"Ostomachion", η σχεδόν speakeasy ταράτσα της Κολοκοτρώνη

Στα ορεινά του «Mosaikon hostel», θα δεις την πόλη από άλλη γωνία, θα φας νόστιμη πίνσα και θα πιεις φροντισμένα cocktails με την υπογραφή της Πόπης Σεβαστού.

Το μπαρ Ostomachion στην ταράτσα του Mosaikon hostel στην Κολοκοτρώνη @mosaikon

Σου λέει κάτι η λέξη "Ostomachion"; Οστομάχιον, ίσως; Αποτελείται από τις λέξεις οστούν και μάχη και σημαίνει η μάχη των οστών. Ακριβώς έτσι ονομαζόταν και ένα μαθηματικό κείμενο του Αρχιμήδη. Παράλληλα ήταν και ένα διαδεδομένο παιχνίδι στην αρχαιότητα (σκέψου κάτι σαν αρχαίο παζλ) που έμοιαζε με αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως τάνγκραμ: Παιζόταν με 14 γεωμετρικά σχήματα (λέγε τα και οστά), με τα οποία δύο ή περισσότεροι παίκτες έκαναν διάφορες γεωμετρικές φιγούρες και ανταγωνίζονταν μεταξύ τους.

Το rooftop μπαρ Ostomachion στο Mosaikon της Κολοκοτρώνη 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το rooftop μπαρ Ostomachion στο Mosaikon της Κολοκοτρώνη 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κάπου εδώ, πιθανότατα να αναρωτιέσαι τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον τίτλο του κειμένου που διαβάζεις. Και έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα, περίπου, από την αρχή. Το "Mosaikon", στον αριθμό 61 της Κολοκοτρώνη, είναι το πρώτο glostel της Αθήνας (δηλαδή και glamorous και hostel), με 18 δωμάτια (δίκλινα και hostel). Στην κεντρική είσοδό του και στους ορόφους του ξεδιπλώνεται ένα πολιτιστικό Οστομάχιον, με 14 καλλιτέχνες να δημιουργούν για 5 μήνες έναν ξεχωριστό κόσμο εικόνων και ιδεών, όλα ειδικά σχεδιασμένα για τους χώρους που μεσολαβούν μεταξύ ισογείου και rooftop bar. 

Το rooftop μπαρ Ostomachion στο Mosaikon της Κολοκοτρώνη 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Φτάνοντας λοιπόν στην κορυφή του "Mosaikon", σε υποδέχεται το "Ostomachion", το μπαρ στην ταράτσα του καταλύματος, που είναι απρόσμενα cool, διαθέτει εξαιρετική οπτική της πόλης και των πιο τρανταχτών της ατού (λέγε με Ακρόπολη κ.α.), ενώ σερβίρει καλοφτιαγμένα cocktails και ενδιαφέρον comfort φαγητό - ακριβώς εκείνο που θα περίμενε κανείς σε μία καλοκαιρινή μπάρα της πόλης. Αν νιώσεις ένα μικρό deja vu ευρισκόμενος στο "Ostomachion", είναι πιθανότατα γιατί έχεις δει/ακούσει/ επισκεφθεί τη "Στοά Φιξ" της Γωγούς Δελογιάννη, το αμέσως προηγούμενο καλοκαίρι.

Το rooftop μπαρ Ostomachion στο Mosaikon της Κολοκοτρώνη 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το rooftop μπαρ Ostomachion στο Mosaikon της Κολοκοτρώνη 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το rooftop μπαρ Ostomachion στο Mosaikon της Κολοκοτρώνη 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κοινή συνιστώσα με το προαναφερθέν, η χαλαρή ατμόσφαιρα και η εσάνς ανεμελιάς. Σε αυτά προσθέτεις και το φαγητό, με πολύ φροντισμένη πίνσα και μπρουσκέτες, ένα νόστιμο μοσχαρίσιο ταρτάρ, προσεκτικά διαλεγμένα αλλαντικά και τυριά και πριν από όλα αυτά, σαν ένα ιδιότυπο amuse bouche, αγκιναράκι Τήνου με ποικιλία ελιών. 

Το rooftop μπαρ Ostomachion στο Mosaikon της Κολοκοτρώνη 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το rooftop μπαρ Ostomachion στο Mosaikon της Κολοκοτρώνη 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σου άφησα για το τέλος το καλύτερο. Τα θαυμάσια cocktails που επιμελείται η Πόπη Σεβαστού ("Proveleggios", "Nolan") που παίζουν στο τερέν των twisted classics με μικρά αλλά καθοριστικά updates, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν τους αφαιρούν τον αληθινό τους χαρακτήρα. Το α λα highball Espresso Martini με το homemade σιρόπι μανιταριού και το Negroni με τσίπουρο infused με τσάι του βουνού είναι από εκείνα τα ποτά που θα σε κάνουν να ξεκαλοκαιριάσεις εδώ πάνω. Αλλά όχι οι μόνες αφορμές. 

Το rooftop μπαρ Ostomachion στο Mosaikon της Κολοκοτρώνη 12
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Κολοκοτρώνη 61, Αθήνα
Τηλ. 210 3235000
mosaikon.gr
Ανοιχτά καθημερινά από τις 19.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.