Για πίτσα και cocktails στη σχεδόν μυστική ταράτσα του κέντρου

Μία πολύ ιδιαίτερη σύμπραξη μεταφέρει την ενέργεια της πλατείας Βαρνάβα σε ένα κουλ rooftop της Κολοκοτρώνη, για όλο το καλοκαίρι.

Για πίτσα και cocktails στη σχεδόν μυστική ταράτσα του κέντρου

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το "Mosaikon", στον αριθμό 61 της Κολοκοτρώνη, είναι το πρώτο glostel της Αθήνας (δηλαδή και glamorous και hostel), με 18 δωμάτια (δίκλινα και hostel). Φτάνοντας στην κορυφή του, σε υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι μια πολύ ιδιαίτερη σύμπραξη. Εκεί όπου κάποτε συναντούσες το "Ostomachion", φιλοξενείται το "Paf Athens" σε ένα γενικότερο σκηνικό που παραμένει  απρόσμενα cool, διαθέτει εξαιρετική οπτική της πόλης και των πιο τρανταχτών της ατού (λέγε με Ακρόπολη κ.α.).

Το PAF έχει "ανέβει" για σεζόν λοιπόν σε μία από τις πιο όμορφες ταράτσες του κέντρου της Αθήνας, μεταφέροντας την ενέργεια της πλατείας Βαρνάβα στο rooftop της Κολοκοτρώνη.

PAF x Mosaikon στην Κολοκοτρώνη 11

PAF x Mosaikon στην Κολοκοτρώνη 113

Το PAF Athens στην ταράτσα του Mosaikon 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το PAF Athens στην ταράτσα του Mosaikon 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Με θέα τον Ιερό Βράχο και τον ανοιχτό αθηναϊκό ορίζοντα, παρουσιάζει μια πιο καλοκαιρινή εκδοχή του concept του, όπου η pizza από ζύμες 72ωρης ωρίμασης και οι δημιουργικές συνταγές του Χρήστου Σαραντινόπουλου συναντούν τα cocktails της Πόπης Σεβαστού, σε μια aperitivo λογική με signature serves, spritzes και ανάλαφρες εκδοχές κλασικών cocktails, σχεδιασμένες ειδικά για την ταράτσα του PAF. 

Το PAF Athens στην ταράτσα του Mosaikon 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το PAF Athens στην ταράτσα του Mosaikon 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το PAF Athens στην ταράτσα του Mosaikon 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το PAF Athens στην ταράτσα του Mosaikon 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από το ηλιοβασίλεμα μέχρι αργά το βράδυ, το PAF Rooftop Takeover at Mosaikon λειτουργεί ως ένα ανοιχτό σημείο συνάντησης πάνω από την πόλη φέρνοντας στο κέντρο της πρωτεύουσας μια πιο καλοκαιρινή εκδοχή της urban food και cocktail σκηνής.

Η ιδέα ήταν να μεταφερθεί η ενέργεια και η λογική του PAF σε ένα πιο ανοιχτό, καλοκαιρινό περιβάλλον. Οι άνθρωποί του δεν ήθελαν απλώς να κάνουν μια cocktail list για rooftop, αλλά να δημιουργήσουν μια εμπειρία που να λειτουργεί φυσικά μαζί με το φαγητό, τη μουσική και τον ρυθμό της ταράτσας.

PAF x Mosaikon στην Κολοκοτρώνη 112

Το PAF Athens στην ταράτσα του Mosaikon 8
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Κολοκοτρώνη 61, Αθήνα
Ανοιχτά καθημερινά από τις 19.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook, Tik Tok και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το μικρότερο wine bar του κόσμου ανοίγει στο Παγκράτι

Στο Vin d'Alsace τα κρασιά τα φέρνει ο πελαργός και τα σερβίρει σε ένα από τα πιο λιλιπούτεια μπαρ του πλανήτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/08/2026

Σε ένα ειδυλλιακό rooftop του κέντρου παίζει ένα cool city bar

Signature cocktails, κλασικές συνταγές με σύγχρονη προσέγγιση, προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες κρασιού και premium αποστάγματα, με υπέροχη θέα. Τι άλλο να θέλει κανείς;

Η ταρατσάτη γιορτή του Gin επιστρέφει στο "Λοκάλι"

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, τα Local Juniper Meetings κάνουν λίγο πιο αρκευθούχο το καλοκαίρι μας.

Το "Εξώτικα" κάνει λίγο πιο αστικά εξωτικό το Ζάππειο

Με τη φυσική του θέση ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το πράσινό της, το Εξώτικα μόλις έφτασε και φιλοδοξεί να γίνει ένα σταθερό σημείο συνάντησης για κάθε ώρα και συνθήκη της ημέρας.

Η Terrazza Campari σε περιμένει για aperitivo και ένα μοναδικό vinyl DJ set

Ένα άχαστο απόγευμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπόσχεται αυτή την Πέμπτη το νέο, χοτ σημείο του One&Only Aesthesis.

Pet Nat: Φυσικά κρασιά, crostini και ambient jazz στο Περιστέρι

Ένα ολόφρεσκο wine bar κατέφθασε στη Μεγάλου Αλεξάνδρου και είναι αφιερωμένο στα pét-nat, τα orange και τα φυσικά κρασιά, με κατάλογο επιμελημένο από τον οινολόγο Δημήτρη Κυρόγλου.

Στο σημείο της Αθήνας που δίνουν ραντεβού οι κορυφαίοι DJs του κόσμου

Αποτελεί για πάνω από δύο δεκαετίες τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας.