowalski στην Ακαδημίας © Λεωνίδας Τούμπανος

"Kowalski". Ο πιο δημοφιλής από τους animated πιγκουίνους του πολύ επιτυχημένου franchise της "Μαδαγασκάρης" είναι αυτός που δάνεισε το όνομά του στο all day bar της οδού Ακαδημίας, που από τον Ιανουάριο του 2020 προσδίδει το κάτι διαφορετικό στο χάρτη του κέντρου της Αθήνας. Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό. Ως περσόνα γεμάτη οξύνοια και καλλιέργεια, τύπος ευφυής και εκλεπτυσμένος, με ελαφρύ αλλά απολύτως απαραίτητο ναρκισσισμό, φρόντισε να μεταλαμπαδεύσει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά τόσο στο χώρο όσο και στην ατμόσφαιρα που υπάρχει κάθε φορά σε αυτόν. 

Όχι το μπαρ που έχεις συνηθίσει

O "Kowalski", όπως πάντοτε, είχε σχέδιο. Και ξέρει ποιους και γιατί να χρησιμοποιήσει κάθε φορά για να το φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Γι' αυτό και επέλεξε αρχικά τον πάντοτε δαιμόνιο Άλεξ Πετράκη και την καλλιτεχνική ομάδα KlartDesign ώστε να ντύσουν το χώρο. Προέκυψε ένα μπαρ-έργο τέχνης με σκαλιστές καρέκλες και δερμάτινους καναπέδες, έξοχο πάντρεμα του μετάλλου με το ξύλο, λίγη μαγεία και άγγιγμα από αλλοτινές εποχές. 

Μπαρ Kowalski στην Ακαδημίας 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Έπειτα, δε θα μπορούσε να βρεθεί ιδανικότερος οικοδεσπότης από τον Κωσταντίνο Κώτσο που, με πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο των μπαρ, είναι εκεί για να σε υποδεχθεί, να σε κατευθύνει και, γενικότερα, να σε κάνει να νιώσεις όσο πιο άνετα γίνεται.

Μπαρ Kowalski στην Ακαδημίας 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εφόσον στο "Kowalski" εξασφαλίσθηκαν οι ιδανικές συνθήκες -λέγε μας feelgood mood, ενέργεια άμεσα αντιληπτή, τέλεια vibes που ισορροπούν ανάμεσα στο χαλαρό με το εκλεπτυσμένο και άψογο σέρβις- μπορείς πάντοτε να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο που δεν είναι άλλο από την απόλαυση.

Μπαρ Kowalski στην Ακαδημίας 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μπαρ Kowalski στην Ακαδημίας 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μπαρ Kowalski στην Ακαδημίας 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι ημέρες εδώ ξεκινούν νωρίς το πρωί με εξαιρετικής ποιότητας καφέ, με χαρακτηριστικό urban background, για να νιώσεις 100% παιδί της πόλης. Συνεχίζουν, λίγο αργότερα με προσεγμένα νόστιμες και νόστιμα προσεγμένες επιλογές για brunch αλλά και για φαγητό, με comfort προσωπικότητα και παράλληλα τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε να γαργαλούν ουρανίσκους. 

Kowalski μπαρ φαγητό

Kowalski μπαρ ποτό

Μπαρ Kowalski στην 6Ακαδημίας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αν όμως υπάρχει μία περίσταση της ημέρας που ο "Kowalski" ξεδιπλώνει όλα τα ταλέντα του, αυτή δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τη νύχτα. Όταν τα φώτα χαμηλώνουν, προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά, κλασικά ποτά και signature cocktails -που αγαπούν πολύ το ρούμι και το ουίσκι αλλά δίχως να περιορίζονται σε αυτά- λικνίζονται στην επιβλητική μπάρα ή χορεύουν στα χέρια των επισκεπτών, που αβίαστα πια απολαμβάνουν την κορύφωση της όλης εμπειρίας, με ψαγμένες μουσικές και ακόμη πιο ψαγμένα lives και happenings ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Μπαρ Kowalski στην Ακαδημίας 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Long story short: Ό,τι αγαπάς, θα το βρεις στο "Kowalski". Κι ό,τι βρεις στο "Kowalski", θα το αγαπήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Kowalski Bar

Ακαδημίας 18, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.