Peloponnese Cocktail Festival: Για ένα βράδυ η Μεγαλόπολη γίνεται η cocktail πρωτεύουσα της Πελοποννήσου

Είκοσι bars από όλη την Πελοπόννησο στήνουν τις μπάρες τους στη Μεγαλόπολη και υποδέχονται έναν special guest με ευρωπαϊκό αέρα.

ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΠΑΚΑΡΝΤΙ ΣΕ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πόσες γεύσεις μπορεί να χωρέσει η Πελοπόννησος σε ένα ποτήρι; Τσίπουρα και αποστάγματα, βότανα του Ταϋγέτου, εσπεριδοειδή, φρούτα, μέλι, αρωματικά φυτά και προϊόντα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια θα ψάχναμε περισσότερο σε μια κουζίνα παρά πίσω από μια μπάρα. Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, όλα αυτά δίνουν ραντεβού στη Μεγαλόπολη, όπου το Peloponnese Cocktail Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά.

Η ιδέα γεννήθηκε εδώ πριν από πέντε χρόνια και ήταν εξαρχής αρκετά πιο ενδιαφέρουσα από ένα ακόμη cocktail event: bars από διαφορετικές περιοχές της Πελοποννήσου συναντιούνται πίσω από μια μεγάλη κοινή μπάρα και προσπαθούν να αφηγηθούν τον τόπο τους με τον δικό τους τρόπο. Όχι με καρτ ποστάλ και φολκλόρ, αλλά με shaker, πάγο και ελληνικά αποστάγματα.

pf

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 20 bars από ολόκληρη την Πελοπόννησο, από την Αρκαδία και τη Μεσσηνία μέχρι τη Λακωνία, την Αργολίδα και την Αχαΐα. Οι bartenders έρχονται στη Μεγαλόπολη κουβαλώντας μαζί τους πρώτες ύλες, αρώματα και ιστορίες από τον τόπο τους, μεταφράζοντάς τα σε cocktails που πατούν στην τοπικότητα χωρίς να μένουν εγκλωβισμένα σε αυτή.

Κι αν όλα αυτά αρκούσαν ήδη για μια ενδιαφέρουσα βραδιά, το πέμπτο PCF έχει έναν ακόμη λόγο να τραβάει τα βλέμματα. Για πρώτη φορά κατεβαίνει από την Αθήνα special guest και δεν είναι άλλος από το Line Athens, που πριν από λίγους μήνες βρέθηκε στην κορυφή της πρώτης λίστας των Europe’s 50 Best Bars 2026, κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο του Best Bar in Greece. Έναν χρόνο νωρίτερα είχε φτάσει στο Νο8 του The World’s 50 Best Bars 2025.

pf

Το Line των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου έχει χτίσει άλλωστε μεγάλο μέρος της ταυτότητάς του πάνω στη ζύμωση, τη βιωσιμότητα και στις πρώτες ύλες που φτιάχνονται μέσα στο ίδιο το bar – από fruit wines και μπύρα μέχρι ψωμί–, θολώνοντας συστηματικά τα όρια ανάμεσα στην κουζίνα και την μπάρα. Η παρουσία του στη Μεγαλόπολη έχει λοιπόν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ένα συνηθισμένο guest shift. Φέρνει στην ίδια μπάρα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα bars της διεθνούς σκηνής με ανθρώπους που δουλεύουν το cocktail στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Ναύπλιο και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας. 

Πέντε διοργανώσεις μετά, το Peloponnese Cocktail Festival μοιάζει να έχει βρει τον χαρακτήρα του. Είναι ένα μεγάλο cocktail party, σίγουρα, αλλά ταυτόχρονα κι ένας τρόπος να δοκιμάσεις την Πελοπόννησο αλλιώς: σερβιρισμένη με πάγο, σε ένα ποτήρι.

5ο Peloponnese Cocktail Festival
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026
Αναμικτήριο, Αγίου Αθανασίου 72, Μεγαλόπολη
20 bars από την Πελοπόννησο + Special Guest: Line Athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για ποτό στην Κυψέλη παρέα με έναν Κόκορα

Παλιές μνήμες και σύγχρονος παλμός συναντιούνται σε μια διεύθυνση της Κυψέλης που εξακολουθεί, δεκαετίες αργότερα, να ξενυχτά.

14/10/2026

To Felicita είναι πια ένα μπαρ στο οποίο θα φας (πολύ) καλά

Το απεριτίβο μπαρ του Ρουφ ανεβάζει τον γευστικό του πήχη, με νέο σεφ τον ταλαντούχο Γιώργο Βατάλη.

5 café της Αθήνας για να κάνεις την τηλεργασία (πολύ) πιο ενδιαφέρουσα

Από το Παγκράτι μέχρι το Περιστέρι, αυτά τα 5 καφέ με χαλαρή ατμόσφαιρα, καλό WiFi, πολλές πρίζες και νόστιμα σνακ κάνουν την τηλεργασία όσο πιο απολαυστική... μπορεί να γίνει.

Στη Στοά Αρσακείου πλέον πίνουμε και κρασί - και μάλιστα δίχως κανένα οινικό τουπέ

Η ιστορική Στοά Αρσακείου αποκτά οινικές ανησυχίες και φέρνει το Drunky Goat Stoa στο ανανεωμένο αίθριό του με μια απολαυστικά αντι-snob προσέγγιση στο κρασί.

Όλα τα ελληνικά μπαρ που έχουν βρεθεί στη 'Βίβλο' των The 50 Best Bars

Αυτά τα 7 ελληνικά μπαρ είναι υπέροχα και γι' αυτό βρήκαν και 'εισιτήριο' για τα Όσκαρ του ευ πίνειν σύμπαντος.

Το It’s a Βίλατζ γίνεται 10 και το γιορτάζει με μια εβδομάδα γεμάτη special DJ sets

Δέκα χρόνια, αμέτρητα ποτά, μουσικές και ξενύχτια. Το αγαπημένο στέκι της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη σβήνει κεράκια με επτά ημέρες πάρτι και ξεχωριστά DJ sets.

Μια μπίρα με τον James Bond; Ο Ντάνιελ Κρεγκ ανοίγει παμπ στο Λονδίνο

Άδεια να σερβίρει: Ο Daniel Craig αφήνει στην άκρη τα μαρτίνι, πιάνει τις μπίρες και ετοιμάζεται να ανοίξει τη δική του παμπ στο Λονδίνο, σε ένα ιστορικό κτίριο του 1748.